Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

noista ulkokissoista

vielä - 09.09.2009 - 16:02

Meille näillä näkymin tulossa ystävämme kissa joka aikuinen ulkokissa. Talomme vieressä menee vilkas tie, mitä tehdä? Olen harkinnut laittavani takapihalle narun ja kissa saa hihnassa olla aivan vapaasti aina kun tahtoo ja yöksi sisälle, tuskin kuitenkaan sisällä kokopäiväisesti viihtyy kun niin kauan saanut ulkoilla vapaasti.
Miehen mielestä hyvä idea että kissa jo valmiiksi ulkokissa, mutta minä haluaisin lemmikin joka viihtyy sisällä, jota saa rapsutella ja "lelliä", eikä sellaista joka tulee kotiin syömään, ehkä nukkumaan hetkeksi ja yöllä maukuu ja raapii ovea halutessaan ulos. Ja pelkään kissan kohtaloa jos sen uudessa paikassa päästäisi ulos.


VASTAUKSET:


Taustailia - 10.09.2009 - 03:36

Minusta ainakin kissaa kannattaa pitää jonkin aikaa sisällä ennen ulos päästämistä (ainakin sen aikaa että kissa tottuu uuteen paikkaan). Tuttavillemme kävi niin että kun he muuttivat ja uudessa paikassa päästivät kissan pihalle, se ei tullut enää takaisin Ja samoin kävi eräälle toiselle tutulle, he vaan muuttivat niin lähelle edellistä kotiaan että kissa meni uudesta kodistaan vanhalle reviirilleen ja kävi vain silloin tällöin moikkaamassa omistajiaan Nyt he joutuvat käymään vanhalla talollaan katsomassa kissaansa. Onneksi talon nykyinen omistaja on kissarakas ja otti kissan avosylin vastaan

Kun me muutettiin, pidin minä kissojani melkein puoli vuotta sisällä ennen kuin päästin niitä pihalle. Tosin meidän kissat olivat sisäkissoja joten eivät pihalle halunneetkaan. Meillä on myös todella vilkas tie vieressä ja aina saa pelätä että millon jompi kumpi kissoista jää auton alle. Toivottavasti ovat sen verran viisaita että ossaavat autoja varoa.

Periaatteessa tuo naru juttu ei kuulosta ollenkaan pahalta jos vaan saa kissan siihen tottumaan. Meillä molemmat kissat siis nyt ulkokissoja enkä voisi kuvitellakkaan pistäväni niitä hihnan nokkaan(taitaisin olla aivan verillä sen jälkeen ja se kuinka paljon kissa kaipaa huomiota ja rapsutuksia riippuu paljon kissan luonteesta. meillä toinen kissa on vähän väliä sylissä nukkumassa ja hellittävänä ja toinen taas mielellään pysyy vähän kauempana ja välillä sitten tulee kiehnaamaan jalkojen juureen


niin - 15.09.2009 - 21:39

kissathan ei sopeudu omistajiin, vaan paikkaan.


justiina - 01.10.2009 - 15:22

Miten olisi ulkotarhan rakentaminen(kulku tarhaan suoraan esim.tuuletusikkunasta)?? Kissaahan ei saa pitää "juoksulangassa" kuten koiraa ja autotien lähettyvillä ei todellakaan kannata antaa sen ulkoilla valvomatta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|