Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Koiran välilevyn tyrä

Spuni - 21.06.2009 - 00:09

11v vanha koiraherramme on parin päivän ajan saanut sähköiskumaisia kipukohtauksia, kohtaukset kestää hetken ja niiden aikana ulvoo kivusta kurkku suorana. On juonut ja syönyt, ulkona kävely sujuu. Kulkee kuitenkin pää vinossa. Tänään kävimme päivystävällä eläinlääkärillä. Eläinlääkäri epäili välilevyntyrää niskassa, paikansi kivun niskaan ja verikoe osoitti ettei ole aivokalvontulehdusta. Sai todella vahvat keskushermostoon vaikuttavat kipulääkkeet, ensin suoneen ja kotiin nesteenä. Hoitonvaihtoehtoina kipulääkkeet tai leikkaus, leikkauksia kuulemma tehdään vain pääkaupunkiseudulla.. Emme asu siellä. Nyt koira on ihan sekaisin vahvoista kipulääkkeistä ja vieläkin kivulias. Onko kokemuksia kyseisestä leikkauksesta ja hintaluokasta noin? Koiran korkea ikäkin arveluttaa.


VASTAUKSET:


Mötky - 21.06.2009 - 12:06

Tässä esim. hyvä linkki aiheeseen.

http://www.nic.fi/~tollerit/html/laaketiedetta/selkasairaudet.htm

Ensiarvoisen tärkeää on nyt ensin kuitenkin selvittää oikea kipuilun syy, onko kyseessä tosiaan tyrä vai esim. spondyloosi ja edetä hoidossa sen mukaan. Selkäsairaudet ovat koirallakin erittäin kivuliaita, ja vaivalle on jotakin tehtävä.

Joillekin koirille morfiinipohjaiset kipulääkkeet eivät sovi, saavat niistä hallusinaatioita. Leikkaukset ovat tietenkin tyyriitä, koirallakin on jo ikää, joka tietenkin vaikuttaa myös toipumiseen. Pitää kuitenkin ajatella koiran parasta. Mutta kipin kapin lääkäriin heti huomenna, sellaiselle, jolla on hyvät kuvauslaitteet ja mielellään kokemusta selkäsairauksista. (pieneläinklinikat)


Olivia - 21.06.2009 - 13:21

toi mötky on aina brassailemssa täällä. osa neuvoista on ihan ok mutta välillä ihmettelen sen kommentteja o_O.
spunille onko sul pitkä matka aistiin joka on eläinlääkäriasema stadissa? siel kyl saadaan selvitettyä mikä onglma koirallas on.


- 21.06.2009 - 14:32

Ei ehkä liity nyt ap:n koiran ongelmaan mitenkään mutta meillä uros koiralla aiheutti tuollaisia kipukohtauksia eturauhasvaivat
Koira miltei pyörtyi kipukohtauksen tullessa

Kastrointi poisti tietysti ongelman kokonaan mutta ennen sitä meni jonkin aikaa ennen kuin eläinlääkärin kanssa saatiin kohtausten syy selville.

Hyvälle eläinlääkärille minäkin neuvoisin menemään kipin kapin ja hinnathan on aina hirveät kun leikkauksia joudutaan tekemään mutta ..


ap - 21.06.2009 - 15:34

Itse asiassa koiramme on leikkaamaton uros ja suurentuneen eturauhasen vuoksi saa hormonipistoksia säännöllisesti. Viimeeksi pari viikkoa sitten. Eturauhanen on todella suuri ja lisäksi peräsuolityrä. Ei tullut mieleenkään että kipukohtaukset voisivat tästäkin vaivasta johtua.. Kun vielä selkeästi pahin kipu niskassa. Harmittaa kun ei ole kastroitu koiraa. Kerrottiin päivystävälle eläinlääkärille kyllä vaivasta, mutta oli niin kova kiire. Ajat kolme tuntia myöhässä ja lääkäri juoksi katsomaan koiraa ja taas pois. Ollaan kyllä päätetty vaikkei lähellä pääkaupunkiseutua asuta viedä koira leikkaukseen, jos se vain on järkevää koiran kannalta. Hoidetaan herra loppuun asti, pennusta asti ollut meillä. Tärkeintä on ettei kärsi. Huomenna mennään klinikalle tarkempiin tutkimuksiin.


Mötky - 21.06.2009 - 16:33

Olivia: brassailemassa? Pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa, jos yritän jeesata joitakuita neuvoa kysyviä. Jos nyt sattuu nuo koira-asiat kiinnostamaan ja niistä jonkun verran kokemusta on...


Mötky - 21.06.2009 - 16:44

Olivialle vielä tuohon kommenttiin, että ihmettelet mun kommentteja. No, (tämäkään ei ole brassailua, tiedoksi) noin 35 vuoden koirakokemuksella voin sinulle ystäväiseni kertoa, että kaikille koirille eivät esim. koulutusongelmissa/käytöshäiriöissä jne. samat jipot toimi. Myöskään tietty fyysinen oire ei VÄLTTÄMÄTTÄ kerro samasta vaivasta eri koirilla. Ja tiedoksesi, olen myös näihin selkäongelmiinkin itse törmännyt myös omilla koirillani/kasvateilla, ja se ei TODELLAKAAN ole brassailun aihe! Vaihtoehtoja on useita, mistä vaiva voi johtua.

Mutta onnea sinulle, mä poistun tältä palstalta brassailuineni takavasemmalle, enkä enää kommentoi/neuvo yhtään ketään.
- 21.06.2009 - 16:48

Mötkyn neuvot on olleet suurelta osin varsin hyviä ja oikeaan osuvia mutta miksi asettua nyt, arvostelun kohteeksi jouduttuaan, noin ylimieliseksi ja sanoisinko lapselliseksikin sanoissaan ?

Sen verran kommentoin tuohon 35 vuoden koirakokemukseen, että se ei aina tarkoita että jotain olisi opittu jos pitkään on koirien, tai muitten eläinten, kanssa puuhattu
Kaikki me tiedetään ne iäkkäämmät ihmiset joilla on kokemusta juu, mutta jutut aika pehmoisia monesti
Mutta tämä nyt ei ollut arvelua Mötkyn kokemuksesta vaan muuten vain huomioitu

Ilman muuta jatkat neuvojen antamista kun kerran viitsit ja vaivaudut aikaa tähän käyttämään !!
Ohitat vain ei-toivotut vastaukset ja pidät oman asiallisen linjasi .. sillä tavoin tämä palsta toimii eikä mene vinoiluksi vain


Mötky - 21.06.2009 - 17:02

En ole ylimielinen, enkä todellakaan koe tai väitä tietäväni koirista vieläkään edes riittävästi, saati sitten paljon! Mutta kyllä matkan varrella kuitenkin aina jotakin tietoa mukaankin tarttuu, niin hyvässä kuin pahassa. Valitettavasti myös näistä ongelmista on sitä kokemusta kertynyt, mitä en todellakaan pidä minään kehuskelun aiheena.

P.S. Enkä myöskään ole vielä mummoiässä, ainoastaan koirien kanssa elänyt ja puuhannut koko ikäni.. Lapsellisuudesta en sitten tiedä, se ei varmaan koskaan katoa.


Minuli - 21.06.2009 - 19:16

Täällä kanssa ihminen joka ammatikseen pelaa eläinten kanssa, ennen enemmänkin koirien kanssa, nykyään enempi suureläinten. Musta Mötkyllä on ihan hyvää, aika ammattitaitoista tietoa, ihan kateex käy =D. Mötky on myös musta ollu aina asiallinen. Oli pakko tulla vähä puolustaa =DD


Olivia - 21.06.2009 - 19:32

saatte puollustella ketä haluutte. on mötkyllä hyviäkin neuvoja muttei 35 uoden kokemus silti viel mitään kerro. mut mötky on vähän sellanen että tietää kaikesta kaiken vaikkei asia näin näytä olevan. siis mä oon lueskellu jo kauan mötkyn vastauksia. mun mielestä noi on ollu ihan sellasia neuvoja mötkyltä jokka oon luullut jokasen koiraihmisen tietävän. oon kai sit väärässä?


ap - 21.06.2009 - 21:04

Mutta minä olen kyllä varsin tyytyväinen jos joku viitsii jakaa kokemuksiaan jos kerran aiheesta tietää. Senhän vuoksi palsta on.. Kiitos Mötkylle ja muille.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|