Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Kukahan tuota jaksais kouluttaa mun koiran??

AQQA - 05.09.2009 - 11:58

Jos täällä on kovastikkin koiran kouluttajia paikalla niin olisi kiva saada vinkkiä miten saan koiran seuraamaan.?
Periaatteessa se seuraa ja tulee vierellä kun käskee, mutta katsekontaktia koiraan en saa, ja se hivuttautuu koko ajan kauemmas ja kauemmas.. Pitää olla jatkuvasti korjaamassa.. Ja jos minä vaihdan vähäkään kulkureittiä niin koira painelee...
Eli ei siis periaattessakaan taida seurata

Tänään tuli vastaan taas "naapurin tyttö" kahden koiran kanssa ja toinen oli irti. Vaikka mulla oli koira joka veti kun pöhölö sinne päin niin tämä "Naapurin tytön" koira tapitti omistajaansa silmiin ja tuli vierellä kun ajatus. Ihan mahtava ohitus ja tulin vähän kateelliseksi.. =)


VASTAUKSET:


no - 05.09.2009 - 21:58

Ainakin herkkupaloja kannattaa pitää mukana, joilla koiraa voi hämätä ohitustilanteissa ja muutenkin palkita seuraamisesta, luokse tulosta jne. Ja makupalan saa vasta, kun katsekontakti on saatu.


AQQA - 05.09.2009 - 23:26

No nämä tästä vaikeaa tekeekin, kun katsekontaktia ei saa. Koira tapittaa silmät kovana vastaan tulevaa koiraa ja jopa kuonopannan kanssa yrittää vetää. Ei ole vielä niin herkullista makupalaa löytynyt joka saisi huomion.

Tänään tämä sankari sai taas nöyryytettyä mua oikein viimesen päälle.
Oltiin lenkillä ja juttelin siinä mun siskoni kanssa. Tämä onnistui saamaan kuonopannan pois päästä ja pääs karkuun. No ei siinnä kun ei se mihkään mee, mutta sai taas sen ihme virtapiikin että juoksi vain täysillä ympyrää eikä kuule eikä nää mitään. Yritin sitä kerran karjasta tykö mutta ei auta huutaa ku naapurin lapsiperhe tais olla nukkumassa ja kiinnikään sitä ei voi juosta. Se yleensä vetää sen 15 kierrosta ja tulee. Siinä sitten kiersi naapurin pihankautta tielle ja aina niiden puskien läpi. Ei en perhana minä saanu sitä ruotuun. Autohan sieltä tietenki tuli ja meinas ajaa päälle. 3krt juoksi sen auton eteen ja minä pelkäsin että jää alle. Mun "onneksi" se auto käänty just siihen samaiseen pihaan ja voi että hävetti. 7.v pikkupoika vielä kysyi: Oliko teidän koira meidän pihalla? Minä naamapunaisena (lähinnä raivosta, myös häpeästä) "Kyllä se tais vähä olla"... Hips hips pois...


tiny - 06.09.2009 - 09:58

sun pitää vaan keksiä mikä on sopiva motivointi väline palkinnoksi koiralle, onko se namipala vai lelu tai ehkä keppi, jokaisella koiralla on joku juttu mistä ne syttyy ja on valmiita tekemään ihan mitä vaan saadakseen sen palkinnon.

ehkä naksutin koulutus voisi sopia sitten hyvinkin, kun tekee oikein=katsekontakti=naksautus ja palkinto.

tietysti ensin pitää opettaa että naksautus on yhtäkuin palkinto.

ja koiran kanssa nuo jutut on vähän sitä että toistoa vaatii läpi elämän, vaikka osaa ja tietää niin melkein päivittäin saa olla pikkaisen harjoittelemassa ihan noita perus juttuja ettei pääse unohtumaan.

ja oikeasti tuo oppiminen voi viedä hyvän aikaa jos on itsepäinen koira, meilläkin seistiin tuon terrierin kanssa jokin aika sitten tunti vaan paikoillaan kun ei meinannut mennä kaaliin että vetämällä ei eteenpäin pääse, nyt seistään vaan 50min kun tuo sille päälle sattuu ja päättää yrittää vetämällä eteenpäin.

oikeasti tuo koirankoulutus vaatii pitkää pinnaa ja paljon aikaa kun oikein hankala yksilö sattuu osumaan itselle mutta kyllä se sitten on palkitsevaa kun toinen vihdoin ja viimein oppii ja antaa periksi.


AQQA - 06.09.2009 - 12:52

No keppi kyllä käy. Se on sellanen motivointi palikka että sitä pitää kokeilla. Keppi kädessä lenkille

En tajunnut tuota naksautus juttua.

Tuo vetäminen on sellainen ongelma että mulla ei enään kärsivällisyys riitä sitä opettamaan. Vaikka 50min seisois paikallaan niin se ei riitä, ei vain tajua. Ekan vuoden yritin tosissaan saada sitä loppumaan. KOKO VUODEN! kaikki keinot kävin läpi mutta tyydyin loppujenlopuksi kuonopantaan.


tiny - 06.09.2009 - 13:19

tuo keppi oli mun edesmenneelle sakemannillekin SE juttu, mitkään namipalat maailmassa ei kelvannu eikä toiminu koulutuksessa mutta kun keppileikki oli tiedossa oikeasta suorituksesta niin johan koira oli kiinnostunut

tuota naksutin koulutusta olen nyt käyttänyt tuolle meidän terrierille, sillä kun on ihan järjetön määrä kaiken näköisiä käytösongelmia joita on saanut karsia pois ja ei ole muut keinot tehonneet.

tuo terrieri on siis kodinvaihtaja joka tuli meille joku nelisen kuukautta sitten ja on jo 7v, hyvin on tuntunut toimivan

jaksamista teille ja toivottavasti toimiva koulutustapa teillekin löytyy.


- - 06.09.2009 - 22:48

Kuonopanta ja remmiä pidät ihan lyhyellä, välillä päästät haistelemaan jonnekkin ja taas jatketaan, joka kerta kun vetää niin suunnan vaihto, vyötäröllä pitäessä remmiä tunnet pienimmmätkin vedot ja suunnan vaihto. Naapureilla varmasti hauskaa kun seuraa tätä mutta aika nopeasti koira ymmärtää.
Joku mikä on todella koiralle "se" juttu niin voit pitää mukana, mutta älä sekoita sitä sisä leluihin.


AQQA - 06.09.2009 - 23:24

Kiitos!
Tein tuota suunnanvaihtoa sillon alkuaikoina PALJON ja todellaki naapurit sai varmasti makeet naurut. Vois kokeilla nyt tuolla kuonopannalla uusiksi. Sillon tuntu ettei koira edes tajunnut että siksi vaihdetaan suuntaa koska vetää. No jospa tuo nyt kun on vähä aikuisempi.


- - 07.09.2009 - 08:23

Jos innostut kovinkin tutustumaan koiras maailmaan niin suosittelen lämpimästi kirjastosta hakemaan koirista kirjoja (koiran koulutus,mitä koirasi viestii ym)
Itse innostuin tutustumaan, lenkkeilyt menee jo huomattavasti paremmin, kuuntelee.
Meilkein kaikki ongelmat on yhteydessä siihen kuka johtaa,kuka sanoo miten tehdään.
Huomiointi,ruokailu ja lenkkeily.


glennin omistaja - 15.09.2009 - 10:01

Meidän koiralla on välillä niin kova pää että mikään ei tunnu tepsivän. Mutta harjoittelu namuilla ensin ärsykkeettömissä tilanteissa sitten muiden koirien kanssa alkaa pikku hiljaa kantaa hedelmää. Eli tota katsekontaktin opettelua ollaan lenkillä harjoiteltu JA PALJON. Eli jos koira on lähtenyt vetämään. Pysähdytään ja kun koira katsoo silmiin annetaan kehu tai namu sekä liikkeelle lähtö Siinä voi juu mennä aikaa ja lopputulos on se, että koira lähtee taas muulina. Eli toistoa, toistoa, toistoa. Hyvänä olen myös todennuut jonkun koiraa kiinnostavan äänen.Esim vinkulelu, jolla kiinnittää sen huomio. Naksutin on varmaan kans hyvä. Suunnanvaihdot,ym.. Entäs jos antaisit istu komennon aina kun toinen koira tulee vastaan ja namulla kiinnittäisit sen huomion muualle. Meidän koira on kolme vuotta ja aina välillä saadaan palata tähän perusteiden harjoitteluun. En tiedä onko glenneillä joku pyyhkiytyvä kovalevy, joka hukkaa aina kaikki opitut tiedot välillä..


AQQA - 15.09.2009 - 14:13

Huaah.. Makupalat kelpaa tasan niin kauan kun mitään mielenkiintoista ei ole näkyvissä. Vinkulelulla saattaisi saada koiran huomion jos joku tulee vastaan, mutta katsekontaktia sillä ei saa. Eilen taas oltiin pellolla koiran kanssa. Käskin "vierelle" ja "seuraa". Nätisti tuli siihen asti että sanoin jotain miehelleni. Eli heti kun siirsin hetkeksikään huomion koirasta se pinkaisi omille teilleen eikä kuullut tai nähnyt mitään. Hetken viheltelin niin sieltä se rämpi yltäpäätä paskassa kun jostain ruoste-paska ojasta nousi. Ja iloisena kieli ulkona tuli viereen puistelemaan sen kaiken paskan meidän päälle.
On tämä koiraelämä niin ihanaa. 2h pesin koiraa sen jälkeen.


glennin omistaja - 15.09.2009 - 18:45

aah kuulostaa ihanalle tuo oja..meillä oli kans makupalojen kanssa tuo ongelma, että ei tarpeeksi kiinnostanut, jos oli mielenkiintoisempaa. Mutta kokeilin eri makupaloja, joista sitten löytyi makoisampia ja vähemmän makoisia. Kalliiksi tulee mutta ompahan koira jotakin oppinut..


emma - 18.09.2009 - 20:39

jos koiras ei pysty keskittymään suhun kun ärsyke ilmaantuu olette yksinkertaisesti liian lähellä sitä.
tähän koulutekseen tarvii aikaa ja iakaa,
hankaa vain järjestää aina niin ettei joku pääsisi yllättämään. ja katsekontaktihan oli opetettu ja vahvistettu sitä eri ympäristöissä?


haa - 07.10.2009 - 16:58

lukikohan armas emma ap:n tekstiä lainkaan. Eikö ap ole sata kertaa sanonut, että koiraan ei katsekontaktia saa ja kaipaa juuri siihen apua?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|