Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Kissan öiset mouruamiset! Apuja!!

Emmi - 24.06.2009 - 12:04

Meillä on 18 vuotias Pyhä Birma uros (leikattu) joka on alknut huutamaan öisin. Mitä ihmettä sen kanssa voi tehdä? On jo alkanut tuntua siltä että pitäisikö se päästää ikiuneen.
Mouruaa oikeesti tosi kovaa ja yleensä alottaa viimestään aamuyöllä. Nyt on jouduttu sulkemaan vessaan yöksi ettei herättäisi muksuakin yöllä. Aiemmin ei ole koskaan mourunnut näin kovaa ja yleensä on rauhottunut hetken päästä mutta nyt vaan kiertää huoneita ja huutaa.
Poitsu on jo melko laiha ja vanhahan se kyllä on,mutta ei se taida kivustakaan huutaa kun vaan öisin huutaa. Aamulla sitten kanssa kiertää asuntoa niin kauan mouruten että saa viimeisetkin ylös ja sitten käy itse nukkumaan ja nukkuu koko päivän..
Antakeehan jotain hyviä vinkkejä.


VASTAUKSET:


Minuli - 24.06.2009 - 13:56

No nyt ei oo kollittelu aika enää....mutta auttaskohan e- pillerit. Näitä monet käyttää uroksille (myös leikatuille) rauhottaa kollittelu touhuja. Onko teillä tapahtunut mitään muutosta, johon kissa vois reagoida? Puhuit lapsesta, ei oo esim vauva tullut taloon? vai onko kyse isommasta lapsesta?


Mjau - 24.06.2009 - 19:31

Varmaan kannattais kuitenkin eläinlääkärillä käyttää.. Meil kissa alotti yömeukkaamisen 16vuotiaana ja eläinlääkäri suositteli autuaimmille laitumille päästämistä.


- 24.06.2009 - 19:51

No ei kyllä mihkään autuaammille maille
Vaan ehkä homeopaatille tai jotain muuta luontaisterapiaa .. kamomilla eteerisenä öljynä johonkin riepuun joka on kissan lähellä iltaisin tmv.


Emmi - 25.06.2009 - 18:00

No onhan tässä semmoinen muutos että me muutettiin koko perhe tänne äitini luokse missä kissakin on mutta äitini sanoi että on huutanut muulloinkin,ettei se sitten siitä alkanut. Mutta ei ainakaan aiemmin huutanut tolla tavalla kun oli toinen kissa. Kaveri jouduttiin viemään lopetettavaksi pari kolme vuotta sitten kun ei enää syönyt ja laihtui ihan olemattomaksi.
Se oli kyllä nuorempi kun tää meidän vanha herra. En valitettavasti raaskis enää hirveesti rahaakaan laittaa vanhan kissan hoitoihin..


Minuli - 26.06.2009 - 11:32

Oisko jos kysyisit eläinlääkäriltä neuvoa? ku on kumminki tosi vanha kissa, et voihan se olla et ois parempi sit lopettaa. (anteeksi suorasanaisuuteni)
Meillä on joskus uudet tilanteet aiheuttanu sitä et kollikissa huutaa ja ravaa ympäriinsä, mut ne on sit parissa päivässä menny ohi. Esim ku vaavi tuli taloon, niin alotti tollaset, mut sit ku hokas et ai se oliki vaa tollanen juttu niin sit se loppu Että uudet hajut voi esim tehä tollasta tai muuttaminen. Mutta kun tässä on vanhasta kissasta kyse niin kysyisin kyl ammatilaisen mielipidettä. Et voihan sen kerran käyttää tohtorilla ja miettii mitä sitte tekee. Toki on ymmärrettävää ettei enään noin vanhaan kissaan kauheeta raha määrää haluu laittaa eikä vältämättä oo enään viisastakaan. Mutta toivotaan että oikea ratkaisu löytyy


NoLo - 28.06.2009 - 11:52

Anoppilassa "vanha neiti" on tehnyt tuota yömouruamista niin kauan kuin muistan eikä el löydä mitään, ei ole muutoksia elämässä tms. ikää lähemmäs 17v. Josko vaan vanhuuttaan sekoilis?


Emmi - 28.06.2009 - 22:22

joo eihän siis yksi lääkärikäynti budjettia kaada mutta enpä tiedä olisko siitä mitään hyötyä enää.. Viime yö meni taas huutoja kuunnellessa. Päiän on ollut ihan hiljaa ja nyt iltasella mourus jonkun aikaa. Nyt taas nukkuu mutta eiköhän tuo aamuyöstä viimestään alota huudot..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|