Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Tiny ja muut auttekeee

miettii - 12.03.2009 - 11:52

Meillä on 8 kuukauden ikäinen rotukoira joka arastelee joitakin vastaantulijoita haukkumalla ja pelkäämällä.
Pitäiskös nyt mennä remmissä niiden ohi ja antaa koiran haukkua ja ei huomioida vai esim.pysähtyä ja mennä polvilleen jolloin koira ehkä luulee ett sitä kehutaan ...
Toinen juttu on luoksetulo.Yleensä irtiollessa tulee ja siitä kehutaan,myös namipalalla.täällä nää viisaat sanoo että ei saa mennä koiraa päin mutta jos koira ei tule millään niin....


VASTAUKSET:


tiny - 12.03.2009 - 13:52

totuta koira pikkuhiljaa vastaantuleviin ihmisiin, eli kun vastaantuleva ihminen on vielä kaukana ja koira ei vielä hauku, anna namipalaa ja kehuja=vastaantulija tietää hyviä asioita, jos koira haluaa väistää ihmistä, anna sille se mahdollisuus, sen täytyy ensin saada rauhassa opetella ettei tarvitse pelätä.

aina ei tietysti ole mahdollisuutta väistää, silloin vaan koira lyhkäiselle hihnalle ja yritä kiinnittää huomio itseesi lelulla tai namupalalla ja kehuilla.

tuo luoksetulo...yksi tapa on juosta poispäin koirasta jos luoksetulo ei suju, ja vielä parempi jos oikein innokkaasti huidot ja pidät innokasta ääntä juostessa, omilla koirillani ainakin on tullut kiire minun perään kun olenkin pinkaissut toiseen suuntaan ja ollut aivan "innoissani" jostain.

vierailta ihmisiltä kyllä tulee katseita jotka ovat tulkittavissa: pöpilä ainesta mutta enpä minä niistä ole välittänyt, pääasia että koira on tullut luokse ja olen kiinni saanut. ja pöpilään kyllä oikeasti taidan kuuluakin

ja muista myös "harhauttaa" koiraa, siis kun kutsut luokse niin älä joka kerta laita hihnaan kiinni vaan palkitse ja päästä menemään irti uudestaan, näin koira ei tiedä milloin joutuu hihnaan, minä kutsun koiran luokseni useita kertoja lenkin aikana ja aina sitten jossain vaiheessa joutuu hihnaan mutta suurimman osan kerroista tulee luokse ja saa vapaa käskyn saman tien.


kiitos - 12.03.2009 - 14:37

Nuita on jo yritetty,mutta niin aikaisin ei herkkua anna ettei se koira bongaa jo ihmistä ja ala möyskimään...
Harjoitusta varmaan vaan tarvitaan ja paljon......


hei - 12.03.2009 - 14:39

Tuossa iässä lähes koira kuin koira keksii, ettei haluakaan tulla kutsusta. Se on yksi vaihe. Jatka vaan kutsumista ja palkitse aina! Ja tosiaan, toistele kutsua usein ja erilaisissa tilanteissa ja anna koiran aina välillä jatkaa irtioloakin, ettei se yhdistä kutsua aina välittömään kiinniottoon.

Koiraa ei saa missään nimessä "paapoa" jos se pelkää, silloin se kokee vahvemmin, että jotain kauheeta tässä nyt on kun omistajakin tarjoaa turvaa. Me mentiin aina vaan reippaasti ohi tai sitten jos koira löi maihin, niin sai maata siinä sitten, en tehnyt siis oikeestaan mitään. Tiiä sitten teinkö väärin vai en, vastaantulijoiden kauhistelu ja haukkuminen loppui kuitenkin ajallaan. Mä pyrin siis tuolla siihen, että vaikka vastaan tulisi ufo, niin siinä ei oo mitään outoo ja kummallista, sen kun vaan jatketaan matkaa. Noita mörkökausia oli varmaan parikin, ensimmäinen hyvin nuorena, pelkäsi mm. lätäköitä (heh) ja sitten murkkuiän kynnyksellä tuli toinen, että kaikkea piti pelätä ja haukkua epävarmana.


Mötky - 12.03.2009 - 15:57

Tuosta luoksetulon harjoittelusta pikkuisen. Kutsu koiraa silloin, kun se on tulossa luoksesi ja kun se tulee, palkkaa ruhtinaallisesti. Älä kutsu koiraa tilanteessa, jossa olet varma, että kutsu kaikuu kuuroille korville! Eli jos koira touhottaa omiaan, eikä noteeraa sinua, älä kutsu (äläkä toistele kutsua!!!), sillä tällöin se oppii vain sen, että sama se tottelenko, huutelee se kumminkin ja jättää kutsun noteeraamatta. Sen on siis opittava, että kutsusta TULLAAN, eikä niin, että huutelee mitä huutelee, minä tulen, kun huvittaa!


Muista myös kehua koiraa aina, kun se tulee luoksesi omatoimisestikin, vaikka et sitä kutsukaan. Muista myös se, että kun kutsus koiraa, ja se tulee, kehut sitä! Ihan sama, mitä se on tehnyt sitä ennen, oli sitten vaikka pyörimässä p*****ssa! Jos kutsut sitä toruaksesi, se vain oppii, että luoksesi ei kannata tulla. Päähän on siis saatava se, että sinun luoksesi todella kannattaa tulla!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|