Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Ongelma koiran ja vauvan kanssa

Miuku - 27.05.2009 - 14:54

Heippa!

Otsikko on ehkä hieman hölmö, mutta ainakin suuntaa antava ongelmaani.

Elikkä meillä on 7v lhasa apso uros ja 5v. keeshond uros sekä 8kk vauva. Tämä apso otti vauvan syntymän ilmeisesti melko "raskaasti", ja varsinkin kun vauva on lähtenyt liikkeelle alkaa olla pinna aika kireällä.. Koira hakeutuu kokoajan vauvan seuraan, ja kun vauva nappaa turkista kiinni koira useasti murahtaa ja joskus näpsäisee vauvaa kohti. Meillä on lapsiportit mutta apso tulee niistä yli miten huvittaa.

Toinen ongelma on yksin jääminen, täällä on aina 1-3 pissat ja monesti kakatkin lattialla vaikka olisimme pois vain puoli tuntia (juu koirilla ei ole ajantajua).. eilenkin tulimme kotiin niin oli apso kusassut oven eteen ja sen jälkeen maannut siinä lätäkössä ja raapinut ovea?
Millainen koira makaa omassa pissassaan?

Olen myös kokeillut jättää apson toisen koiramme näyttelyhäkkiin mutta pissaa sinnekkin ja koira sotkee itsensä siihen..
apso ei ole myöskään ikinä pitänyt lapsista (vaikka tietääkseni sillä ei pitäisi olla mitään huonoja kokemuksia, päin vastoin, otin sen pentuna)

Toinen koira ei ole moksiskaan, jos vauva tulee lähelle niin yleensä lähtee pois, tai sitten vaan nuolee vauvaa...

Tiedän että pitäisi hakea apua joltain kouluttajalta mahdollisesti, mutta en tiedä kuka olisi semmoinen johin voisi luottaa.. koulutustapojakin kun on niiiin monia...

Kesssun myötä olen joutunut perehtymään koiran luonnolliseen laumakäyttäytymiseen kiitos hemmetin kovan pään, valtavan testosteronimäärän ja salamannopean kiihtymisen, mutta apson kanssa olen ihan pihalla..

En oikein tiedä mitä hain tällä kirjoituksella, neuvoja, niksejä ja kokemuksia vastaavanlaisista tilanteista? Ja jos mahdollisesti jollakin olisi joku henkilö tiedossa joka voisi auttaa niin olisin sydämmestäni kiitollinen.

Paljon olen miettinyt koiran päästämistä ajasta ikuisuuteen, se vain tuntuu niin raskaalta ajatukselta luopua vanhasta ystävästä.. ja eteenpäin en anna..


VASTAUKSET:


miuku - 27.05.2009 - 15:24

Niin semmoinen asia unohtui kertoa että apso myös pyörii nykyään aina jaloissa, ja kun komentaa poies niin jää vain luimuna siihen jalkoihin kyyristelemään..
Monta vaaratilannetta tullut jo tästäkin syystä kun olemme meinanneet kompuroida koiraan myös vauva sylissä..

Ennen sentään sentään väisti kun käski...


Isabella - 27.05.2009 - 16:20

Kuulostaapa oudolta.. Koira saattaa pelätä joutua vauvan syrjäyttämäksi ja hakee huomiota vauvan kautta?
Joka tapauksessa ota yhteyttä kokeneisiin ko. rodun kasvattajiin tai vaikka kennelliittoon, kyllä joku osaa neuvoa eteenpäin.


tiny - 27.05.2009 - 17:26

koira on todella stressaantunut vauvan tulosta taloon ja kaikki tuo pissiminen ym. on selkeää mielenosoitusta koiran taholta(ellei satu oikeasti olemaan fyysinen ongelma kuten anaalirauhaset täynnä ym. ym. kannattaa tarkistuttaa eläinlääkärillä)

et maininnut missäpäin asut mutta ainakin pääkaupunki seudulta löytyy hyviä koirankouluttajia joihin nyt ehdottomasti kannattaa ottaa yhteyttä, saat kullanarvoiset neuvot miten helpottaa koiran elämää.

tässä pari:kiva-team ja rakkaat haukut, löytyy ihan googlettamalla, käyttävät pehmeitä metodeja koiran koulutuksessa.

henkilökohtaisesti voi näitä kahta ainakin suositella lämpimästi.


miuku - 28.05.2009 - 09:12

Kiitos vastauksista.

Tosiaan anaalirauhasista ei ole kyse, koira pärjää mainiosti yön, ja päivisin saattaa olla pitkänkin ajan ettei käy ulkona kun olemme kotona.

Ja siis epäilen että koira tosiaankin on erittäin stressaantunut, käytös on muuttunut niin kovasti..

Ja nuista pääkaupunkiseudun kouluttajista ei taida juurikaan olla hyötyä, täällä perähikiällä kun asumme...

Mutta eilempä tapahtui ihme. Lähdin vauvan kanssa ulos n. 2 tunniksi, eikä apso ollut tunkemassa väkisin mukaan ja kun tulimme takaisin, ei poika ollut heti ovella odottamassa vaan tassutteli sisälle päästyämme olkkarista katsomaan, eikä pissan pissaa.

EHkä se tästä toivottavasti


Jos - 28.05.2009 - 21:31

tiesit, että koira ei ole lapsirakas niin miksi ette antaneet pois jo ennen vauvan syntymää?
Lemmikistä on vaikea luopua, mutta järjellä olisin ainakin minä ajatellut. Tai sitten vasta yrittää lasta kun koira nukkunut pois. Ilkeesti sanottu, mutta en ymmärrä sinua!

Mistä tiedät, että pissa on juuri apson tekemää? Eikä sen toisen koiran..


miuku - 29.05.2009 - 08:13

^anteeksi vain, kaipasin neuvoja enkä provosoivia kysymyksia

Mutta jos haluat niin tässäpä vastauksia. Oma lapsi on täysin eri asia kuin vieras lapsi, jota koira ei käsittele lapsena niin kuin me, vaan se on sille uhkaava ihminen. Oma lapsi taas on uusi outo tulokas laumaan, joka yhtäkkiä viekin kaiken ajan ja huomion. Se nukkuu sängyssämme ja ruokailee kanssamme yhtäaikaa ruokapöydässä, eli se ei ole laumassamme yhtä "ala-arvoinen" kuin koirat. Ja tuolla luonnossa laumassahan pennut ovat laumahierarkiassa alemmimmalla tasolla.
Ei voi mennä vertaamaan että kun koira ei pidä vieraista lapsista, se ei pidä vauvastamme.

Ja toiseksi, oletkos koskaan kuullut ehkäisyn pettämisestä? Minäpä kerron. Jos syö esim. pillereitä, ne eivät takaa 100% ehkäisyä. Silloinkin saattaa tulla raskaaksi. Myös kondomi saattaa mennä rikki. Ja ovulaatiolaskennat pettää...

Ei se ollut ilkeesti sanottu vaan tyhmästi

Ja viimeinen kysymys. Tiedän että se on apson pissa koska toinen koiramme ei pääse tilaan mihin apsomme yleensä pissaa.

Oliko tarpeeksi selvästi selostettu?


tiny - 29.05.2009 - 13:41

ihan pakko

siis se että koira ei ole lapsirakas EI välttämättä tarkoita etteikö se palvoisi maata uuden vauvan alla.

tiedän niin monta koiraa jotka eivät voi sietää vieraita lapsia ollenkaan mutta oman perheen uusi tuloskas on se TÄRKEÄ ihminen koiran maailmassa.

ei niitä koiria etukäteen vaan anneta pois koska "se ei tykkää lapsista", ikinä ei voi etukäteen tietää koiran suhtautumista uuteen tulokkaaseen.

ja sitä varten on koirankouluttajia jotka osaavat neuvoa tällaisissa tilanteissa, koira joka pelkää ja on stressaantunut vauvasta,oikein ohjattuna saattaa hyvinkin oppia elämään sopusoinnussa vauvan kanssa.


hei - 30.05.2009 - 22:08

minusta raja ylitetty, jos koira urahtelee/näykkii vauvaa= KOIRA POIS välittömsästi, ennenku sekoaa totaalisesti, jolloin turha sitten jossitella...


tiny - 31.05.2009 - 09:18

sinä "hei", mikä on kokemuksesi koirista, oletko koirankouluttaja kenties ammatiltasi?

jos et, niin miten voit tietää että raja on ylitetty?

voin kokemuksesta sanoa että rajaa ei ole vielä ylitetty kun koira murisee/näykkii, se on ennen kyseistä toimintaa antanut jo useita merkkejä vauvalle/vanhemmille että olkaa kilttejä ja älkää päästäkö lasta lähelle, me ihmiset emme vain osaa niitä tulkita ellemme ole koiran elekieleen tutustuneet tarkemmin.

edelleen, oikealla ohjauksella saattaa koira vielä oppia elämään sopusoinnussa lapsen kanssa, kaikki tietenkään eivät sopeudu mutta ei se mahdotonta ole.


koiran omistaja - 19.07.2009 - 15:35

ota yhteyttä pertti vilanderiin
Koiraneuvola.fi
Osaa auttaa ongelmakoirissa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|