Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Koirien punkkiaineet!!

s86 - 09.05.2009 - 18:40

Joo eli se ihana punkki aika taas alkanut

Meillä 2 labradorinnoutajaa ja olen käyttänyt niillä scalibos (tai joku semmonen) liuosta eli laitetaan lapaluiden väliin ihoon ja hännän tyveen. ONKO tämä oikeesti toimivaa ainetta??? Koska tätä olen parina kesänä käyttänyt ja punkit silti tarttuu koiriin eli ihan kun sitä ei oliskaan!!! Ohjeessa ei sanottu tarkemmin miten aine toimii..ja koira SAA uida hoidon aikana

Kysymys siis MITÄ olette käyttäneet koirienne punkkien torjuntaan??? Meillä koirat ui päivittäin joten pannoista ei ole mitään hyötyä..Olisiko mitään tehokkaampaa ainetta tms ???


VASTAUKSET:


Poks - 10.05.2009 - 10:01

Tarkoitatko scalibor? Eikös se ole sellainen panta, joka laitetaan kaulaan ja pitäisi karkottaa punkit...? Meillä on ollut exspot liuosta, joka kuvaamallasi tavalla laitetaan iholle. Eipä ole paljon punkkeja näkynyt. LABBIS MYÖS!

Tässä vielä http://www.punkki.net/artikkelit/exspot.html :

Exspot® vet
744 mg/ml paikallisvaleluliuos, permetriini

Exspot on koiran iholle pipetoitava, biologisesti hajoava ulkoloislääke, joka häätää ja ennaltaehkäisee punkki-, täi- ja kirpputartunnat yli 5 kg:n painoisilla koirilla. Permetriini kulkeutuu nopeasti koko ihoalueelle hyvin liikkuvan kuljetinaineen ansiosta, joten täysi teho saavutetaan 1-2 vrk kuluttua käsittelystä. Vaikutus kestää 4 viikkoa.
Annostus:

Koirat 5-15 kg: 1 pipetillinen. Annetaan yhteen kohtaan lapojen väliin selkärangan kohdalle. Antokohdasta turkki taitetaan jakaukselle ja pipetin sisältö kaadetaan suoraan paljaalle iholle.

Koirat yli 15 kg: 2 pipetillistä, joista ensimmäinen lapojen väliin selkärangan kohdalle ja toinen hännän tyven iholle. Antokohdasta turkki taitetaan jakaukselle ja pipetin sisältö kaadetaan suoraan paljaalle iholle. Käsittelyjen väli riippuu ulkoloisten määrästä. Kliiniset kokeet ovat osoittaneet, että käsittely antaa 4 viikon suojan ulkoloisia vastaan. Jos koira pääsee kastumaan heti käsittelyn jälkeen, valmisteen teho laskee. Uusintakäsittely voidaan tehdä aikaisintaan 7 päivän kuluttua edellisestä.

Ei saa käyttää kissoille.

Apteekista tai omalta eläinlääkäriltäsi ilman reseptiä.

Pakkaukset: Muovipipetit 2x1 ml ja 6x1ml.


ap - 10.05.2009 - 21:48

Juu siis tuota expottia on siis meilläkin käytetty!! Muistin nyt nimen väärin..Mutta olen ohjeen mukaan tätä käyttänyt ja varsinkin toisella koiralla on löytynyt monta monta punkkia vaikka aine on turkissa...


Raakku - 11.05.2009 - 10:21

Me kokeiltiin entisellä kultsulla paria eri pantaa (ei mitään hyötyä mun mielestä) ja tota Exspotia. Se toimi mun mielestä ihan kohtuullisesti kun vaan muisti uusintakäsittelyt. Ei päästetty koiraa uimaan 2-3 päivään käsittelystä, mut sitten sai läträtä vapaasti.

Kyl niitä punkkeja silti joskus oli.


ap - 11.05.2009 - 10:27

Niin kyllä me on pidettu se parin päivän tauko ennen uimaan päästämistä että aine kerkiää vaikuttamaan. Mutta semmosta ainetta ei taida ollakkaan mikä estäisi punkit kokonaan pitäähän ne tarkistaa joka tapauksessa.

Olen itse puolivälissä raskautta..täytyy varmaan olla tarkkana etten mene käsin koskettelemaan jos koiralla on punkki..


hei ap - 18.08.2009 - 15:39

ei sitä exspottia turkkiin laiteta vaan vain pelkästään ihoon

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|