Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

omien uroskoirien välinen nahistelu

Piuke - 25.02.2009 - 14:33

onko jollain kahta uroskoiraa perheessä?
meillä 3v 2kk ja 1v 4kk vanhat samojediurokset jotka alkanu nahistelemaan keskenään ihan kokoa ajan. luitten kanssa ihan selvästi härnäävät toisiaan ja jatkuvaa alistamista toinen toiselle. mitenköhän kauan tollanen valtataistelu mahtaa yleensä kestää? ja pitääkö siihe miten paljon puuttua? tosissaan eivät ole kertaakaan tapelleet, ärinää ja jonkin verran hampaita näyttäneet toisillee ovat mutta eipä niillä mitään vaikutusta ole ollut puoleen eikä toiseen. lopettavat kyllä ärinät kun komennetaan mut kyl alkaa pikkuhiljaa jo jatkuvaan meteliin kyllästymään..


VASTAUKSET:


Kerttuli - 25.02.2009 - 15:54

Meillä on useitakin. Nahistelut niin tuttuja, mutta pitäähän niiden se paikkansa löytää. Teilläkin tuo nuorempi näyttää tulleen "miehen ikään".
Jos veri ei roisku (joskus kyllä vahingossa tulee naarmuja) eikä henki lähde, älä mene väliin, paremmin ne koirien kielellä välinsä selvittää kuin että ihminen siihen puuttuu ja pahimmassa tapauksessa vaan pahentaa asiaa. Joskus näyttää, että kieltäminen auttaa, mutta kyllä niillä se päässä on se ajatus, että pomo pitää löytää ja koko ajan sitten ovat varuillaan, kun asiat ei tuu selviksi. Joten anna poikien selvittää välinsä, alistujan osa ei oo se vaikein, koska se voi relata, kun ei tartte olla se pomo.


nes - 26.02.2009 - 09:54

Minun vanhemmilla oli joskus 2 urosta, veljekset. Nahistelu jatkui ja paheni, ottivat rajustikin yhteen. Kummastakaan eivät halunneet luopua joten tilane kärjistyi niin että toinen kuoli kesken tappelun. jatkuva stressi oli heikentänyt sydänlihasta Toinen piti lopettaa, kun "sekosi" kokonaan, raateli kuollutta veljeään ja kävi isäni kimppuun, kun meni väliin.

Jos koirasi saavat välinsä selviksi, nii ok, mutta jos jatkuvaa nahistelua, niin ei siinä kukaan ole onnellinen. Silloin parempi luopua toisesta.


Oho - 26.02.2009 - 10:47

Kuule nes, tuo ei normaaleilla koirilla ole ollenkaan tavallista! Siis jotain muuta siinä oli kuin vaan urosten nahistelut. Jos oikeesti koira vielä raatelee kuollutta,sillä on tainnut päässä olla jo joku pahasti vinksallaan, joko ihmisten väärästä kohtelusta tai koulutuksesta johtuvaa (tämä todennäköisin, koska kävi vielä ihmisenkin kimppuun), joissakin tapauksissa sairaus (kasvain tms) tai joskus harvoin jokin hermostollinen juttu, ns. se sellainen päästään vialla oleva.

Siis tosissaan, oikein kasvatetut normaalit koirat eivät tee noin! Aloittaja varmasti koiransa tuntee ja tietää mikä on oikein ja koska joku vialla oikeasti.

En mäkään koirien välisiin taisteluihin väliin menisi, se on niiden maailmaa ja niiden juttu. Ihminen yleensä tietämättään vain sekoittaa pakkaa kun ei sillai ymmärrä koirien kieltä ja niiden maailmaa. Loppujen lopuksi nekin on perimältään villieläimiä, vaikka kesytettyjä ja jalostettuja ovatkin, kunnioitetaan sitä


Mötky - 26.02.2009 - 10:48

Ensinnäkin, sinun pitää olla koirille pomo! Niiden pitää tietää paikkansa laumassa, jolloin kähinöintiä ei tarvita. Koirillasi on melko pieni ikäero, ja nuorempi ilmeisesti alkaa kyseenalaistamaan vanhemman suhdetta itseensä pomona (jos näin on ylipäänsä ollut). Niillä ei selkeästi tunnu olevan asemansa toisiinsa nähden selvillä. Sinun kuitenkin pitää ottaa asemasi lauman johtajana selvästi itsellesi. Tämähän lähtee pienistä asioista: SINÄ kuljet ovista ensin, koirat eivät kulje niistä ilman lupaa. SINÄ syöt ensin, esim. ennen koirien ruokkimista syöt vaikkapa leivän niiden näkyvillä ja juot lasin mehua tms. SINÄ tervehdit vieraat ensin, et huomioi niitä heti ovella kotiin tullessasi jne. jne.

Älä turhaan järjestä tilanteita, joissa kähy alkaa, esim. luiden syöttäminen. Kun tilanne alkaa selkiytyä kumpi on laumassa koirista ylempänä, tavallaan suosi tätä koiraa myös itse. Eli kyseinen koira saa ruoan ensin (ennen toista koiraa, ei siis ennen sinua!), huomioit sen ensin jne. Tällöin niiden keskinäinen asema toisiinsa nähden vahvistuu, vaikka se itsestä saattaa pahalta aluksi tuntuakin. Koirat ovat kuitenkin onnellisimmillaan, kun ne tietävät asemansa laumassa ja sen, että ne eivät ole porukan pomoja!! Silloin niiden ei tarvitse kantaa vastuuta, vaan sinä määräät vauhdin ja suunnan! Teillä on sinänsä hyvä tilanne, että ei ilmeisesti ole narttukoiria talossa, jolloin esim. juoksuaikana ei tule kärhämiä siitä. Ei muuta kuin selkeät rajat ja johdonmukaisuutta. Kunnon kuri, mutta positiivisella vahvistamisella, ei siis tarvita kovia otteita, karjumista jne.


sini - 26.02.2009 - 16:19

pesaan Mötkyä !! lisään vielä että sinä olet pomo ja määräät kuinka sinun laumassasi saa käyttäytyä. voit määrätä koska rähinä lopetetaan, ennen kuin äityy likaa. me olemme pitäneet vanhinta koiraa koirista ylimpänä ja vahvistaneet sen paikkaa laumassa juuri antamalla huomion hänelle ensin, se on tuntunut luontevalta koiria seuratessa ja vähentänyt valtataistelua kun pomo myös näyttää kuka on laumassa korkein koira.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|