Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

kyy-pakkaus koiralle

Minnie - 04.06.2009 - 12:02

Ollaan ensi viikolla lähdössä mökille, missä jonkun verran on aina bongailtu käärmeitä. Nyt olisi meidän pieni mäyräkoirakin lähdössä mukaan. Kyselin apteekista niin he sanoi että enään ei suositella kyypakkausta koiralle, mutta ei osannut sanoa siihen tilalle mitään. Onko joku kuullut mikä on paras toiminta tapa jos niin ikävästi kävisi että koira saisi pistoksen.??


VASTAUKSET:


Minuli - 04.06.2009 - 14:35

Kyllä meillä käytetään kyypakkausta. Ja kyllä elänlääkärit on näin sanonut että se on se ensihoito kotona. Kortisoonihan siinä on se mikä auttaa. Tietty on monia mielipiteitä.


Mötky - 04.06.2009 - 16:48

Kyypakkausta (siis kortisonia) ei tosiaan enää suositella annettavaksi pistoksen jälkeen, vaan koira välittömästi lääkäriin nesteytykseen. Kyyn myrkky rasittaa munuaisia ja maksaa, minkä vuoksi nestehoito (laimennus) on paras hoito tuossa tilanteessa. Kyypakkaus kun lisää tuota sisäelinten kuormitusta. Meillä koiraa (isoa) pisti viime kesänä kyy, saman tien lääkäriin ja nesteytykseen (illalla) ja sama vielä uusiksi seuraavana päivänä. Silti maksa-/munuaisarvot olivat koholla (ilman nesteytystä olisivat olleet vielä korkeammat).


Minnie - 04.06.2009 - 21:53

Jeep. ehkä varmuuden vuoksi ostan sen kyypakkauksen, niin voi olla hyvällä mielellä mökillä. sekin on sen verran metsän keskellä, että menee hetki että pääsee sivistyksen pariin


anneli - 04.06.2009 - 22:55

Meillä oli norjanharmaahirvikoiran tarhassa muutama päivä sitten kyy. Onneksi olin kotona ja reagoin koiran haukkumiseen. Menin katsomaan ja en kahta sekunttia kauempaa miettinyt mitä teen. Saappaat jalkaan,lapio kouraan ja sen myötä käärmeeltä kaula poikki.
Varuilta annoin yhden tabletin kyypakkauksesta koiralle kun en ollut varma ehtikö pistää. (Koira haukkui noin viisi minuuttia kyytä ennen kuin tulin paikalle.)
Kyy ei ehtinyt pistää.(Ei oireita pistosta). Koira voi hyvin vaikka oli saanut tabletin.


Pii - 05.06.2009 - 07:00

Kyl kyypakkaus on aina mökkireissuilla ollut mukana. Enempi käyttänyt ampiaisen pistoihin koiralla ja aikuisella. Kyyn pistoilta vältytty. Paremmasta ensiavusta perämetikössä en ole kuullut, täytyy kysästä ensi tiistaina eläinlääkäriltä, oiskohan tääkin sitten muuttunut??


Mötky - 05.06.2009 - 09:43

.. perämettikössä täälläkin asutaan, päivystykseen tuolloin pistosiltana matkaa reilu 100 km. Suosittelisin ainakin pistotilanteessa soittamaan lääkärille, mitä suosittelee tehtäväksi.


tärkeintä - 24.06.2009 - 18:31

jos koiraa puree kyy on koittaaa saada koira mahd rauhalliseksi. koira ei saisi turhaa kovin liikkua ettei myrkky pääse laajalti leviämään. soita eläinlääkäriin, yleensä suositellaa aina kyyn pureman jälkeen käymään välittömästi. koita saada koira juomaan runsaasti.
purema kohtaa ei saa hieroskella eikä painella.


mikä on kyseessä - 26.06.2009 - 13:03

Tuossa pihalla olimme aurinkoa ottamassa vajaa tunti sitten, koira oli vapaasti pihalla juoksentelemassa terassilla, kun yhtäkkiä se alkoi villisti pomppimaan ympäriinsä. Huomattiin sitten että kyyhän se siinä luikertelee muutamankymmenen sentin päässä koirasta, ihan liikkumatta pysy lötkötti paikallaan. Huudettiin äkkiä koira sisälle, ja tähän aikaan mennessä ei ole kyllä turvotusta ilmennyt, ei ole raajoja aristellut eikä mitään, mutta on kyllä tosi väsynyt ja selvästi peloissaan/levoton. Mietin etteihän vaan sittenki ehtiny matelija puraisemaan, oisiko jo näkynyt selvempiä merkkejä, kun tämä tapahtui jo tunti sitten???

Käärme oli jo toinen pihallamme parin viikon sisällä, oisko vinkkejä miten sais käännytettyä pois pihalta, olisiko joku ammattilainen kelle soittaa? Asutaan lähellä oulua, tontti on kai entinen kyy-alue..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|