Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Koiranäyttelystä

Milja88 - 26.05.2009 - 10:12

Vien ensimmäistä kertaa sunnuntaina meidän koiran näyttelyyn, enkä tiiä yhtää mitä sielä tehdään muutakuin mitataan ja katsotaan hampaat/kivekset.. Mutta miten sielä ringissä pitää mennä ja pitääkö koiran osata jotain erityistä?? Ja mistä sen tietää onko koira esim. päässyt jatkoon, kait ne tuomarit sanoo..en tiiä?? APUVA!


VASTAUKSET:


nes - 26.05.2009 - 10:51

Mene hyvissä ajoin, että koirasi ehtii tottua koiriin ja hälinään ja ehdit katsella, miten muut toimivat kehässä. Kehäsihteeriltä voi kysellä mm. jatkoon pääsystä ja hän myös numerolla kutsuu kaikki kehään, joten numero näkyville ja pysyttele kehän reunalla. Hyvin se menee, kyllä siellä opastetaan. Monet kanssakilpailijat neuvovat myös mielellään


Mimmi - 26.05.2009 - 10:58

Muista ennen lähtöä tarkistaa, että mukanasi on koiran paperit, mahdollisia makupaloja, näyttelyhihna, vesikuppi ja vettä. Ehkä kampa/harja, joilla voit viimeistelyt tehdä ennen kehää.

Ole näyttelypaikalla reilusti ajoissa, aikataulut ovat aina suuntaa antavia, joskus kaikki on pahasti myöhässä, joskus mennään jopa etuajassa. Ota heti selville, missä kehässä te esiinnytte ja koska. Yleensä ensin pennut jne...Saatte järjestysnumeron, sen mukaan kutsutaan kehään.

Yleensä ensin kehässä kaikki luokan koirat juoksee yhdessä, kuljetat koiraa vasemmalla puolellasi. Yleensä siinä hölkkäätte ympyrää, kokeile ensin kotona sopiva vauhti omalle rodullesi, että se kulkee kauniisti, ei lauko miten sattuu tai laahusta, pompi jne.

Sitten tuomari arvioi koirat yksitellen, muut siinä odottaa laidalla vuoroaan, yleensä tuomari aina sanoo, että juoksette vaikka ympyrän tai kolmion, tulette sitten keskeltä häntä kohti...jne. Tuomari myös tutkii koiran käsikopelolla. Koiran on sallittava tutkimus.

Sitten se tuomari menee sanelemaan arvostelun jollekin kehätoimitsijalle, te seisotte kauniisti nyt paikallanne odottaen, koira kylki tuomariin päin (makupalat saattaa auttaa keskittymisessä) ja odotatte.

Tuomari tai toimitsija antaa nyt teille nauhan, joka kertoo jatkon. Vaaleanpunainen nauha merkitsee rotunsa erinomaista edustajaa, punainen erittäin hyvää rotunsa edustajaa. Kummassakin tapauksessa koira jatkaa kilpailua. Jos nauha on sininen (hyvä) tai keltainen (tyydyttävä), tuomarin mielestä koirassa on joitain virheitä. Koiran kilpailu päättyy ja arvostelun voi noutaa kehätoimitsijalta.

Punaisella nauhalla kilpailunne siis jatkuu ja menette odottamaan seuraavaa etappia. Se on kilpailuluokka, johon osallistuvat kaikki vaaleanpunaisen ja punaisen nauhan saaneet koirakot.

Siitä sitten mahdollisesti edetään vielä lopuksi järjestettävään ryhmäkilpailuun. Ryhmäkilpailun voittajista vielä valitaan Best In Show. Koiran on pakko osallistua kaikkiin osioihin, jos se vain pääsee niin pitkälle, Kesken kilpailujen ei siis saa poistua paikalta.

Kehätoimitsijoilta voi aina kysyä kaikkea mieltä askarrattuvaa, he tietävät ja neuvovat kyllä.

Pääsääntöisesti siis koiran kanssa pidät hauskaa, esität sen sen niin hyvin kuin osaat, makupaloilla vaivihkaa koitat saada sen seisomaan kauniisti paikallaan, katsot ettei se söhellä tarpeettomasti ja aina punaisella nauhalla jatkoon, siniset tippuu. Ei muuta kuin tsemppiä!! Korvat ja silmät suki, niin selviää aina missä mikäkin tapahtuu ja mitä seuraavaksi. Ja kysy jos et tiedä tai et kuullut jotain, joskus näyttelyissä on huumaava meteli.


milja88 - 26.05.2009 - 11:23

kiitos, koirani on pentu joten siinä luokassa ollaan ja tiedetään mikä nro ja missä kehässä mennään.. tuo seisominen ei vaan luonnistu paikoillaan edes makupaloilla


olimme - 26.05.2009 - 11:30

itsekin näyttelyssä juuri ekaa kertaa. Kannattaa lyöttäytyä heti kanssakilpailijoiden seuraan ja kysyä neuvoja. Jokaisella rodulla on oma esitystyylinsä. Katsele, kysele ja opi.


suosittelevat - 26.05.2009 - 11:30

että koiran olisi hyvä pysyä paikallaan edes hetken. Onko sun hyvä viedä koiraasi näyttelyyn jos et ole opetellut sen kanssa paikallaan olemista ? Sitä ei pystytä arvioimaan jos vain hyppii ja juksentelee siellä.


muumimamma88 - 26.05.2009 - 11:44

Ollaan harjoiteltu tosi kauankin jo ja ei se hypi/villiiny jos sen kanssa harjoittelee. Se on välillä niin ittepäinen, ettei tohi seisoa. ja koirani on tottunut olemaan muiden koirien kanssa, ettei se ainakaan siitä villiinny.


Mötky - 26.05.2009 - 18:47

Eli ensin arvostellaan urosten pentuluokka ja sen jälkeen narttujen pennut. Pennuissa myös arvostelu tapahtuu samalla periaatteella kuin Mimmi kirjoitti, mutta pennut eivät saa laatuarvostelua eli tuota eri, eh, h, t, hylätty tai eva. Tuomari asettaa pennut paremmuusjärjestykseen eli sijoittaa 4 mielestään parasta. Hän voi halutessaan antaa kunniapalkinnon, jolla luokan voittaja (uros/narttu) jatkaa sitten rotunsa paras pentu -kisaan. Jos tuota kp:tä ei luokan voittaja saa, se ei osallistu kyseiseen rop-valintaan. Jos näyttely on pentunäyttely (epävirallinen), tästä rop-pentu jatkaa ryhmäkilpailuun ja siitä voittaja bis-kehään.

Mutta kysy kehäsihteeriltä reippaasti neuvoa, jos ei kerro miten toimia.

P.S. Laatuarvostelussa muuten eh:n eli tummanpunaiset jatkavat kilpailuluokkaan vain, jos erin eli vaaleanpunaisen saaneita on vähemmän kuin neljä luokassaan.. Ja jos eh:n saanut sijoittuu luokassaan neljän sakkiin, se ei kuitenkaan enää jatka paras uros/narttu -kehään. Vain erin saaneet pääsevät sinne.


Mötky - 26.05.2009 - 18:51

... niin ja siis tuon kp:n tuomari voi halutessaan antaa vaikka kaikille sijoittuneille neljälle pennulle, ei siis vain voittajalle, jos äskeisestä jäi sellainen kuva. Ja muista sitten myös noutaa mahdolliset palkintosi!! Kp-ruusukkeet ja rop ja vsp-ruusukkeet saa yleensä kehässä, mutta jos pentusi on rop tai vsp, esinepalkinto (usein pokaali) noudetaan yleensä palkintojenjakopisteestä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|