Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Kissa pissaa ympäriinsä..

piu - 04.03.2009 - 14:56

Heippa kaikki kissoista tietävät! Meillä vajaa puolivuotias leikattu uroskissa joka pissailee jatkuvasti pitkin asuntoa. Ei sohville ja makuuhuoneeseen ei pääsyä joten ei siis sänkyynkään (varmasti kävisisi sielläkin tarpeillaan jos sen sinne päästäisi), mutta jos on jäänyt jokin vaate tai riepu (esim. pyyhe) niin sen päälle. Esimerkiksi ruokapöydän päällä oli astiapyyhe, niin kissa oli pissannut sen päälle, sohvalla jos on jokin vaate niin vaatteen päälle. Ja yleensä tuntuu että ei pahemmin pissaile yksin ollessaan mutta kun olemme molemmat miehen kanssa paikalla, oikein tahallaan tulee meidän eteemme pissalle, vaikka laatikko olisi juuri siivottu. Mikä voisi olla syynä? Protestia? Miksi?

Olemme muuttamassa kuukauden sisään pois kerrostalosta, joten kissa opetetaan sitten ulkokissaksi, voinko luottaa siihen että tapa loppuisi silloin? Meille myös vauva loppuvuodesta tulossa, joten olisi ikävää jos kissa jatkaa pissailua ja täytyy koko ajan varoa jättämästä vauvan riepuja tai vaatteita mihinkään missä kissalla pääsyä niiden luo. En viitsi alkaa kissankarkotetta tai sitruunaa yms. levitellä ympäri asuntoa ja huonekaluja, sillä kissahan pissaa pääosin silloin kun vahingossa unohtunut jokin vaate johonkin, huonekalut eivät siis ole kohteena.

Kissa tuli meille alle luovutusiän ikäisenä, voisiko siinä olla syytä asiaan? Mutta vaikka olisikin niin ennemmin tietysti kiinnostaisi miten vaivasta päästäisiin eroon.. Mies olisi jo aivan valmis luopumaan kissasta, mutta minä en. Toivon kovasti että ulos opettaminen parantaisi asian. Kissa siis asustaa yksin (eli ei muita lemmikkejä) joten ei pitäisi johtua siitäkään että joku muu käyttäisi hiekkaa. Ja kun leikkii saman ikäisen veljensä kanssa tai on kylässä, käy aina laatikolla, ongelma on vain kotona. Joten jos joltakulta löytyisi vinkkejä vaivaan, voisin niitä sitten uudessa asunnossa soveltaa jos ulkokissaksi opettaminen ei auta. Kiitos!


VASTAUKSET:


mamma78 - 06.03.2009 - 14:03

Meidän leikattu narttukissa teki ihan samaa ollessaan sisäkissa, lisäksi pissaili myös vaatekaappiin, jos sinne vain vahingossa pääsi sekä aina kylppärin matolle. Mutta onneksi lopetti tuon inhottavan tavan, kun muutettiin ja opetin kans ulkokissaksi. Kesäisin tekee nykyään kaikki tarpeensa ulos, ei tarvi edes hiekkalaatikkoa, mutta talvisin tekee pääsääntöisesti tarpeensa hiekkalaatikkoon. On sen verran hienohelma, että ei suostu mennä oikein ulkoilemaan talvella, käy vain vähän kuistilla kääntymässä. En oikein osaa sanoa, mikä mahtaisi sitten pissailuun auttaa, jollei ulkokissaksi siirtyminen, mutta toivotaan, että se auttaisi!


syy - 06.03.2009 - 19:20

voi olla siinä että on otettu ennen luovutusikää koska emo opettaa sosiaaliset taidot ja siisteyden pennulleen siihen asti.


12vkoa - 06.03.2009 - 22:35

on kissan luovutusikä, joten jos on aiemmin otettu, niin voi johtua siitä.
Tai sitten kissa protestoi jotain vastaan, ei ole tarpeeksi virikkeitä tai se kaipaa kissaseuraa. Kokeile laittaa sen ruokakuppi paikkaan minne se tykkää pissailla.


piu - 08.03.2009 - 14:52

mamma78: Miten opetitte kissan ulos? Meillä tulee olemaan vilkas autotie talon lähellä ja mietin että pitäisikö ensin hihnassa taluttaa ja vähän näyttää paikkoja ettei menisi tielle..?

Tuotakin olen välillä miettinyt että kun meillä ei muita lemmikkejä kuin tämä yksi kissa ja päivisin joutuu olemaan yksin, että jospa on yksinäinen. Toivottavasti se ulkokissaksi opettaminen auttaisi


Kana - 08.03.2009 - 23:33

Kokemuksen SYVÄLLÄ rintaäänellä voin sanoa että se kissa ei sitä lopeta vaikka minkä teet.Pissaamisen olisi pitänyt loppua leikkaamiseen mutta ei ole onnistunut.
Olen todella pahopillani mutta kannataisi luopua siitä.
Vanhemmillani on kissa joka on kussut sisälle koko 18 vuotta ja haju on kammottava.Yhtäkään uutta huonekalua ei ole voinut ostaa ja aina saa nostella kaikki vatteensa ylös kun sinne menee.Sielä ei käy enään edes kukaan kylässä kun haisee niin kamala kissan kusi ja saa pelätä mihin istuu tai astuu..
Itsellä sisäsiistejä kissoja ja on elämä hiukan helpompaa niiden kanssa..hiukan..


mamma78 - 16.03.2009 - 23:41

piu: Sorry, tulee aikasta lailla myöhässä tää vastaus, mutta en oo jostain syystä muistanut käydä tällä puolella hetkeen lueskelemassa...
Mä laitoin kissalle vaan heijastavan kaulapannan, jossa on kuminarua yhdessä kohtaa ja kirjoitin pantaan kissan yhteystiedot siltä varalta, jos menee hukkaan. Aluksi menin itse kissan kanssa ulos, kissa oli vapaana. Ekoina kertoina ei kisu uskaltanut olla 5 minuuttia kauempaa ulkona, mutta kyllä ne ulkoilukerrat siitä pikkuhiljaa pitenivät. Sitten aloin pitämään ikkunaa auki yhestä huoneesta ja siitä kissa sitten itsenäisesti rupesi kulkemaan sisään ja ulos oman mielensä mukaan.
Joo, kannattaa vaan aluksi hihnassa ulkoilutella, jos autotie vieressä. Ja voihan se hyvinkin olla niin, että kisu saattaa olla yksinäinenkin, meidän katti on ainakin hyvin sosiaalinen tapaus, aina on jaloissa juoksemassa ja sillä on hirveesti asioita kerrottavana, jos on joutunut yksin olemaan.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|