Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

hyppiminen ja vetäminen

ranskis - 10.03.2009 - 18:05

HEi!
Meillä kohta 1,5v ranskispoika ja ongelmana on ensiksi se että kun tulee vieraita niin hyppii heitä vasten aivan hirveästi,rauhoittuu nopeasti,mutta kaikki ei vain pidä hyppimisestä.

Toinen ongelma on että poika on alkanut nyt vetämään hihnassa aivan hirveästi ja joskus niinkin pahasti että oksentaa siintä johtuen.

Mikä siis avuksi?


VASTAUKSET:


Katso - 10.03.2009 - 21:03

vähän alempaa ketju KOIRANKOULUTUKSESTA -"Maikki"...


Vedonestovaljaat! - 10.03.2009 - 22:01

yhtenä esimerkkinä.. tai kuonohihna...


Vuf. - 10.03.2009 - 22:03

Meil vedonestovaljaat veti vaan ihon vereslihalle koiran kainaloiden alta..


Riikku - 10.03.2009 - 23:24

vedonestovaljaat ja kuonopanta on vaan välineitä joilla opettaa vetäminen pois, ei kuulu käyttää loppuelämää. Meillä auttoi vetämiseen se, että saatiin johtajuusasiat kuntoon ja lisäksi pieni remmiharjoitus. Eli kävimme ihan kouluttajalla kyseisen asian takia->johtajuus kuntoon ja sitten remmissä kävelyä opeteltiin ketjupannan kanssa niin että aina kun koira meinas alkaa vetämään, tehtiin hihnalla samallainen liike kuin "rätistä puristaisi pölyt pois". Eli panta kiristyi sekunnin murto-osaksi joka koirasta tuntui epämiellyttävältä ja täten vetäminen oli siis epämiellyttävää koirasta-> viisaampaa lopettaa vetäminen. Taas suosittelen Vilanderin Perttiä joka osaa neuvoa tämänkin asian paremmin Tässä vain meidän kokemus.

Tsemppiä.


Kuka - 11.03.2009 - 09:04

enää nykyään käyttää ketjupantaa ja jotain iänikuista repimismenetelmää???????
Luulin että ajat olis edes vähän muuttuneet ja tavat sen mukana


tiny - 11.03.2009 - 11:14

lainaan omaa tekstiäni tuolta alempaa:

koirille ei suositella edes kaulapantaa nykyisin ellei se ole niin leveä että se riittää useamman niskanikaman yli, koiran niska ei kestä pistemäistä rasitusta mitä kaulapanta aiheuttaa jos koira vetää, pitemmän päälle siitä seuraa vain kipuja niskaan ja selkään ja koira saattaa ruveta käyttäytymään agressiivisesti johtuen kivuista. valjaat ovat paras vaihtoehto koiralle.

ja siis ketjupanta/kuristuspanta on aivan järkyttävä tapa "kouluttaa" koiraa.

ja nyt seuraa suoranaista haukkumista, pyydän anteeksi sitä mutta olen niin kyllästynyt typeriin koiran omistajiin.

jos ette ole valmiita panostamaan koiran koulutukseen muilla kuin vanhanaikaisilla metodeilla jotka aiheuttavat kipua ja kärsimystä koiralle niin älkää ottako koiraa tai antakaa se pois, koira ei ole teille mitään tehnyt ja se ansaitsee kodin missä sitä kohdellaan oikein.

koira ei ole tyhmä, se oppii nopeasti palkitsemalla, jos koira ei jotain asiaa opi niin silloin vika on henkilössä joka koiraa "kouluttaa".


vierailija - 11.03.2009 - 13:24

Ensiksi noista vedonesto valjaista, ne voi auttaa sen pari päivää ja sen jälkeen koiralle on yks hailee sattuuko se vai ei, ja vetäminen jatkuu tuottaen koiralle kipua.
Kuonopannasta ei oo mitään muuta negatiivista sanottavaa muuta kuin että ne näyttää todella typerältä. Todella hyvä apukeino vetämiseen kuitenkin.

Ja tuohon palkitsemiseen, joo oon ihan samaa mieltä että koira oppii palkitsemisella parhaiten. Ja sillä teet kouluttamisesta koiralle myös mielekästä. Mutta jos on yhtään lujapäinen ja iso rotu, ei siinä pelkät suklaa napit auta.


kk - 11.03.2009 - 20:26

Eikä niitä namupaloja saisi kuljettaa mukana lenkillä.
On totta että jos pidät koiraa samassa asemassa kuin es lapsia, niin se ei todellakaan arvosta omistajaansa, vain on laumansa johtaja eli silloin muu perhe on koiran vietävissä.
Tuo että jos yrittää koirasta kitkeä pois es vetämistä, se piti tehdä sille epämiellyttäväksi, yksi taas on että joka kerta kun hihna kiristyy kunnolla on vaihdettava suuntaa, tämä saattaa kestää muutaman päivän.
Toinen on sitten että saadaan koira tiputettua perheessä alimmaiseksi on "jääkausi" kaksi viikkoa puhumatta huomioimatta, lelut pois. Ainoat käskyt mitä käytetään on "ei" Mitä saa käyttää. Tietenkin ulkoilutus ja ruoka normaalisti.


Ei voi - 12.03.2009 - 10:38

olla totta nuo nimimerkki kk:n jutut!!

Siis mistä noita tuollaisia höpöhöpöjuttuja oikein kumpuaa??
Tuo pitäisi oikeastaan ihan poistaa täältä ettei joku aloittelija vain usko ja omaksu.


tiny - 12.03.2009 - 11:54

yhdyn ylläolevaan, kk:n neuvoja en todellakaan lähtisi noudattamaan, noilla neuvoilla mennään niin metsään kuin olla ja voi.

itseäni kiinnostaisi saada tietää miksi niitä namupaloja ei saisi muka kantaa mukana lenkillä?

siis ihan oikeasti?häh?

tottakai saa


Vierailija - 12.03.2009 - 12:28

Joo en kyllä keksi yhtäkään syytä miksi makupaloja ei saisi lenkillä pitää..?
Mutta mulle myös yksi todella ammattitaitoinen koirankasvattaja sanoi neuvoksi että olla pari viikkoa huomioimatta koiraa ollenkaan (ei kyllä noin raakasti että lelutkin pois). Kaikki huomio pois ja jos lenkillä alkaa vetämään niin suoraan kääntyä ja palata kotia ja lenkki jää siihen. Mutta lisäsi kyllä perään että jos alkaa näyttään että koira kärsii siitä niin lopettaa sitten. (että ei tuo ihan täyttä sontaa ole)
Tämäkin vinkki tuli kun kaikki muut keinot alkoi olla jo käytetty.
Kyseessä oli kuitenkin Amerikan Akita eikä mikään "puudeli".


tiny - 12.03.2009 - 13:32

huomiotta jättäminen on rangaistus koiralle, tietyissä asioissa(hyppii ym.)täysin suositeltava koulutus tapa.

tuo lenkin keskeyttäminen....hmmmm, energinen rotu ja sitten vielä lyhyt lenkki kun koira vetää=ongelma.

saman asian ajaa tuo pysähtyminen kun koira vetää ja jatkaa matkaa kun koira rauhoittunut, omani kanssa tätä tehtiin aluksi niin että 2 askelta ja pysähdys jne. tuli lenkeille ajallisesti pituuttaluupää mikä luupää, mutta oppi

yhtäkään puudelia en ole omistanut, jätin kyllä, myöskin sakemannin joka tuli minulle ns. ongelmakoirana ja viimeisimmät, sekarotuiset staffi ja sakemanni, molemmissa muitakin rotuja hieman sekaisin.

kokemusta siis löytyy "hankalistakin" koirista ja jokaisesta on hyvin käyttäytyviä yksilöitä tullut ihan pehmeillä metodeilla vai millä se sitten selittyy että 80 kiloinen koira pysyi hanskassa alle 50 kiloisella ämmällä, ilman mitään vedonestovaljaita tai kuonopantoja, eikä tarvinnut edes mennä koiran päälle makaamaan


Vierailija - 12.03.2009 - 16:57

No ei silti että koko päivän lenkit sitte jättää. Järjen käyttö sallittua. Ja ei myöstään että aamu pissat jättää tekemättä ja kusee sisälle, vaan tilaisuuden salliessa.

Ei sillä, ei se toiminut ainakaan tuon koiran kohdalla, eikä myöskään pysähtely eikä suunnan vaihtaminen. Kuten sanoin, kuonopanta on hyvä keino.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|