Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Laitan nyt tällekkin puolelle

Maikki - 22.06.2009 - 11:41

Kävin tänään lenkillä rattaat + koira niin tänään se sitten tapahtui että koira veti kumoon rattaat. Oli kyllä viimeinen niitti, muutenkin raivostuttanut tuo molempien kanssa kulkeminen ku ei perhana vaan saa tuota vetämistä kitkettyä koiralta. Onneksi ei kuinkaan käynyt vaikka hyvät päiväunet menikin pilalle.
Saa kyllä tästälähin koira kusta vaikka sisälle jos ei kestä siihen saakka että ukko tulee töistä.


VASTAUKSET:


Olivia - 22.06.2009 - 14:48

onneks olkoon typreys.oisko parempi että heikkohermosena luovut koirastas. vai kaksko niitä sul on ? koiran vikahan se on jos sä et saa siitä yhteiskuntakelposta.


- 22.06.2009 - 15:15

Juu
Ei ole kyllä koiran vika tuo eikä oikein eikä kohtuullista koiraa kohtaan kiusata sitä osaamattomissa käsissä ja ulkoiluttamatta

Paha mieli tuli tästä jutusta kyllä


Salmari - 22.06.2009 - 23:55

Meillä koira kans oli ennen kova vetämään. Tai ei vetänyt koko aikaa, vaan teki spurtteja. Enkä saanut lenkitettyä yksin vaunujen kanssa. Tehtiin sitten niin, että nukutin ensin vauvan vaunuihin (omakotitalon pihalla) ja sit käytin koiran lähellä pissalla ja kakalla. Joskus kyllä ihan pienen lenkin pysyi tekemään rattaiden kanssa. Riippui ihan koiran päivästä.
Sit kun mies tuli töistä, niin joko se tai minä tai molemmat lähdettiin lenkittämään koiraa.
Tietty, jos asuu kerrostalossa, niin on vaikeempaa tolleen.
Yrittäkää nyt saada jostain apua tuohon koiran vetämiseen. Meillä auttoi se, että jos veti niin pysähdyttiin ja kun jäi ihan selkeesti odottamaan ilman vetämistä ja katsoi taluttajaa, niin jatkettiin matkaa. Samoihin aikoihin kyllä leikattiinkin koira, niin sekin vähensi hajujen perässä menemistä. Mutta ehkä joku kokeneempi osaa antaa parempia neuvoja.
Mutta älkää nyt koiraa rankaisko sen takia, että se vetää. Alkaa vaan tehdä tuhojaan, kun ei tarpeille pääse. Tiedän kyllä että se harmittaa ja suututtaa, kun ei voi koiran ja vaunujen kanssa kulkea.


Maikki - 23.06.2009 - 01:05

Koira on kyllä täysin yhteiskuntakelpoinen. Tuo vetäminen nyt vain sattuu olemaan ainoa jota ei olla saatu loppumaan vaikka ollaan kyllä yritetty. Ei sekään muuten mutta kun vastaan tulee koira tai lintu niin se on menoa sitten. Ja olemme kyllä olleet yhteydessä ammattitaitoisiin koirankouluttajiin kun oma ammattitaito ei riitä, mutta minkäs teet kun on nuori ja sponttaani koira kyseessä, ei ole koirakouluista ollut apua ainakaan meille tässä asiassa. Mutta onneksi olkoon teille joilla koira menee teidän tahdon mukaan ja hallitsette sen joka tilanteessa, se on hienoa se.

Niin ja kyllä meillä koira pääsee 3-4krt päivässä lenkille ja ihan pitkillekkin lenkeille vaikken minä sitä käyttäisikään, enkä kyllä varmasti enään rattaiden kanssa käytäkään. Se oli viimeinen niitti tuo.

Oon kyllä ihan toivoton tuon vetämisen kanssa. Me tehtiin tuota pysähtely juttua ja suunnan vaihtoja ihan pennusta asti mutta ei se tajunnut sitä, ja tuohon on niin vaikea saada vieläkään katsekontaktia.. Makupaloja on aina mukana ohitustilanteita varten mutta se on sama mitä hk:n lenkkiä olisi niin ei se siinnä tilanteessa kiinnosta kun vastaan tulee koira. Kuonopanta auttoi yhdessä välissä, ja pidettiin reilu puoli vuotta, mutta ei kai sekään ole tarkoitettu että sitä aina pidettäisiin?? Eikö koiran tulisi oppia sen kautta kulkemaan nätisti? Tämä ainakin heti kun laitto normaali pannan niin aloitti sen saman vetämisen.
Jotkut saman rodun edustajan kentillä on sanonut että lähtee itsestään kun menee se vilkkain ikä ohi, mutta tämä minusta on ihan typerää, tottakai se menee..


Puff - 23.06.2009 - 09:36

Mut jos se nokkapanta auttaa ni eikös sitä kannata käyttää vaunulenkeillä? Meillä kans linnut yms riesana, ajokoiraa ku osa ni syytän rotuvalintaa


Maikki - 23.06.2009 - 10:31

Pakkokai se on siihen takaisin siirtyä, olisin vaan toivonut pääseväni siitä eroon. Ruma kuin mikä ja lapset luulee sitä jonkusortin kuonokopaksi puremisen estämiseksi Todella moni ihmetellyt että mikä tuo on. Yksi mies huusi minulle että "Se on koira eikä mikään hevonen!!"


Jeps - 25.06.2009 - 13:48

Meidn kaks vee airis-poika on kans ihan mahoton. Ensiksii hyppii, ei usko, vetää lenkeillä, murisee ihmisille jotka ei oo ottanu siltä luuloja pois ja kaikkea muuta mukavaakivaa. Minä en sitä uskalla taluttaa vaikka onkin kuonopanta ku vetää hemmetisti ja tekee spurtteja ja hyppii vasten ja haukkuu. Kaikkee ollaan kokeiltu mutta kun ei se vaikuta. Että viidettä ikävuotta odotellessa jos olis vähän rauhallisempi. Sit kyllä saa koira muuttaa pihalle jos rupee lokakuussa syntyvälle esikolle pomoilee.


jeps - 25.06.2009 - 13:50

niin ja haukkuu ja vinkuu autossa ohikulkijoille, oli se sitten lintu, ihminen tai koira taikka kissa. Voi hohhoijjaa. Mä ainakin alan olla ihan lopussa sen kanssa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|