Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

mies vihaa koiraa!!

neiti90 - 23.03.2009 - 20:55

mitä pitäis tässä tilanteessa tehdä:
meillä vuoden ikäinen chihuahua narttu joka ilmeisesti potee jonku sortin ero ahdistusta MINUSTA.pissailee matoille, sohville ja jos sen pistää vessaan omaan pieneen tilaan niin syö listat ja rupee oksentelemaan, vaikka sille ei ruokaa olisi annettu ennen huoneeseen laittoa.se on tosi mukavuuden haluinen ja aina haluaa nukkua muualla kuin matolla eli yleensä pyrkii päästä sohvalle nukkumaan kun ite lähetään pois huoneesta.

koska koira tekee hätänsä yleensä yöllä, pidän sillä vielä pissa papereita ja ne on aina ollu samassa paikassa.se käyttää niitä öisin mutta jos mies jää valvomaan pitemmäksi aikaa kuin minä niin silloin ei käytä papereita jos hätä iskee vaan tekee allensa!tämä ärsyttää miestä suunnattomasti.hän yleensä on se joka ne jäljet joutuu siivoamaan koska itse olen töissä/koulussa silloin kun näin tekee.mies on siis työttömänä ja suurimman osan ajastaan kotona koiran kanssa joten minun mielestä ihan kohtuullista että hän siivoaa jäljet jos itse en ole paikalla.koira tekee samaa myös päivisin mutta harvemmin, vaikka sen käyttääkin ulkona 4-6h välein.se tekee mielellään aina uloskin hätänsä mutta en sitten tiedä miksi tekee myös sisälle.

ongelmana nyt on se että itse haluan vielä katsoa että josko oppisi sisäsiistiksi kun minulla loppuu koulu ja kerkeän sen kanssa enemmän olla ettei sitten tee tuollaisia temppuja, mutta mies ei sitä halua enää pitää.sanoi ettei halua edes hoitaa sitä millään tavalla.sain tehtyä kompromissin että käyttää koiraa silti ulkona kun on sen "ulkoilu aika" jotta pysyy rytmi päällä, muut asiat voin minä hoitaa.miten kauan uskallan/jaksan katsoa koiraa ja sen touhua?sillä ei vielä ole juoksut alkaneet, joten pistän osasyyn siihenkin miksi käyttäytyy noin.itse olen raskaana ja sekin on syy miksi EN halua siitä luopua koska sitten tunnen olevani huono äiti, koska en jaksa edes koiraa katsella.miten kauan mieheni jaksaa kanssani olla jos haluan koiran pitää, ettei parisuhde kärsi siitä?meillä menee suhteessa hyvin, koira on miehelle vaan ongelma, minä näen sen enemmänkin "eksyneenä sieluna" joka tarvitsee pitkää pinnaa ja opetusta!auttakaa pulassa olevaa!


VASTAUKSET:


neiti90 - 23.03.2009 - 21:00

tarkennuksena vielä: minä halusin hankkia koiran, se on ostettu periaatteessa minun rahoillani vaikka yhdessä asutaankin.


- 23.03.2009 - 22:22

Ei kyllä nyt selvinnyt (tai luin huonosti) että minkä ikäisestä koirasta on kyse ?!

On mielestäni riski jättää tuollainen pieni olento miehen seuraan jos mies sitä vihaa
Se on myös väärin koiraa kohtaan vaikka mies ei sille sen kummemmin mitään tekisikään.

Luovu jommasta kummasta, en näe muuta keinoa ellette puhumalla miehen kanssa asiaa saa oikealle tolalle.
Nuori koira sopeutuu kyllä uuteen kotiin ihan hyvin ja saa ansaitsemansa rakastavan perheen.
Mielestäni olet itsekäs jos pidät kiinni koirasta vaikka sillä selvästi on paha olla.


Mä luin - 23.03.2009 - 22:35

että vuoden ikäinen...


- 23.03.2009 - 22:50

Sori, ihan totta, ja ihan alussa vielä luki


Mä luin - 23.03.2009 - 23:46

kommentoin vaan sen takia, että noita vastauksia tulis pikemmin.., en siis viilaile pilkkuja täällä


- 23.03.2009 - 23:58

Eiku siis en oikeesti huomannut tuota ikää ja ottaa välillä päähän ko on niin törppö ja lukihäröinen

Ja pilkut tykkää viilailusta


Mä luin - 24.03.2009 - 00:15

kandee sitten kai minunkin ruveta viilailemaan pikkuhiljaa, ettei ny ihan nössykäksi luulla


tiny - 24.03.2009 - 10:31

itse monta samanlaista tilannetta todistaneena sanoisin että vaihtoehdot on luopua koirasta tai miehestä.

voit tietysti hankkia koiralle apua koirankouluttajalta mutta vihaisiko miehesi yht`äkkiä koiraa vähemmän jos se ei tekisi tuhoja? tuskin.

koira vaistoaa että miehesi inhoaa sitä ja on stresaantunut mikä pahentaa vain sen käytöstä. itse en edes uskaltaisi jättää koiraa kahdestaan tuollaisen miehen kanssa, mistä tiedät mitä siellä päivisin tapahtuu, mieshän voi pahoinpidellä koiraa tietämättäsi.

itse olen henkeen ja vereen koiraihminen ja tuollainen mies lentäisi pihalle kuin leppäkeihäs, mutta nuori koira sopeutuu vielä mainiosti uuteen kotiin missä se on toivottu perheenjäsen. koira paran stressi senkun pahenee teillä niin kauan kun se ei toivottu ole kaikkien mielestä ja käytös pahenee.

nyt kannattaa miettiä tarkasti mitä haluaa, miehen vai koiran.

koska mies ei koiria voi selvästikään sietää niin en kyllä olisi koiraa tuollaiseen tilanteesee hankkinut ollenkaan.


neiti90 - 24.03.2009 - 10:48

koira oli alkuun kummallekkin kiva hankinta.olimme valmiita ja tietoisia siitä että se on rankka rotu, ei välttämättä opi sisäsiistiksi.mies ei koskaan ole kohdellut koiraa kaltoin siis väkivaltaisesti, hän vain ei halua kiinnittää siihen mitään huomiota.miehen ja koiran, kummankin haluan pitää, mutta jos koirallani on paha olla en näe muuta vaihtoehtoa kuin luopua siitä.ymmärrän että sen on parempi muualla, itseäni vain sattuu ajatus luopumisesta koska itse olen sen halunnut hankkia ja pidän koirasta paljon.koira on kuitenkin uudempi tuttavuus minulle kuin mies, yhdessä ollaan oltu 4vuotta ja koira on ollut vain vuoden meillä ja on siis vuoden ikäinen.miehelläni vain on lyhyt pinna koiran suhteen.mistä minun kannattaisi aloittaa jos nyt haluan luopua koirasta??en sitä siis anna pois vaan myyn jotta saa varmasti hyvän kodin, vaikka pahalta tuntuu sen pois antaminen itse rakastan koiraa valtavasti ja se saa minulta hirveästi rakkautta kun olen paikalla :/


tiny - 24.03.2009 - 11:17

tuollainen päätös on todella rankka mutta koiran kannalta ehkä ainoa ja oikea, ei se mies enää siitä koirasta välttämättä opi välittämään jos nyt ei siedä sitä.

ja kuten sanottu, nuori koira sopeutuu vielä mainiosti uuteen kotiin.

kasvattajaan kannattaisi ottaa yhteyttä, hän ehkä haluaisi kasvattinsa palautuvan hänelle ja hän sitten etsii uuden kodin? tai sitten ihan perinteisesti ilmoitat lehdissä tai esim APULAn sivuilla.

valitettavasti kun tuo ei riitä että koira sinulta saa hellyyttä, koira vaistoaa todella herkästi jos joku perheessä ei sitä halua ja stressaantuu vain turhaan.

kysyisitkö kuitenkin vielä apua kouluttajalta, jospa kouluttajan kotikäynti saisi miehesikin ymmärtämään koiraa vähän paremmin ja sittenkin muuttaisi suhtautumistaan jos kerran koiran hankinta oli yhteinen päätös?


chihuilija - 24.03.2009 - 11:43

Täällä olisi hyvä koti tarjolla=) Meillä 1,5v ikäinen narttuchihu myös ja omakotitalossa asutaan oppi pian sisäsiistiksi meille tullessaan...siis 7kk oli ku tuli meille. Meidän neiti on tosi hellyydenkipeä joten mielestäni reagoi ainakin jos jätetään oven taa yksin.


neiti90 - 24.03.2009 - 12:16

laita tänne postia niin voit kysyä lisää: pissu_@hotmail.com


valitettavasti kasvattaja ei halua koiraa takaisin koska se on erittäin villi.siis leikkisä, ei muuten tuhoa mitään, mutta tuo vaan kun mies ei siitä välitä.tämä on todella raskasta koska itse siitä niin kovasti pidän, mutta totta kai sille on parempi että saa kivan kodin.meilläkin koira on aika hellyyden kipeä, rakastaa minun pieniä sisaruksia yli kaiken (nuorin 3v ja leikkivät välillä aika rajusti) eli tykkää lapsistakin kunhan ensin niihin tutustuu.


- 24.03.2009 - 13:38


Ihanaa jos tuolla lailla löytyisikin pienelle uusi koti !
Ja ihan turha on pelkkään rahan voimaan tuijottaa siinä miten koiraa tullaan rakastamaan ja huolehtimaan.
Tietysti lahjoitat koiran jos hyvän kodin onnistut löytämään sillä rahalla ei rakkautta ja vastuuntuntoa voida hankkia eikä synnyttää

Joskus paras tapa rakastaa ja huolehtia on .. luopua

Terveisiä pikkuiselle ja onnea kodin etsintään !!


hei - 27.03.2009 - 11:48

koiralta puuttuu PERUSKURI kokonaan, ja se, että se ei tiedä, että ei olekaan laumanjohtaja oikeesti, vaan olette ITSE sille vallan antaneet!

Tarkistuttaisin eläinlääkärillä tuon pissaongelman ensiksi, voi olla jokin vaiva,että tekee sisälle. varaappas aika!


ansku - 03.04.2009 - 12:19

ehdottomasti pitää tarkistuttaa eläinlääkärillä että ei ole virtsatientulehdus tai muuta rakenteellista vikaa. Lisäksi koira vaikuttaa ahdistuneelta ja stressaantuneelta. Yleensä narttukoirat oppivat nopeammin sisäsiistiksi kuin urokset ja puolen vuoden ikään on jo kyky vähän pidätellä. Vuoden ikäisenä ei pitäis olla enää kuin satunnaisia vahinkoja tai ei ollenkaan. On todellista rakkautta koiraa kohtaan antaa se osaavaan ja sitä rakastavaan kotiin tai sitten teillä täytyy olla yksimielisiä siitä että koira jää teille ja on perheenjäsen mahdollisine vikoineen.
Ymmärrän tuon viittauksen vauvan tuloon, itsekkyyteen ei enää silloin ole varaa ja KAIKKI menee vauvan ehdoilla. Vaippa on vaihdettava ja siedettävä tilanteet joissa vauva on yltäpäätä kakassa tai pulautuksissa, puhumattakaan itsestä. Toivon että miehesi asenne on silloin toinen, koska muuten tulee vaikeaa....


sennis - 05.04.2009 - 21:30

On teillä tosi harmillinen tilanne. Eikä se ollenkaan kyllä helpoti sitten kun vauva syntyy saati alkaa liikkumaan. Meidän tyttö on nyt 1v. ja on kovin koiran perään. Vahdittava heitä on kokoajan, ettei koiruus jää jalkoihin liian rajujen leikkien seurauksena. Onko teidän koira oppivainen muilla tavoilla? Meidän chihu neiti tarvitsee tosi paljon aktiviteetteja ja aivotyötä leikkien että saa energiaansa purettua. Kyllähän pienet koirat on mukavuuden haluisia. Tuo sohvan selkänoja taitaa olla mielipaikka päivällä ja yöllä kyllä monesti pääsee sänkyyn... (pilalle hemmoteltu.. )Tosi ¨harmi ettei miehesi siedä koiraa, varmasti koira pelkää häntä ja siksi ei uskalla käydä paperin päällä tarpeillaan. Kokeeko miehesi ehkä jääneensä toiseksi sinun huomion osoituksissa? Jos hellit koiraa vaan, niin miehestä voi tuntua et on jäänyt kakkoseksi? Siihempä täytyy ainakin vauvan synnyttyä vaan sopeutua.


neiti90 - 10.04.2009 - 19:22

koiralle löyty miehen vanhempien luota koti olen niin iloinen että ottavat sen sinne, näen koiraa aina kun vaan haluan koiralla alkoi juoksut n. viikko ekan kirjoitukseni jälkeen eikä sen jälkeen ole hätäänsä sohville tehnyt :O olen niin ihmeissäni että miten nyt näin nopsasti koira oppinut "tavoille".kuitenkin ollaan koulutettu sitä oikeaan paikkaan hätänsä tekemään jo kauan.mieheni vanhemmat rakastavat koiraa ylikaiken ja uskon että siellä se "hemmotellaan piloille" he asuvat omassa talossa jossa erittäin iso piha ja koira on aina siellä ollessa ollut "työmiehenä", ei siis muuta tehnyt kuin seurannut mieheni isäpuolta kun tämä pilkkoo puita tai muuta työtä ilo on suuri hyvän kodin löytymiselle ja sille että näen koiraa silloin kuin haluan


- 10.04.2009 - 21:16

Voi kuinka mukava ratkaisu
Kunhan eivät hemmottele pientä väärällä tavalla = lihota liioilla herkuilla esim.

Kiva kun ilmoitit tännekin .. moni varmaan eli koiran kohtaloa tätäkin kautta


tiny - 11.04.2009 - 16:57

voi kuinka ihanaa kuulla että tilanne ratkesi noin hyvin, minä mietinkin jossain vaiheessa miten teidän koiruudelle kävi.

mikäs sen parempaa kun se että pääset tapaamaan koiraa silloin kun haluat


koira-ihminen - 11.05.2009 - 16:33

tosi hyvä juttu, että koirasi sai uuden ihanan kodin. Toivottavasti miehelläsi on sitten hiukan pidempi pinna kun vauvanne syntyy.... sen "rumban" rinnalla yhden koiran hoito on lasten leikkiä.


apua tarvitseva - 21.09.2009 - 22:47

minulla olisi myös pieni murhe nimeltä sisäsiisteys! chihuni ei pissaile kun olen kotona mutta kun lähden olen sitten 1 tunnin tai 8 tuntia poissa aina on yhdet tai useammat pissat! olen rajannut sen liikkuma tilan silloin kun olen poissa joten sen tarpeita on vain keittiö salissa ei muualla! en tiedä oppiikohan chihuni koskaan kokonaan sisäsiistiksi kun se on jo 2w??? olen hankkimassa koiran häkkiä ja koppia missä sisälämmitys onko hullua pitää toisen chihuni kanssa häkissä esim.työpäivän ajan n.6-8h tai aina kun käyn jossain niin ei tulisi niitä sisälle pissimisiä? pärjääkö ne häkissä? kaikki hyvät ideat on tervetulleita!!!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|