Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

voisko joku kertoo hamsterist !!

Sinttu - 06.05.2009 - 10:54

oon aaetellu ostaa hamsun tai marsun kumpi on teijjä mielestä parempi sellaselle perheelle jossa on 1V.,2V.,9V.,10V.,plus vanhemmat plus 2marsuu.
saatan ryhtyä kasvattajaksi ja tiedän marsun kasvatuksesta ja poikasten perustuksesta ja hoidosta mutta en tiedä hamsterin hoidosta tai kasvatuksesta mitään mut ois kiva kokee milast se ois nii voisko joku kertoo kumpi on ittensä mielest parempi ja sit siit hoijosta ja kasvatuksesta?!


VASTAUKSET:


Sinttu - 07.05.2009 - 17:54

OIS KIVA JOS JOKU VOIS AUTTAA!!!!


Rina - 07.05.2009 - 19:51

kvg!!!!


- 07.05.2009 - 23:22

1V.,2V.,9V.,10V.,plus vanhemmat

Kysyjä on siis joku noista yllä mainituista?
Ja vain vanhemmat ovat riittävän vanhoja alkamaan minkään eläimen kasvattajaksi.
Lähde siitä ajatuksesta ja googleta hamsterisivustoja joita netissä on paljon ja helposti löydettävissä.

".. en tiedä hamsterin hoidosta tai kasvatuksesta mitään mut ois kiva kokee milast se ois .."

Juuei noin just, vaan ensin tutustutaan lajiin ja opetellaan hoitamaan yksilöä, sitten vasta aletaan miettiä edes lisäämistä


hamsterit - 08.05.2009 - 03:19

ovat yleensä aikalailla itsekkäitä ja kova-äänisiä kavereita. Ne elävät öisin ja haluavat hyppiä pitkin seiniä, ainakin suurin osa niistä, jos päästät häkistä ulos. Poskipusseihin varastoivat ruokaa, joka haiskahtaa aika pahalle, kun unohtavat syödä sen.

Useimmat tykkäävät joistain tavallisista koti-ruuista mutta nuo vilkkaimmat eivät voi elää ilman jäätelöö.
Hamsut rakastavat rapsuttaa itteensä ja...... ja siinä saakin sit olla tarkkana, ettei ole ylimääräistä sulla pöksyssä, jos et pidä varaasi!

Ethän vaan ota sekä urosta että naarasta, koska jonkun viikon päästä niitä voi olla jo kukaties satoja! Ja turha toivo, että voisit myydä, koska sisäsiittoiset tuottavat vaan vammaisia jälkeläisiä, jotka melko varmasti ovat raajattomia tai sitten ns. monivarpaisia...jne......


Edelliselle!!!!! - 08.05.2009 - 13:14

Jäätölöö? Kotiruokaa?
Toivottavasti sulla ei ole eläimiä. Tosiaan jos on niin syötätkö nille JÄÄTELÖÄ JA KOTIRUOKAA??
Turha sitten on miettiä, että miksi hamsuni eivät eläneet pitkään.

Epäterveellisestä ruoasta kärsii varsinkin pienet eläimet----> kasvaimia..

Ap:n teksti ei kuulostanut aikuisen kirjoittamalta, joten ennen kuin mitään eläimiä hankit niin puhu vanhemmillesi!!


Sinttu - 09.05.2009 - 09:18

olen puhunut ja he suostuivat,ja ne niit enemmän kasvattas ku ne itte halus!!!!!!!!!!!!!!


Hensu - 10.05.2009 - 22:18

Hamsterit ovat siis yksineläjiä, eikä niitä saisi laittaa edes kahta eri sukupuolta samaan häkkiin. Hamsterit syövät esimerkiksi niille tarkoitettua jyväsekoitusta ja salaattia. Hamsterit ovat yöeläimiä, eikä ole kovin toivottavaa että niiden unia häirittäisiin monta kertaa päivässä, koska niistä voi tulla vihaisia ja stressaantuneita ja silloin myös eläimen elinikä voi lyhentyä.
Kannattaa selvittää mahdollisimman paljon kyseisestä eläinlajista, ennenkuin sellaisen aikoo hankkia.


Sinttu - 15.05.2009 - 14:54

KIITTI KAIKKI VASTANNEET OON KIITOLLINEN=)
T:Sintun äiti


joop.. - 01.06.2009 - 19:37

en tod suosittele noin pienille muksuille hamsua. Se on todellakin yöeläin eikä siedä jos sitä käydään jatkuvasti päivällä nukkuessaan häiritsemässä.

Lisäksi hamsteri on erakko, eli vain yksi yhteen häkkiin.

Hamsteri, siinä missä mikä tahansa muukin eläin, tarvitsee liikuntaa. Meidän hamsteri on joka ilta 1-2 h vapaana asunnossa, jatkuvan valvonnan alla tietenkin.

Hamsteri syö siemensekoitusta, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia (ei sitrushedelmiä, sipulia tms), kuivaa leipää, rusinoita, pähkinöitä yms yms. Ainakin meidän hamsu on oikea herkkusuu. Ja muistathan aina pitää raikasta vettä tarjolla.

Ehkä sun kuitenkin vielä kannattaa miettiä josko ottaisit lemmikin vasta muutaman vuoden kuluttua.


Elwiira - 09.06.2009 - 13:22

Heippa,
mulla on ollut monta hmsteria pikkulikkana ja pärjäsin niitten kanssa ihan hyvin. Elikkäs niinku täällä jo kerrottiin hamsteri on erakkoeläin ja saattaa tappaa lajitoverinsa jos sellainen eksyy samaan häkkiin. Eläinkaupasta saa esim. kolmekerroksisia häkkejä mihin voi laittaa erilaisia virikkeitä hamsulle, se kaipaa puuhaa tutkittavaa ja välilllä jotain jyrsittävääkin. Hamsteri todella elää vain yöaikaan ja sitä ei pidä herätellä päivisin. Ihmisen ruokaa ei hamsterille kannata syöttää lukuunottamatta kasviksia ja vihanneksia. Vettä täytyy olla aina tarjolla ja niin myös suola- sekä kalkkikivi. Nämä kaikki löytyy eläinkaupasta. Hamsteria voi ulkoiluttaa lattialla vapaana mutta kannattaa tukkia kaikki reiät mihin sen pää mahtuu niin siitä menee loppu hamsterikin ja tekee mielellään pesiä pimeisiin koloihin, mun yks hamsteri viihtyy vaatekaappien takana mutta ruualla sai houkuteltua. En tiedä mitä ylläolevat on hamstereilleen syöttänyt mutta ei niitte poskiruuat millekkää pahalle haise. Hamsteri on siisti eläin joten sen häkkiä on putsattava säännöllisesti ja yleensä se tekeekin asiansa yhteen nurkaan. Onnea hamsterin harkinnalle ne on aivan ihania ja mukavia lemmikkejä, aika lyhytikäisiä tosin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|