Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

kissa ja koira samassa taloudessa

Pinky - 16.05.2009 - 17:39

Elikkäs meillä on tyttö kissa ja olemme harkinneet koiranottoa. Nyt tulikin mieleen että onko mitään väliä onko koira uros vai narttu? Lähinnä sitä ajattelin että tulisiko uros koira paremmin tyttö kissan kanssa toimeen ja päinvastoin?

Oli vähän sekavasti selitetty mutta josko joku ymmärsi asian pointin!


VASTAUKSET:


kisulit - 17.05.2009 - 09:35

en oikein osaa vastata juuri tuohon,mutta sen tiedän että jos ottaisit toisen kissan niin olisi suositeltavaa että se olisi kolli. narttu kissat on aika määräilijöitä ja päällepäsmäreitä.


ansku - 17.05.2009 - 10:50

Sukupuolella ei ole tuossa tapauksessa kyllä merkitystä. Enemmän vaikuttaa kissanne ikä, nuori kissa hyväksyy usein helpommin uuden tulokkaan. Totuttaminen pitää tehdä ajan kanssa, parasta olisi jos olisitte eka viikot itse paikalla.
Meillä koira oli vuoden ikäinen kun otettiin kissanpentu (kissanpentu oli jo tottunut koiriin kasvattajallaan) Kaikki meni hyvin, koira hakee ehkä vähän enemmän huomiota meiltä kuin ennen kissaa. Keskenään ovat kuin paita ja peppu, omalla hassulla tavallaan parhaat kaverukset


BadMama - 17.05.2009 - 15:23

Meillä on kaksi leikattua narttukissaa ja otettiin vielä narttukoira joukon jatkoksi. Sukupuolilla ei ole varmastikaan väliä, mutta aikuiset kissat saattavat aluksi olla aika inhottavia pienelle vauhdikkaalle pennulle. Siinä kannattaa olla tarkkana, ennen kuin tottuvat toisiinsa .


Minuli - 18.05.2009 - 11:22

Meillä on koirat tyttöjä ja kissat poikia.
Ei sillä ole tossa tapauksessa väliä.


Nuppu - 18.05.2009 - 12:35

Kissat ovat reviireistään todella tarkkoja, joten kannattaa tosiaan pikkuhiljaa totutella. Muista antaa kissalle myös paljon huomiota, niin se hyväksyy ehkä tilanteen helpommin. Lisäksi voisit kokeilla Feliway sumutinta (apteekista saa ja googlettamalla saat siitä tietoa jollet tuotteesta jo tiedä). Tämä auttaa, lieventää kissan stressiä. Koiranpentuakin on hyvä totutella uuteen ympäristöön pikkuhiljaa, eli esim rajoittaa aluksi liikumista, pitää pentua ensimmäisen viikon vain pääosin yhdessä huoneessa, sitten avaa sille reitin toiseenkin huoneeseen ja muutaman päivän kuluttua koiran käytettävissä on koko asuintila. Se antaa koirallekin turvallisuudentunnetta, ja varmasti kissalle myös. Niin ja onko kissa leikattu? yleensä leikattu kissa on suvaitsevaisempi ja rauhallisempi kuin leikkaamaton. tsemppiä koitokseen, varmasti onnistutte!


Ap - 18.05.2009 - 13:57

Kissa on leikattu ja kohta 4v vanha.
Kissa ei ole ikinä oikein tykännyt silittelyistä ja aika nopeasti raapaisee vaikka antaisikin ensin silittää.
Kissa tulee kuitenkin öisin viereen ja kaipaa rapsutuksia vaikka päivisin ei anna yhtään rapsuttaa.

Kotiäitinä kun olen niin saa hyvin valvottua kissan ja koiranpennun tekemisiä, mutta vähän nuo yöt pelottaa kun muut nukkuvat että mitä kissa tekee.
Koiran haluaisin makuhuoneemme lattialle nukkumaan.
Mutta kun kissa nukkuu sängyssämme öisin niin kannattaako niitä jättää samaan huoneeseen ekoina öinä? ei varmaankaan..
Kissaa en haluaisi myöskään sulkea pois makuuhuoneestamme kun on siellä aina saanut nukkua.


ansku - 19.05.2009 - 15:27

minä tekisin kyllä niin, että joko miehesi tai sinä nukutte aluksi koiranpennun kanssa eri huoneessa. Kun kissa hyväksyy ja tottuu koiranpentuun samassa huoneessa nukkuminen varmasti onnistuu.


Minä - 19.05.2009 - 18:17

tekisin myös niin, että miehen kanssa nukuttaisi ainakin ensimmäiset yöt eri huoneissa, toinen pennun kanssa, toinen sängyssä kissan kanssa. kissalle ei ole hyväksi häätää se pois, ja siitä tuskin tulisi mitään, jos koira olisi samassa huoneessa. kahdestaan samaan tilaan en myöskään uskaltaisi jättää alussa, vaan aina eri huoneisiin kun lähdette johonkin. parempi niitten tutustua pikkuhiljaa toisiinsa kun olette vieressä. ja koiralle ei tosiaan ole pahitteeksi se että pikkuhiljaa totuttaa se uuteen ympäristöön, huone kerrallaan. pentu tarvitsee silti ensimmäiset yöt jonkun viereensä.


Ap - 19.05.2009 - 19:21

kiitos vinkeistä! eli varaudunpa nukkumaan koiran kanssa eri huoneessa kuin mies ja kissa!


ansku - 19.05.2009 - 21:59

mukavia hetkiä hauvavauvelin kanssa


Ap - 20.05.2009 - 11:52

kiitos!


Kyllä - 20.05.2009 - 14:58

te varmasti onnistutte ja kaikki menee loppujen lopuksi hyvin! kärsivällisyyttä varmaan tarvitaan tsemppiä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|