Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

kissamme..

maimu - 27.01.2009 - 13:20

juoksee oven karmeja pitkin.. jos jää ovi auki johonkin huoneeseen niin ottaa vauhtia ja kiipeää seiniä pitkin. tapetit pilalla joka huoneesta.. saunan lauteilla näkyy myös kynsien jälkiä.. raapimispuu on, ja raapii myös sitä. mutta miten saan rauhoittumaan niin ettei tapetit lähde. uusi asunto ja iso remppa tulossa, kissan takia. ja vielä tämä jatkuva karvan lähtö. ollut vuoden meillä ja koko ajan lähtee karvoja, tuppoja ja irtokarvaa.. kaikki vaatteet ja huonekalut karvoissa..mikä siihen auttaisi.. sisäkissa..help..


VASTAUKSET:


minä vaan - 28.01.2009 - 01:23

Voi olla että ikää myöten kissasi rauhoittuu ja jättää kiipeilyn pois ja jatkuvalla kiellolla ehkä oppii, mutta omasta kokemuksestani voin sanoa että mahdoton tehtävä tuo oven karmien kiipeilyn kieltäminen, se jatkuu vain vaikka ikää onkin. Sellainen pakko kissoilleni aina välillä tulee että pakko kiipeillä vaikka kuinka kiellän.

Tapettien repiminen meillä onneksi on iän myötä loppunut oikeastaan kokonaan, mutta kyllä siinä monta vuotta menikin kun niitä repivät ja talo sen näköinen, mutta minkäs teet??

Karvan lähtöön suosittelisin erikoisruokaa, esim. royal caine(vai kirjoitetaanko se nuon?) niin niillä ainakin on tiettyjä ruokia joiden kuuluisi karvoitusta parantaa ja ehkä näin se karvanlähtökin vähenisi.

Näin se vaan on että kun kissa on talossa niin jäljet ovat kyllä sen näköiset, siis juuri sisäkissoista puhuttaessa.


kolmen kisun äiti - 28.01.2009 - 09:39

Aivan ku mä olisin kirjottanut tuon ap.n tekstin Meillä siis sama, kolme kissaa ja jäljet sen mukaiset. Nuorin kissa herramme harrastaa juurikin tätä oven karmeja pitkin kiipeilyä, ja sitä nyt valitettavasti on vaikea kyllä saada pois, kyllä minä ainakin joka kerta kiellän, mutta kissa kun on jääräpää niin se on Karvanlähtöön voisin suositella juuri tuota royal canin- nimistä merkkiruokaa, Joko intense hairball 34 tai hair & skin 33. Itse syötän royal caninia, ja olen huomannut että karvan lähtö on kyllä vähentynyt. Toinen keino on että harjaat ne joka päivä. Meillä kissat totutettu myös imuriin, pienimmällä teholla imuroin aina silloin kun imuroin lattiatkin, niin lähtee sielä se pohjavilla pois myös. Sellainen on olemassa kun furminator, sillä lähtee todella hyvin pohjakarva pois.

Sellainen meillä myös auttaa että suihkutan feliway suihketta oven karmeihin ja saunan lauteisiin niin kissa kokee turhaksi raapia siihen kynsiään, kun siinä jo on sitä feromonia jota kissa kynsistään jättää raapimiinsa paikkoihin.

Tällasia ne kissat vaan on Välillä meinaa lähtee järki itelläki tuohon karvanlähtöön mutta mistään hinnasta en kissoistani luopuis, on niin ihania ja rakkaita...


Liinukka - 29.01.2009 - 09:45

Mun ystävällä oli tuollainen kissa.Se teki pitkän aikaa tuollaista ja sitten löytyi yksi yö kuolleena kopastaan.Diagnoosi oli virtsatien tulehdus.Kovat kivut ja kutina virtsaputkessa sai aikaan levottoman käytöksen.Onko kissasi madotettu ja muuten terve,kannattaa huomioida sekin.


... - 29.01.2009 - 09:51

meillä poika tekee tuota samaa,kunnes ostimme apteekista sellaisen feliway jutun mikä pistetään pistorasiaan ja sieltä tulee jotain hajua mistä kissa rauhoittuu. eli siis se on joku stressin poistaja. onko teillä ollut jotai isoa tai tapahtunut jotain uutta juuri? meillä poika rupesi käyttäytymään stressistä noin kun minä sain vauvan.


en - 30.01.2009 - 11:45

kyllä antais kissan repiä tapetteja pilalle.. Jossain se raja menee minkä arvoinen on kissa ja minkä arvoinen on talo. Varsinkin jos KISSAN TAKIA KALLIS REMONTTI!! Jessus, mitäs sitten jos kisuliini tuhoaa ne uudet kalliit tapetit!! Suosittelen seinien maalaamista, eipä pysty kynsimään.

Leikkaisin ensin kynnet niin lyhyeksi että ei pysty mitään repimään. Ei satu kun leikkaa sopivasti ennen verikynttä. Jos ei auttais niin varmaan vaihtaisin kissan. Tai veisin lääkärin tutkittavaksi.

Ja ei ole normaalia että karvaa lähtee kokoajan. Tarkista kissan ruokavalio, saako vitamiineja ja kivennäisiä??? Onko matoja???


Bubona - 30.01.2009 - 12:52

Meillä oli samaa ongelmaa niin pitkään kun kissa oli vain sisällä (ja kokoikänsä ollut sisäkissana). Laskettiin pihalle josta saa kulkea vapaasti myös sisälle ja siihen loppui tihutyöt ja karvanlähtö


Chala - 30.01.2009 - 15:14

Karvanlähtö on usein merkki stressistä. Onko kissan elämäntilanne sellainen että voisi olla kyse siitä? Voisi selittää myös tuon hyperaktiivisuuden. Sisäkissoilla usein on enemmän ongelmia koska ei saa toteuttaa luontoaan. Kysele apuja eläinlääkäriltä, heillä on varmasti vastaavia potilaita usein


BadMama - 01.02.2009 - 18:33

Meillä on kaksi sisäkissaa - molemmat leikattuja narttuja.

Toinen on jo 17-vuotias, eikä jaksa enää juurikaa riiviöidä ja tämä kymmenen vuotta nuorempi on opetettu pienestä pitäen nukkumaan yöt kuljetuskopissan, minun ja isännän vuoteen vieressä. Se menee sinne illasta ihan oma-aloitteisesti ja naukaisee aamulla hyvät huomenet vasta siinä vaiheessa, kun herätyskello soi .

Neiti oli pikkukisuna sellainen herhiläinen, että suikaloi viherkasvit ja repi verhot alas tankoineen päivineen, jos sai rellestää yöt vapaudessa ! Se oppi kuitenkin nopeasti tuon koppi-jutun .


3 kattia - 02.02.2009 - 00:00

Meillä oven karmeja pitkin kiipely ja repiminen ja tuhotyöt jäi kun muutettiin isompaa.. kaksiosta taloon..tuli tekemistä..tekemisen puutetta kai se noilla on..ja silloin kun kissalla on tylsää ja ankeaa lähtee karvat..meillä myös kattien karva parani..
YHDYN CHALAAN........
Kyllä nyt on kissa kunnossa mutta kissalla tylsää..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|