Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

ulkoilutus koiranpennun kanssa

kukka - 28.05.2009 - 11:04

meillä tuli 8vko vanha pentu. tarviiko tuon ikäistä viedä yöllä ulos?
olen nyt kahtena yönä vienyt, viime yönä en herännyt ja pissalätäköitä löytyi joka puolelta.
oppiiko nopeammin sisäsiitiksi jos öisinki vien ulos?


VASTAUKSET:


- 28.05.2009 - 11:40


Kaitpa se sisäsiiteyttä saattaa edistää mutta ei sinun kyllä tarvitse öisin päivystää ulosviennin takia, kyllä se lehdellä käyminen öisin on ihan ok
Mutta jos heräät pennun ininään niin vie toki pihapissalle niin oppii ettei sisälle ole tarkoitus tehdä mihinkään vuorokaudenaikaan.
Pentu kyllä alkaa pian nukkua yönsä jos päivisin on sopivasti puuhaa päiväunien välissä


Mötky - 28.05.2009 - 11:44

Jos pentua alkaa kiikuttaa yöllä ulos, koirasta riippuen tapa voi jäädä herkästi päälle myöhemmällekin iälle. Eli vaikka olisikin jo sisäsiisti, haluaa yölläkin pihalle..

Itse en pentuja yöllä ulos vie, vaan tekevät tarpeensa sanomalehden päälle. Tätä lehtiläjää sitten kiikutan vähitellen ulko-ovea kohti (pikkupennulla lehtipaikkoja kun meillä on aina useampi..), jolloin huomaan, että nyt on hätä, kun hakeutuu paperin lähelle. Silloin pentu ulos ja isot kehut, kun homma hoidetaan pihalle. Kyllä ne yllättävän nopeasti oppivat sisäsiistiksi, tosin pennun fysiikka ei anna periksi pidättää koko yötä/pitkiä aikoja, koska tuota pidätyskykyä ei ole! Käytän pennut illalla ennen nukkumaanmenoa viimeisenä ulkona, ja aamulla heti, kun silmät saa auki. Yöllä en siis ulos vie, ellei nyt sitten ole ripuli kyseessä!

Mutta jotkut vievät myös yöllä ulos, itse olen sen verran mukavuudenhaluinen, että haluan nukkua. Ja kaikille ei sitä yöhiippailutapaa jää, mutta näinkin voi käydä.

Ja pentu pissille aina herättyään, syötyään ja leikin jälkeen. Kyllä se siitä!


Mötky - 28.05.2009 - 11:47

edelliseen jatkoa... Toki, jos pentu pyytää ulos yöllä, kannattaa se ulos viedä. Tällöinhän se on jo hiffannut, että ulos tehdään ja näin oppiminen vahvistuu. Mutta sitä, kiikuttaako pentua ulos "muuten vaan" yöllä, kannattaa tosiaan kahteen kertaan harkita.


Ap - 28.05.2009 - 12:19

juu ei kyllä yöllä ulos pyydä joten alanpa nukkumaan tästä lähtien yöni rauhassa ja annan pennun tehdä tarpeensa lehtien päälle!
Kiitos neuvoista kalliista!


koiruli - 28.05.2009 - 19:39

rajaa alue aidalla tai jollakin niin et tarvitse koko taloa luutata yön jälkeen


Pii - 28.05.2009 - 22:57

Yöllä nukutaan, ja jos tarve vaatii, jos on tarvis, niin käy lehdellä. Kun herää klo 05, niin silloin mennään ulos.

Meil on rajattu alue, mis pentu nukkuu yönsä,.. Ja kiltisti osaa käydä lehdellä. Ovensuilla on sanomalehtiä, siitä myös aina näkee, kun sinne hakeutuu, niin on aika päästä ulos. Ja ulos tehdään aina, kun mahis päiväaikaan..


sini - 29.05.2009 - 14:00

enpä osaa sanoa siitä yöstä, mut me kait ollaan tehty jotain väärin kun 1,5 vuotias koira edelleen pyytää ulos yöllä klo 3 ja ellei pääse niin pissii eteisen matolle mut jos ulkona myrskyää, niin jaksaa odottaa aamuun asti! höh mikä filmaaja.


- 29.05.2009 - 14:24

Meillä ei koskaan ole ollut noita sanomalehtiä. Ne vaan kannustaa sisälle tekemään tarpeita, jotkin koirat sitten siirtyy helposti mattoihin, vaatekasoihin tms. lehtien jälkeen. Meillä vaan paljas lattia, pennun alue rajattu, ettei joka paikkaan pääse ja kyllä, yölläkin ulos. 3 viikkoa meni viimeisimmän kanssa kun hokasi, että sisälle ei pissata/kakita. Se vaatii hiukan viitseliäisyyttä, koska piti monesti käydä keskellä yötä ulkona, mutta helpompaa loppujen lopuksi, koska se on niin lyhyt aika kuitenkin. Nyt nukkuu lähes koko yön, kiljuu noin 4-5 aikaan aamulla pissalle, sitten taas nukkuu vielä pitkään. Samoin teki vanhempikin koira, noin puolivuotiaana jo jaksoi sitten aamuun asti pinnistää pissahätää.


Mötky - 29.05.2009 - 16:59

Senpä vuoksi hilaan ne lehdet ovea kohti, jotta hiffaa suunnan minne mennään, eli ulos. Ei kannusta tekemään matoille tms., päin vastoin: kun tekee lehdelle, tekee lehdelle eikä paljaalle lattialle, jota pinta-alaa on kuitenkin aikasta paljon enemmän...

Viimeisin teki pentuaikana yhteensä kahdet pissat sisälle, siinä kaikki. Eikä ulkona yöllä juostu...


Mötky - 29.05.2009 - 17:01

edelliseen jatkoa... Paitsi tietenkin yöllä ulos JOS pyytää (taisin sen kirjoittaa jo aiemmin).


Pii - 29.05.2009 - 19:41

Juu, ei kiitos parketille, kiva, kun kupruilee pesemättömistä kusista, jos ei ole yöllä heti kuivaamassa.


hui! - 30.05.2009 - 22:05

miten vähillä perustiedoilla olet pennun ottanut!
lainaa vaik kirjastosta koiranpennun hoito kirjoja, ja opiskele tai vaikka googleta koiranpennun hoito!


Mihe - 01.10.2009 - 09:00

No näin meillä..=)Öisin pidetään sanomalehti koiraportin edessä, jossa sitten pentu(13vko) käy, jos käy (yleensä kyllä 1 pissat tulee). On nukkunut kiltisti omassa huoneessaan alusta asti, eikä me ainakaan olla kertaakaan herätty itkuun tai vitinään, joten ilmeisesti ei osaa pyytää ulos?
Päivisin ei paperia käytetä, ja viedään ulos melkoisen useasti. Eihän se pidätyskyky olekkaan vielä kuin max. 3h. Eiköhän se sitten siitä pitene kun päästään 4-5kk ikään, jolloin virtsarakko on jo paremmin kehittynyt?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|