Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Irlanninsusikoira,Bokseri,Mastiffit,Tanskandoggi,Pinserit

Minuli - 26.06.2009 - 12:55

Minä täällä taas tyhmiä kyselemässä

Onko kellään näistä koirista kokemusta?
Muutamalla tutulla ollu pinsereitä, aika sellasia "pikku piruja" .
Tanskandoggi on musta niin vaikuttava koira jo kokonsa ja ulkonäkönsä perusteella. Kaverilla ollu tollanen.
Irlanninsusikoira: millasia luonteeltaan? ku aika moni sanoo et on tosi hyväluontosia. Mulla on tos vauhtikoiras irkkua ja aika kovaluontonen on
Bokseri, millanen tää söpöliini on?
Mastiffit, kuinka paljon tarvii munaa tälläsen koiran kanssa?
Eli jos on kokemusta näistä niin haluisin tietää vähän luonnetta ja mihin koiraa voi käyttää. En oikee seurakoirista nii välitä, et pitää voida olla muukin käyttötarkotus Tykkään näsitä roduista ja aattelin et jos on ihan oma kohtasia kokemuksi jollain.


VASTAUKSET:


Kiira - 26.06.2009 - 13:43

mastiffeja voin lämpimästi suositella, jos todellakin sitä munaa löytyy käsitellä todella suojeluvaistoista koiraa joka on isompi kun moni mies. Hyvin omapäinen ja tarvitsee pennusta asti päättymätöntä koulutusta.

Monet ottavat seurakoiraksi ja palauttavat hetkenpäästä kun koiran luonne ei siihen ihan sovikkaan. Meillä kaikkia koiria on käytetty suojelukoirina/vatriokoirina. 2 ovat olleettyökoiria metsätöisssä.

Mutta vartionti ja nimenomaan suojelu tulevat rodulta luonteen puolesta joten sitä suosittelen kehittämään.

Jos oikeasti olet kiinnostunut niin kutsun oikein mielelläni sinut katsomaan meidän ja muutaman muun kennelin yhteisiä näytöksiä.


Minuli - 26.06.2009 - 14:06

No mä oon aina tykänny ns.kovista koirista. Ja oon haaveillu et jos joskus ottais mastiffin, oon joskus meinannu ottaa monirotusen missä on ollu kyseistä rotua, mut sit kaikki sanoo että et ikinä ota sellasta "tappajakoiraa". Että onko oikeesti nyt ihan niin hurja koira? Et jos tulee vastaan niin pitäskö juosta karkuun . Ja tuleeko sit toimeen hyvin toisten koirien kaa? jopa erirotusten? entäs lapset? ku noitaki on. Mä oon kyl aina ollu sitä mieltä et jos luovutusikäsen koiran ottaa niin sitä ei vaan pysty pilaan, tai sitte ei sellaselle ihmiselle pidä antaa koiraa ollenkaan . No nyt ei pysty enempää ottaa koiria ku toi irkku/sakemanni ei oikee tykkää muista koirista, paitti ton vanhuksen kaa tulee toimeen. Mutta joskus tulevaisuudessa. haaveilen


Minuli - 26.06.2009 - 14:13

Nii ja sit vielä et onko paperillisia rotukoiria pakko käyttää näyttelyssä? Mulla ei oo paperillista koiraa koskaan ollu. Mä en tykkää tosta näyttely hommasta.
Ainakin toi mastiffi ois semmonen et jos päätyis joskus ottaan sellasen niin haluisin kyllä tutustuu sit ihan kunnolla rotuun ja nähä näitä koirii. Vaikka oon paljon kouluttanu koiria, niin silti tää rotu on musta tosi vaativa. Mä kun en palauttele koiria, vaan tarjoon koko elämäksi kodin. Niin pitää olla itte varma et sitä munaa on sitte.


Kiira - 26.06.2009 - 14:16

No koulutuksen puutteella tai väärällä koulutuksella voi mistätahansa koirasta saada "tappajakoiran",

Omista koirista eikä kasvateista ole yksikään purrut ihmistä eikä toista koiraa. Itse en myy enkä luovuta koiraa ihmisille joilla ei ole kokemusta isoista ja vaativista roduista. Ei tarvitse olla samasta rodusta kyse, mutta koulutus vaatii tosiaan päättäväisyyttä ja pitkäjänteisyyttä.

Karkuun ei muuten kannata juosta mitään koiraa, saa pian koiran peräänsä

ja toisaalta mistään "kovasta" koirasta ei ole kyse, paitti ehkä koiran pää on ajoittain liiankin kova

Sellainen sohvalla makaava mukavuudenhaluinen olio paremminkin


Minuli - 26.06.2009 - 14:27

No kerran on tullu lenkillä sellanen tilanne et tuli pihasta rotikka tielle ja hampaat irvessä murisi, siinä olin vähän et juoksenko vai mitä pelottaa sinänsä tollaset että jos ei ookaa sit omistja sellanen et koira on hanskassa. Mut kyllä se sit takas meni pihaanku omistaja huus sille. Mulle on niin monta kertaa käyny niin et pihasta tulee tielle koira ja suoraa päälle. Sitte omistaja pyytelee anteex ja sanoo että koirani ei ole tottunut muihin koiriin. Jos koira on hallinnassa niin oli tottunu tai ei, niin se pysyy siellä pihassa. Eikä tuu toisten kimppuun. Itellä ainakin mummolassa on koirat vapaana pihassa niin jos toi irkku sekotus näkee jotain, niin ei tarvii kuis seis sanoo ni pysähtyy ku seinään, eikä hyökkää toisten kimppuun. No nyt tuli vuodatusta.
Tohon rotuun ois kyl kiva tutustuu ja nähä miten niitä muut kouluttaa ja miten ne tilanteissa toimii. Sitte vois nähä et oisko itelle tarpeex taitoja.


Mastiffit - 26.06.2009 - 15:31

ovat kyllä tosi leppoisia ja kultaisia koiria.
En suosittele kenellekään, joka etsii koirasta munaa.
Itse asiassa se on kokonaan väärä kriteeri koiranotossa.
Millään rodulla ei tule turhaan vahvistaa suojeluviettiä.
Mutta sinulla on kyllä hieman väärä käsitys näistä lempeistä jättiläisistä.
Suosittelisin ottamaan yhteyttä vastuulliseen kasvattajaan ja tutustumaan rotuun ihan nokatusten.
Minuli - 26.06.2009 - 15:48

Kysymys ei ollu koiran munista vaan siitä että itellä on munaa niin paljon että pysyy tällänen koira hanskassa kannattaa lukee jos osaa, eikä alkaa vaahtoomaan


bC - 27.06.2009 - 09:36

MINULILLE:
Mastiffi ei ole kova koira, vaan mitä ystävällisin suuri jättiläinen.
Mastiffi on erittäin viisas, joka yhdellä haukauksella varoittaa vaaratilanteessa, se on järkevä koira, joka tietää kokonsa, eikä varmasti ikinä turhaan hyökkää päälle.. Mastiffin kanssa ei todellakaan tarvitse munaa, vaan määrätietoisen ja johdon mukaisen koulutuksen pennusta asti, jo pelkän kokonsa puolesta.
Itseäni ärsyttää nuo kommentit että " koira jonka koulutuksessa tarvitsee munaa", koska mikään koira ei ole sellainen. Koira tuntemuksella ja koirien elekieltä jos osaa lukea ja jos osaa olla johdon mukainen niin sillä pääsee pitkälle. Koiran pito ei ole ydin fysiikkaa, mutta itse en ottaisi koiraa sen mukaan kuinka "kovalta" se näyttää.
Vielä noista harrastuksista; suojelua ei saa ikinä vahvistaa turhaan, jollain roduilla se löytyy jo valmiina, ja sitä ei tosissaankaan saa vahvistaa.


Minuli - 27.06.2009 - 10:55

bclle.
Kiva tietää että rotu on jotain muuta kun mitä monet ihmiset puhuvat. Kiva saada rodusta uusi käsitys.
On ihmisiä joille tietyt rodut eivät sovi, olisko se tässä se mitä sillä munalla tarkotettiin. Kannattaa olla pikkasen semmosta huumoria. Eli kaikki ei pärjää isojen ja vaativien rotujen kanssa. Siitä oli kyse. Ja sitten kukaan ei ole puhunut mistään että vahvistas suojelua turhaan. Kannattaa taas lukea jos osaa. En ole myöskään puhunut että koiran pitäs näyttää kovalta, vaan siis että tykkään koirista jotka miten sen nyt sellittäs, esim yleensä pentueissa on niitä vauhdikkaita pentuja ja sitte niitä hiljasempi ja rauhallisempia. Mie tykkään niistä vauhdikkaimmista. Tätä siis tarkotin. Nyt oon yrittäny rautalangasta vääntää jotta ymmärtää täällä ihmiset.
Halusin siis vaan kysellä, keskustella asiasta. Vai onko tää palsta nykyään semmonen missä ihmiset käy purkamassa jotain paineitaan ja aina solvaamassa toisia.


No - 29.06.2009 - 00:13

mastiffit eivät kyllä ole vauhdikkaitakaan, vaan todellakin hiljaisia ja rauhallisia.Sellaisia lämpimän takkatulen äärellä köllöttelijöitä. Tosin olen itse mastiffin kanssa käynyt agilitissakin. Mutta pointti on se, että mastiffi ei tarvitse aktiviteettia kuten esim. sakemanni, vaan sen polla kestää mainiosti laiskemmankin omistajan. Raskas kroppa jo kertoo sen, että koira tai pikemminkin sen sydän ei hirvittävää höykytystä kestä.
Munaa ei kyllä koirasta löydy sen enempää kuin muistakaan eikä sen kasvattamiseen tarvita sitä myöskään. Oman kokemukseni mukaan mastiffi on mitä lempein ja lässyköin sekä helposti koulutettava.
Jos etsit vauhdikasta tahi energistä koiraa mastiffi on kyllä viimeisten joukossa, joita suositella.


Minuli - 29.06.2009 - 12:22

No: kiitos! ihanaa että joku ymmärsi asian
No joo mulla on tosiaan sakemannia molemmissa koirissa ja oon omistanu puhtaan sakemannin perheeni kanssa ja parhaillaan avustan yhden sakemannin koulutuksessa. Että kiitos tiedosta että ei ehkä oon niin vauhdikas koira. Nythän sain mitä halusin. Kiitos Nolle paljon


kiira - 29.06.2009 - 18:18

Kaikki jotka mastiffejen kanssa ovat paljon tekemisissä(ja kaikki paitsi kaksi kasvattajaa Suomessa) jalostavat rotua käyttölinjalla.

On toki niitäkin masseja jotka vaan loikoilevat, kärsivät sairauksista ja kuolevat nuorina.

Mutta kyseessä on koira jota me kasvattajat olemme jalostaneet lempeäksi, mutta työkoiraksi, emme todellakaan miksikään loikoilijaksi. Kyseessä on rotu joka vaatii koulutusta elämänsä loppuun asti. Työkoiraksi ja harrastuksiin mitä loistavin.

Ei todellakaan tarkoita sitä että suuri koko ja raskas rakenne merkitsisivät sitä että koira ei voisi suoriutua mitä rankemmistakin töysuorituksista, päinvastoin

Koira on aikoinaan jalostettu nimenomaan työhön. On myös tarjolla muutama kasvattaja jotka kasvattavat näyttely linjaisia koiria. Silloin ei pääasia ole enään koiran terveys ja kestävyys, vaan oikeanlainen rakenne juuri näyttelyihin.

Hyvät ihmiset jos ette rodusta tiedä tuontaivaallista niin älkää nyt ainakaan alkako silloin keksimään asioita.

Tottakai koira on kiltti, koirat jotka eivät ole kilttejä ja tottele omistajiaan ovat ongelma koiria. Juuri tälläisten ihmisten takia masseja on niin vaikea saada, kukaan ei halua luovuttaa koiraa kotiin jossa käsitys siitä on että se on niin iso että se vaan loikoilee takan edessä


Minuli - 29.06.2009 - 19:03

kiira
no siehän olet kasvattaja näin ymmärsin. -varmasti tiedät silloin mistä puhut. Mutta kiva oikeesti kuulla että on lempee rotu, oon saanu muilta väärän käsityksen.
tää oli kiva keskustelu. Kiitoksia ihmiset

ei kai mikään koira vaan loikoile


vieras - 03.07.2009 - 14:58

hanki estrelanvuoristokoira..!


Anita - 03.07.2009 - 15:02

millanen toi estrelanvuoristokoira on??


Liisa - 07.07.2009 - 14:58

http://www.estrelanvuoristokoirat.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=22

Tossa olis linkki estreloista

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|