Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Koiria

myytävänä? - 22.01.2009 - 17:57

ihan vaan tässä kysyn että oisko kenelläkään haukkuja myytävänä? pidän labbiksista mutta on kaikki muutkin söpöjä paitsi puli.


VASTAUKSET:


Kasvattaja - 22.01.2009 - 18:25

Sun ei varmaan kannata koiraa ikinä hommata,jos sitä täältä haet.Kyllähän niitä sekulilabbiksia myydään ilman papereita halvemmalla ,mutta...Koiraa ei kai kukaan ota myöskään ulkonäön perusteella
Katso kennelliiton sivulta,rekisteröityneet kasvattajat.....
Ja toi kauneus on katsojan silmissä.Puli on oikeassa käytössä,oikeilla ihmisillä ihanteellinen -ainakin lapsiperheessäJa turkki ennenkaikkea helppo -ihmisille jotka eivät tykkää joka päivä harjailla


auringonkukka - 23.01.2009 - 11:28

Selvittäisin kyllä itsekin ensin itselleni mihin tarkoitukseen aiot koiran hommata.Sitten virallisten kasvattajien luo kyselemään ja katselemaan.
Ota huomioon myös koiran luonneominaisuudet.
Itsellä sattuu olemaan juuri toisena tuo puli ja on tosi vilkas,helppohoitoinen rotu,älykäs kuin mikä ja käy tosi aktiiviselle ihmiselle sekä seurakoiraksi että toimintaa,vahtii kovasti mutta on myöshelppo kouluttaa ja tarpeeksi ketterä esim. agilityyn.
Tuo labradorikin tarvitsee isona koirana paljon toimintaa ja aktiviteetteja Ihanan lapsiystävällinen myös.Tosin tosi ihana ulkoiltaessa kun etsii aina jostakin sen veden


Huihui - 23.01.2009 - 11:53

"kaikki muut söpöjä, paitsi puli"?????? No ei.....


Mie - 27.01.2009 - 12:28

Kaikki eivät ole kiinnostuneet intensiivisestä koiraharrastamisesta. Totta, että kannattaa ottaa selvää lemmikistä ennen kuin sen hankkii, mutta loppujen lopuksi en minuakaan kiinnosta nuo (minua) naurattavat näyttelyt.

Kyllä se kauneus katsojan silmään on tärkeää kun ajattelet koiran elävän kanssasi monia monia vuosia. Minä en esimerkiksi pitäisi kiinanharjakoiraa tai vinttikoiraa lemmikkinä, sillä eivät miellytä silmääni lainkaan.

..Eihän sillä tietysti niin paljon merkitystä sitten jos ajattelee vain "kunniaa ja menestystä" koiransa avulla hankkia pitäen sitä ulkotarhassa kaiken vapaa-ajan.


tai - 29.01.2009 - 08:32

..Eihän sillä tietysti niin paljon merkitystä sitten jos ajattelee vain "kunniaa ja menestystä" koiransa avulla hankkia pitäen sitä ulkotarhassa kaiken vapaa-ajan.

Onneksi valtaosa kasvattajista ajattelee asioita pidemmälle.

Jokainen eläin ansaitsee kunnon elämän,muunakin kuin näyttelyesineenä oli se sitten koti tai näyttely.

Koiranäyttelyt ovat välttämättömyyksiä jotta
rotua pystytään jalostamaan ja ihan kotiinkin saadaan terveitä ja tervepäisiä yksilöitä.

Koira vaatii aina työtä vaikka olisi lemmikkinäkin.Eikä sitä voi valita vain ulkoisilla arvioilla.Mielestäni - 30.01.2009 - 08:44

koiranäyttelyitä tai rodunjalostusta ei tarvita siihen että koteihin saataisiin terveitä ja tervepäisiä yksilöitä.

Ehkä näyttelyille ja jalostukselle voisi ihan reilusti kertoa olevan muitakin syitä eikä yrittää puhdistaa tuon toiminnan mainetta jollain väärällä tiedolla.


Ei jaksa provosoitua - 30.01.2009 - 18:26

Mielestäni....Pidä sinä mielipiteesi.Jos luulee tietävänsä sen ainoan oikean totuuden niin....


todellakin - 31.01.2009 - 09:41

tolla vauva ja aprkki puolella on ihqumpaa porukkaa. terv.ap


Miksiköhän - 31.01.2009 - 20:36

se on aina provoilua jos on eri mieltä


hei - 03.02.2009 - 12:40

ite huutelin alempana labbista, ja hyssykät, miksi täältäkin ei voi kysellä?? mitä eroa tällä on ja esim. kaupan ilmoitustaululla, tai lehden lemmikki-palstalla??

meillä oli entinen labbis liki 16 vuotiaaksi, että kokemusta koirista on


Hau hau - 03.02.2009 - 13:58

Oispa kiva tietää kuinka yleistä suomessa on sisäsiittoisuuden käyttö kun puhutaan rotukoirien jalostuksessa. Ainakin briteissä kuuluu "normaaliin" arkeen niinku joillekin kaurapuuronsyönti.


Asiallistako - 11.02.2009 - 09:55

Koirien ruokana pilaantuvaa teurasjätettä
10.2.2009 15:14

Ylöjärvellä sijainneen kennelin omistaja sai viiden vuoden eläintenpitokiellon.
tausta

IL 2.7.2008 Kennelissä huonot olot - koirien ruokana mätänevää teurasjätettä

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi Ylöjärvellä kenneliä pitäneen 35-vuotiaan naisen neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta. Tämän lisäksi nainen sai viiden vuoden eläintenpitokiellon.

Nainen kasvatti kymmeniä koiria ja piti poneja tilalla Pirkanmaan Ylöjärvellä. Häntä oli toistuvasti pyydetty kohentamaan eläintensä oloja. Kuukausittaisissa tarkastuksissa vuoden 2008 alussa eläinlääkäri oli huomannut, että ponit olivat aliravittuja ja elivät romujen keskellä. Imettävillä koirilla ei ollut vettä tarjolla, ja niiden tarhaukset olivat vaarallisia. Eläinlääkäri ja tuomittu sopivat, että koirien määrää vähennetään huomattavasti.

Kesällä 2008 poliisi joutui lopettamaan useita koiria ampumalla. Eläinten olot olivat tuolloin järkyttävät. Koirien juomavesi oli velliksi muuttunutta vettä ja ruokana oli helposti pilaantuvaa teurasjätettä. Osa koirista oli oksennellut ja ripuloinut tarhauksiinsa. Tarhoissa olleet puut olivat kuolleet pystyyn, koska ne olivat saastuneet ulosteista.

Tuomittu kertoi eläintenpitovaikeuksien johtuvan muun muassa vaikeasta erosta. Naisen koirat olivat aiemmin menestyneet koiranäyttelyissä.
-----------------------------------------------------
Kennelliitto ei valvo mutta antaa silti ymmärtää että ROTUKOIRA SEN OLLA PITÄÄ


Kenya - 14.02.2009 - 13:43

Hau hau - 03.02.2009 - 13:58

"Oispa kiva tietää kuinka yleistä suomessa on sisäsiittoisuuden käyttö kun puhutaan rotukoirien jalostuksessa."

Koira.netistä näkyy kaikkien suomeen rekisteröityjen koirien sukusiitos prosentit.
Ja voin sanoa että sisäsiittoisuutta löytyy, joissain roduissa liikaakin.
Tosin sitä ei voi millään välttääkään.
On kasvattajan vastuu kuinka hyvän uroksen nartulleen valitsee ja toisinpäin, mukaanlukien tottakai kuinka läheistä sukua ovat.

AP:lle, rotua ei Todellakaan kannata valita ulkonäön perusteella. Toki se on yksi seikka koiraa valittaessa, tottakai, mutta itse lähtisin liikkeelle luonne, terveys ulkonäkö, järjestyksellä.
"joudut" kuitenkin elämään koiran kanssa ehkä seuraavat 16v, joten sopiva luonne on kultaakin kalliimpi.
Eipä ole iloa hirveästi kauniista koirasta, jos sen luonne raastaa hermojasi.


hohoii - 20.02.2009 - 22:57

Mielestäni ton tekstin on kirjoittanut joku 7-11v lapsi!! Luulis nyt sentää, ettei kukaan aikuinen sanois noin, muka koiran ulkonäkö ratkaiseen.. PYH!!

Eiköhän sen kuitenki ratkaise se minkä rotunen koira SOPII ''minulle'' parhaiten esim. omiin harrastuksiini??


Olle - 24.02.2009 - 22:16

..makuasioistahan voi aina kiistellä.

Niin no, onhan sitä kumppanin valinnalla aina jotkut ulkonäkökriteerit olemassa: oli kyseessä vastakkainen/oma sukupuoli tai koira tai kissa tai mikä vaan lemmikki. Sitä en kyllä hyväksy oikein, että ulkonäkö on sama asia kuin joku rotu, koska se ihastus sopisi tapahtua uuden persoonan kohtaamisen yhteydessä. Toisaalta ulkonäköön kyllä kuuluu kokokin - ja ihan kaikilla ei ole mahdollista pitää esim. suurta koiraa. Tärkeintähän kuitenkin on se uskollinen ystävä jolla on hieman samansuuntaiset lahjat harrasteissa kuin itselläkin, eikö totta?


hmm - 25.08.2009 - 12:45

Itsekin haeskelen pientä koirakaveria chihu pojalleni, mutta onko järkeä maksaa koti koirasta 1500€ ??? vain sen takia, että koira on olevinaan terveempi kun maksaa enemmän. HAH En ole ottanut chihua kasvattajalta (enkä ota!), vaan ostin chihuni venäjältä. Siinä TAAS yksi todiste siitä ettei se olekkaan ehkä niin huono asia ottaa paperitonta koiraa... Ja jos jossain joskus lukee jotain pentutehtailua vastaan tai ylipäätään jotain sen kaltaista, sen ovat kirjoittaneet joko kasvattajat TAI Näyttelyissä käyvät ihmiset, jotka eivät voi hyväksyä sekarotuisia tai muuten vaan paperittomia.


hmm - 25.08.2009 - 12:48

Edelliseen lisäten
Chihullani ei ole mitään vaivoja, se on aivan mahtava luonteeltaan VAIKKA ONKIN OTETTU VENÄJÄLTÄ JA ON HALPPISKOIRA.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|