Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Mikä jyrsijä minulle

Indye - 31.03.2009 - 13:18

Olen tällänen 14v tyttö ja olen saamassa kesäloman alussa jonkun jyrsijän Ehtoja olisi, että se liikkuu päivisin, häkin siivoaminen mielellään max. kerranviikossa maximi häkki olisi pituudeltaan 120cm (sellanen olisi valmiina. Itse ykkösvaihtoehtona ollut kaksi tyttö hiirtä tai marsua. Kumpi noista olisi parempi? Marsu olisi seurallisuudeltaan ihana, mutta mieitin paljonko aikaa siihenkin menisi hiiriin verrattuna? Vapaana pito mahdollisuudet marsulle olisi mahtavat, mutta hiirillekkin järjestettävissä. Olisi kiva kuulla vähän vertailuja marsujen ja hiirien suhteen (hyviä ja huonoja puolia). Minulla on myös kaks harrastusta joihin menee neljä iltaa viikossa, mutta kyllä minulla silti joka päivä ainakin tuntu on vapaata aikaa eläimille. Saa ehdottaa marsujen ja hiirien lisäksi myös muita jyrsijä lajeja


VASTAUKSET:


- 31.03.2009 - 13:36


Hei!
Millainen mahtaa häkkisi olla jos sen pinnaväli kerran sopisi sekä marsulle että hiirelle ?

Ja jos noita kahta lajia pitäisi jotenkin vertailla niin:
- marsu kaipaa kaverin sekin, ei riitä yksi marsu ja se taas lisää työtä ja kulutusta jne.
- marsun häkki pitää kyllä siivota joka päivä vaikkei ihan kaikkea tarvitsisikaan häkkiin vaihdella eli huoltoväli on paljon tiuhempi kuin joillain pienillä jyrsijöillä
- hiiren pissa haisee! se haisee vaikka kuin olisi tyttöhiiriä saati jos otat poikia
- hiiren häkki pitää siivota tiuhaan juurikin sen pissanhajun takia vaikka muuten kuivitusväli olisikin harvempi kun pissaa kuitenkin aika vähän
Onhan noita eroja vaikka molemmat ovatkin ihania eläimiä
Kannattaa ehdottomasti kuukletella molemoien lajien ja muittenkin sivuja ja tutustua sieltä näihin eroihinkin paremmin

Ja kun kerran ehdotella sai myös niin ehdotan joko gerbiilejä tai deguja ♥♥
Ovat seurallisia ja koska tarvitsevat kaverin kumpikin laji niin silloin kun sinulla ei ole aikaa seurustella niin viihtyvät myös keskenään.
Pissaavat vähän koska ovat kotoisin kuivilta alueilta ja näin ollen kuivitusväli on ehkä juuri sen viikon jos välillä siistii muuten häkkiä.
Voi pitää vapaana huoneessa eivätkä ole niin pieniä kuin hiiret häviämään johonkin koloseen
Ovat päiväaktiivisia joten niistä olisi seuraa siis päivisinkin.
Sanoisin että helppohoitoisia ovat jos yhtään ottaa asioista selvää ja on vastuuntuntoinen ja terveitäkin ovat nämä lajit ja pitempi-ikäisiä kuin hiiret.

Tai sitten rotat!
Ne ovat AIVAN IHANIA!!
Mutta ovat ehkä yhä vieläkin hiukan kummeksuttuja tai herättävät joissain inhon tunteita jne.
Mutta vaihtoehtona ap:lle rotatkin olisivat hyvä

Kuuklettele !!


Indye - 31.03.2009 - 13:41

Siis tarkotin, että ton kokonen häkki olis valmiiksi ja jos jonkun pienemmän (esim. hiiren) ottaisin niin hankkisin sille esim. terraarion tai dunan (hiirille miniduna). Rottia en voi ottaa, kun äiti ei niistä tykkää ollenkaan Gerbiilit eivät hirveästi itseäni miellytä ja miten degut, kesyynyykö ne kuinka kesyiksi? Marsuissa kun viehättää se seurallisuus ja hiirissä taas se kun niitä on kiva seurailla vain katselemallakin. Siis tarkoitin kerranviikossa siivouksella sitä, että kerran viikossa kunnon siivous ja joka päivä likaisia puruja pois ja uutta tilalle sori, kun oon vähän epäselvä


Indye - 31.03.2009 - 13:41

Siis tarkotin, että ton kokonen häkki olis valmiiksi ja jos jonkun pienemmän (esim. hiiren) ottaisin niin hankkisin sille esim. terraarion tai dunan (hiirille miniduna). Rottia en voi ottaa, kun äiti ei niistä tykkää ollenkaan Gerbiilit eivät hirveästi itseäni miellytä ja miten degut, kesyynyykö ne kuinka kesyiksi? Marsuissa kun viehättää se seurallisuus ja hiirissä taas se kun niitä on kiva seurailla vain katselemallakin. Siis tarkoitin kerranviikossa siivouksella sitä, että kerran viikossa kunnon siivous ja joka päivä likaisia puruja pois ja uutta tilalle sori, kun oon vähän epäselvä


- 31.03.2009 - 13:48

Seurallisuus

Degu on hyvin seurallinen laumaeläin. Monet jotka omistavat vain yhden degun sanovat sen olevan onnellinen ja toimelias. Silti degu ei yksin ihmisen hoivissa voi toteuttaa samoja luonnollisia tottumuksiaan kuin toisen degun kanssa. Yksin elävä degu varmasti tottuu ihmiseen paremmin ja on ehkä oikein kesykin, mutta kaksikin degua saa helposti kesyksi ja oikein miellyttäviksi lemmikeiksi. Kahdestaan elävät degut puhdistavat toisiaan ja ovat toisilleen seuraksi kun et itse ole kotona. Et kuitenkaan voi koko ajan olla pitämässä seuraa yksinäiselle degullesi. Kaksi degua hoitaa lähes samalla vaivalla kuin yhdenkin. On toisaalta yhdentekevää, hankitko kaksi naarasta vai kaksi urosta. Jos degut ovat eri poikueista, ne pitää totuttaa toisiinsa. Urosta ja naarasta ei kannata pitää samassa häkissä ellet halua poikasia. Liiallinen poikasten “tehtaileminen” rasittaa naarasta ja se voi pahimmassa tapauksessa jopa kuolla.

Kun toveri kuolee
Joskus saattaa tulla se hankala tilanne, jolloin toinen deguista kuolee ja toinen jää yksin. Jos degut ovat olleet yhdessa lähes koko elämänsä ajan voi henkiin jäänyt toveri olla kovinkin masentunut. Yksin jääneelle degulle voi yrittää hankkia uuden kaverin, mutta jos degu on jo vanha se ei ehkä hyväksy tulokasta. Degut täytyy totuttaa toisiinsa hätäilemättä. Toinen vaihtoehto on vain yrittää pitää degulle seuraa ja antaa sille paljon virikkeitä jotta se pääsisi yli elinkummpaninsa kuolemasta. Virikkeitä degulla tulee muutenkin olla paljon. Degullekin pitää suvaita arvokas vanhuus.

http://koti.phnet.fi/jennikor/lemmikki.html


sini - 01.04.2009 - 09:11

meillä ollut hiiriä ja marsuja ja monia muitaki. mielestäni marsu on kiva kun kesyyntyy ja kiintyy ihmiseen niin hyvin. jos marsuja on yksi, niin ottaa laumakseen ihmisen, ei kärsi ilman lajikumppania jos saa seuraa ihmiseltä.
meidän marsu vihelsi = kutsui, aina kun tultiin kotiin ja sitten sanottiin "nokkapäivää" eli marsu nousi takajaloilleen ja ihminen kumartui häkin päälle ja koskettiin nenillä toisiamme, se on marsujen tervehdys. ja aina kun jääkaapin ovi kävi, niin häkistä kuului vihellys: mulle kans herkkua tykkäs kovin olla sylissä ja juosta vapaana. marsun kanssa pystyy seurustelemaan.


Indye - 01.04.2009 - 16:41

Juu kyllä ne varmaan marsut tai hiiret tulee olemaan ei noi degut oikein sykähdytä aiemmin olin aivan varma että hiiret mä haluun, mutta kun tässä on nyt kattelu myös muita mahdollisuuksia niin yhtäkkiä marsusta on tullut yhtä hyvä vaihtoehto... Miten kumpi on vaikeampi hoitaa?? Ja miten tuon teddy- marsun turkki, täytyykö sitä nyppiä? Näyttelyissä en niiden olisi käymässä, vaan ihan lemmikeiksi tulisivat äiti sanoi, että sen mielestä marsut olis parempi vaihtoehto mut ittehän mä sen loppupeleissä päätän... En vaan osaa yhtään päättää ottaisinko marsuja tai hiiriä, kun en molempia kuitenkaan ovi ottaa


Rosmis - 02.04.2009 - 17:11

Teddyn turkkia ei tarvitse nyppiä, harjata voi pienellä karstalla vastakarvaan. Vain näyttelyä varten turkista trimmataan eli nypitään pidemmät karvat pois.
Ja marsu tarvitsee aina kaveriksi marsun. Ihminen ei voi sitä korvata, mutta teddyt ovat perusluonteeltaan varmaan marsuista kesyimpiä,joten kesyyntyvät hyvin.


Indye - 03.04.2009 - 07:43

Ok tuo meidän häkki on muuten jotain 100cm pitkä? Onko sopianpituinen kahdelle tytölle, jotka pääsisivät jokapäivä juoksentelemaan viellä häkin ulkopuolelle? Ja paljonko c-vitamiinia marsu tarvitsee päivässä?


Indye - 03.04.2009 - 08:03

Haiseeko hiiret muuten enemmän kuin marsut, jos molempien asumukset siivotaan kunnolla kerran viikossa ja muina päivinä likaisia puruja otettaisiinpois ja uttaa tilalle?


Indye - 03.04.2009 - 08:03

Haiseeko hiiret muuten enemmän kuin marsut, jos molempien asumukset siivotaan kunnolla kerran viikossa ja muina päivinä likaisia puruja otettaisiinpois ja uttaa tilalle?


... - 05.04.2009 - 12:56

http://fi.wikipedia.org/wiki/Marsu

http://www.nicehouse.fi/lemmikit/jyrsijat/marsu.htm

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hiiret

http://www.nicehouse.fi/lemmikit/jyrsijat/hiiri.htm


Indye - 05.04.2009 - 16:02

En vielläkään tiedä (luin nuo linkit läpi) että haiseeko marsu enemmän kuin hiiri vai päin vastoin??


- 05.04.2009 - 16:10


Hiiren pissa haisee enemmän ja pistävämmin kuin marsun pissa.
Marsu eikä hiiri itsessään haise pahalle ollenkaan, paitsi ehkä urosmarsu naaraan lähellä ollessa

Hiiri on enemmän kaikkiruokainen ja marsu taas ihan kasvisyöjä mikä sekin vaikuttaa ulosteen hajuun.

Tosin hiiren pissaa tulee vähemmän kuin marsun pissaa joten ..


omppu - 15.04.2009 - 16:14

Moi minkä lajun voi laittaa häkkiin
DDDDDDDDDDDDDD


henna - 27.05.2009 - 16:06

mulla on 2 marusua 2 koiraa ja 2 lintua ja mun mielestä sre paras ja helppo hoitonen on lintu tai marsu siinä vinkkini


Hopsu - 01.06.2009 - 21:04

Minulla on kaksi naaras gerbiiliä. Ne ovat suloisia, vilkkaita, älykkäitä, nopeita. Gerbiilit eivät maksa paljon, ja ovat helppo hoitoisia. Purut tarvii vaihtaa 3-4 viikon välein, koska gerbiilit ovat aavikkoeläimiä, eivätkä ne pissaa niin paljon kun hamsterit. Varusteita; terraario, juomapullo, ruokakuppi, pesäkoppi, piilopaikkoja, heinää, pellettejä, siemensekoituspussin. metsästä voi hakea pajua, pese kuitenkin paju hyvin, ja tarkista ettei siinä ole hyönteisiä. Ehdotan gerbiileitä, mutta sinä sen päätät minkä haluat ottaa. Gerbuni oppivat tuntemaan omistajansa, ja saattavat kerjätä huomiota meluamalla. Näin mun gerbut tekee yöllä.


Hiirifani - 06.07.2009 - 18:10

Hiiristä: Hiiret saattavat olla helpompia. Tyttöjen pissa ei haise niinkään pahalle, ja niiden terraario/häkki/duna pitää siivota kerran viikossa. Hiiret: halvempia. Elättäminen: halvempaa. Tytöt maksavat kasvattajilla yleensä 10e per nenu, ja pojat 5e. Käsityksesi on väärin, että kumpi tarvitsee seuraa enemmän. Jos meinaat pojan ottaa, se tarvitsee päivittäistä seurustelua, koska ei kestä yksin olemista. Tytöillä harvemmin. Marsuista: Itselläni on ollut molemmat, enkä oikein osaa vertailla kumpi on parempi, mutta marsuun ainakin menee rahaa enemmän. Riippuu montako marsua. Hiiristä myös, että riippuu rahan menosta, että montako sinulla on. Marsu tulee tietty kalliimmaksi, mutta minä ainakin ensiksi ottaisin hiiren. Minulla on tällä hetkellä 1 hiiri. Olen teettämässä poikasia, joten minultakin voi ostaa Asun Vantaalla


Hiirifani - 06.07.2009 - 18:11

Hiiristä: Hiiret saattavat olla helpompia. Tyttöjen pissa ei haise niinkään pahalle, ja niiden terraario/häkki/duna pitää siivota kerran viikossa. Hiiret: halvempia. Elättäminen: halvempaa. Tytöt maksavat kasvattajilla yleensä 10e per nenu, ja pojat 5e. Käsityksesi on väärin, että kumpi tarvitsee seuraa enemmän. Jos meinaat pojan ottaa, se tarvitsee päivittäistä seurustelua, koska ei kestä yksin olemista. Tytöillä harvemmin. Marsuista: Itselläni on ollut molemmat, enkä oikein osaa vertailla kumpi on parempi, mutta marsuun ainakin menee rahaa enemmän. Riippuu montako marsua. Hiiristä myös, että riippuu rahan menosta, että montako sinulla on. Marsu tulee tietty kalliimmaksi, mutta minä ainakin ensiksi ottaisin hiiren. Minulla on tällä hetkellä 1 hiiri. Olen teettämässä poikasia, joten minultakin voi ostaa Asun Vantaalla


.-. - 05.08.2009 - 21:26

marsut on jees


Cruccudge - 07.09.2009 - 03:28

Gaurinnerpepe
Bwpg
Bypeupsewly
ywef


Indye - 09.09.2009 - 17:13

Kyllä mä ne hiiret hankin Mahtavia otuksia nuo kolme neitoa <33 Ajattelin, että aloittavana jyrsijä harrastajana hiiret olis helppoja yms. Ehkä joskus sitten otan jonkun vähän haastavamman ;D

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|