Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Narsissi myrkyllinen??

Amitsudei - 16.04.2009 - 14:03

Meidän yksi kissa on oksennellu viime yöstä!! Ja pöydällä pääsiäisnarsissi::: Mutustellut kasvia vähän ( ilmeisesti ) Syy ja seuraus????????


VASTAUKSET:


Wikipediasta - 17.04.2009 - 08:35

Narsissit (Narcissus) ovat narsissikasvien heimon (Amaryllidaceae) suku. Ne ovat monivuotisia sipulikasveja. Kukat ovat yleensä väriltään keltaisia, valkoisia tai keltavalkoisia ja niissä on lisäteriötorvi. Lehdet ovat kapeita, tasasoukkia ja tylpähköjä. Luonnossa narsisseja kasvaa Etelä-Euroopasta Japaniin ulottuvalla vyöhykkeellä. Narsisseista on kehitetty jo satoja vuosia erilaisia puutarhanarsisseja eri lajien risteytysten tuloksena. Puutarhamuotojen ulkokiehkuran kehälehdet ovat joko samanvärisiä kuin torvikin tai erivärisiä. Suomessa niitä kasvatetaan hyvin yleisesti koristekasveina pihoilla, puutarhoissa ja kasvihuoneissa. Tunnetuin laji on keltanarsissi eli pääsiäislilja (Narcissus pseudonarcissus).

Kasvien sipulit istutetaan syyskuussa maahan 20 cm syvyyteen. narsissi ei ole aivan yhtä vaativa mullan laadun suhteen kuin pitkälle jalostetut tulppaanit, mutta silti lannoittaminen istutuksen yhteydessä, sekä kukinnan jälkeen keväällä ei ole narsisseillekaan pahasta. Narsissit kukkivat yleensä toukokuussa, aikaiset lajikkeet jo huhtikuun puolella. Tavallisimmat narsissit kestävät suomen talvea Rovaniemeä myöten loistavasti, ja selviävät ankaristakin talvista vahingoittumattomina, varsinkin Etelä-Suomessa, jossa narsissit kukkivat talvista huolimatta uskollisina vuodesta vuoteen.

Kasvit ovat myrkyllisiä, myös sipulit, siksi myyrät ja hiiret eivät koske niihin.


Helsku - 21.04.2009 - 20:07

ON MYRKYLLINEN!

Kissani sai eilen sairaskohtauksen (mitä ilmeisimmin myrkytys). Kissa alkoi huutaa yhtäkkiä, ja sitten oksentaa. Samassa tuli kakat olohuoneen lattialle. Sen jälkeen kissa kaatui ja yritti nousta välillä ylös....taas kaatui. Tassut eivät pitäneet lainkaan. Kissa oksenteli koko ajan. Kunnes jäi aloilleen. Annoin vettä, kun en muutakaan keksinyt. Siivotessani oksennuksia huomasin, että siellä oli vihreitä lehden palasia joukossa. Meillä ei ole muita kukkia kuin se pahuksen narsissi. Aiempina vuosina kissa ei ole koskenut narsissiin. En laita enää sitä kukkaa. Nyt kissa on kunnossa ja on jo syönytkin vähän.


Meillä - 10.05.2009 - 17:34

Kissa alkoi yhtäkkiä mouruamaan, suusta valui vaahtoa ja oksenteli. Huomasin ettei kissan tarvinnut muuta kun kävellä narsissi puskan luo niin heti alkoi vaahdota. Toinen kissa ei ole saanut koskaan samanlaista kohtausta ja ajattelin että jotkut kissat ovat herkempiä kuin toiset. Kisamme selvisi kohtauksista vuorokauden sisällä. En enää ikinä osta kotiimme narsisseja oli se sen verran kauhean näköistä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|