Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Millainen koira

pikkulapsiperheeseen - 24.08.2009 - 13:01

Tai uskaltaako ottaa ollenkaan? Lapset hyvin pieniä (1-3-vuotiaita).

Lemmikkirakkaita olemme kaikki,mutta omaa koiraa ei ole aiemmin ollut. Kissa löytyy,hyvin rauhaisa leikattu narttukissa,ei reviirinpuolustaja-tyyppiä.

Rotuja olemme käyneet lävitse ja ykkössuosikeiksi ovat tulleet kultainennoutaja,punainen irlanninsetteri ja isäntä ehdottaa kovasti ajokoiraa.

Syy,miksi koiran haluaisimme,on ensinnäkin seura,mutta myös "vahti",sillä asumme omakotitalossa hyvin kaukana kaikesta. Tiedetään,että esim.kultainennoutaja ei ole mikään vahtikoira,mutta haukkua sekin kuitenkin osaa.

Metsällä käydään useasti,lenkkeillään,veneillään ym. Että virikettä tulisi varmasti saamaan.

Millaisia tunteita herättää ennestään jo koiran omistaneissa? Kannattaako jäädyttää ajatukset,vaiko olisiko rotuehdotuksia tms?


VASTAUKSET:


Basset hound - 25.08.2009 - 08:31

on aivan ihana, symppis, hauska, huumorityyppi.
EI ole vahti sen enempää kuin kultsikaan, mutta haukku on paljon kumeampi johtuen suuresta rintakehästä. Pieni suuri koira, joka on kaikkien ehdoton ystävä. Todellinen lapsiperheen koira.


Iso muhkea leijona - 25.08.2009 - 18:09

Suosittelen lämpimästi Leonbergin koiraa. Se on iso ja kiltti rotu joka suojelee perhettään.
Meillä on Leo joka on 5 v. Likka rakastaa lapsia ja aikuisia mutta on valmis käymään kimppuun jos outoja hyypiöitä ilmestyy.
Tämä rotu on saksalainen linnanvahti ja suositellaan nykyään myös perhekoiraksi.


Mamma - 25.08.2009 - 18:41

Meillä nyt 4 kk ikäinen pentu (coctail-sekoitus) eli monirotuinen.Nuorin on 2,5 v ja ja isommat jo koulussa.Voin lämpimästi suositella että älkää ihmeessä ainakaan tässä vaiheessa laittako minkäänmoista nelijalkaista.En ehdi tekemään yhtään mitään,juoksen edestakaisin erotuomarina koiran ja lapsen välillä,toinen kiusaaa toistaan,milloin syö kenkiä,milloin leluja.Ym.HERMOT MENEE.Odottakaa ihmeessä,jos olisin tämän sirkuksen tiennyt,niin koiraa ei tässä vaiheessa olisi otettu,vasta myöhemmin.


Meillä taas - 27.08.2009 - 07:48

lapsi oli vuoden, kun koira tuli. Ei koskaan tuollaisia ongelmia. Meillä lelut pysyy yläkerrassa ja koirat alakerrassa. Mielestäni koira ei saa lapsiperheessä olla "toinen lapsi" vaan lemmikki, pelkkä koira, jolla on koiran säännöt. Ei tasavertainen ihmislapsen kanssa.
Suosittelen päinvastoin ottamaan koiran, kun lapsi on pieni (kuten meillä kasvattaja teki, kun mietimme tuolloin samaa). Koira ja lapset ikäänkuin kasvavat yhteen, kasvattavat toisiaan.


Mimi88 - 27.08.2009 - 17:45

Koiralla on ehdottomasti oltava pelisäännöt selvät kun lapsiperheeseen saapuu.Minulla on pitkän linjan koirakokemusta ja siksipä pidän haasteista.Rotuna meillä on amerikanbulldoggi Töitä on kyllä saanut tehdä että näinkin hyvin käyttäytyy.Mutta kyllä koira kuin koira voi elää lapsien kanssa,pitää vain itsellään olla älliä päässä ja ennakoinnin mestari.Koiralla on myös hyvä olla oma paikka missä saa olla rauhassa ja tietysti ehkä vähän sitä kärsivällisyyttä pienempiä kohtaan.Mutta jos pitää haasteista ja uskollisesta puolustajasta suosittelen tutustamaan rotuun.Itse olen tykännyt kovasti


Basset hound - 01.09.2009 - 13:58

mekin olemme harkinneet tätä rotua, kyselisinkin miten soveltuu pienkerrostaloon?
Olemme lukeneet ulvomisongelmista, eli ulvooko tämä rotu paljon, tuleeko naapurilta vihaista postia?


saksanpaimenkoira - 09.09.2009 - 12:10

uskollinen,suojeleva,viisas ja aiva ihana... meiltä löytyy ja ei koskaan ongelmaa ja lapsi kaks vuotta


Hei - 09.09.2009 - 15:06

Mieluiten joku paimenkoira. Mitkään ajokoirat tai yleensäkään metsästyskoirat eivät ole kovin hyviä vahteja, karkaavat jäljille helposti, jos pitää irti pihassa. Miehet haluavat kyllä usein jahtikoiria, mutta osaamista ja varsinkin jatkuvaa aktiivisuutta se vaatii!

Sanoisin, että irlanninsetteri on aika suuri ja tarvitsee paljon liikuntaa, pystytkö usean pienen lapsen kanssa käymään tehokkaasti lenkillä? Veneellä voi olla ahdasta ison koiran kanssa.

Ihan pieni koira taas jää lasten jalkoihin.

Omaa kokemusta on noutajista ja lapinkoirista, molemmat ovat hyviksi havaittuja lasten kanssa. Eivät ole kovin riistaviettisiä ja vahtiominaisuutta on riittänyt! Meilläkin iso piha ja vapaata tilaa ilman naapureita ja helppo pitää koiraa vapaana pihassa, sisällä ja tarvittaessa tarhassa.

Aika paljon rotua enemmän se on siitä yksilöstä ja koulutuksesta kiini. Kannattaa ottaa selvää mistä saa apua koulutukseen, varsinkin jos on ensimmäinen koiranne.


suomen lapinkoira - 20.09.2009 - 01:27

meil on suomen lapinkoira, noin 5 kk vanha, tosi uskollinen, leikkisä, kiltti... aluksi täytyy määritellä kaikenlaiset toimintarajat määrätietoisesti. pentukurssit hyviä. oppii tosi nopeasti. helppo, sisäsiisti, älykäs, valoisa, voi opettaa melkein mitä vaan, pitää aivojumpasta, tehtäväpaketeista... etsii, noutaa, piilottaa, kertoo, kun kännykkä soi toises huonees, menee lohduttamaan itkevää lasta ( meillä kolme lasta ), en keksi mitään huonoo


3 koiraa +3 lasta - 21.09.2009 - 11:41

Meillä itsellämme on kolme terrieriä lapsiperheessä ja saan alati kauhisteluja siitä, mietn uskallan pitää moisia koiria lasten kanssa... Meillä menee lasten ja koirien kanssa oikein hyvin. Tärkein asia on valita itselleen sellainen koira joka sopii teidän perheeseen. Lasten kanssa en valitsisi rotua, joka on pelokas vaan sen täytyy olla itsevarma koira. Ei kuitenkaan liian kova luonteinen. Meillä esim on airedalenterriereitä, joita myös kasvatamme ja koskaan ei ole ollut mitään ongelmaa. Koirat ovat todella kärsivällisiä myös taaperoikäisen kanssa ja pitävät lapsia silmällä ulkona koko ajan, tärkeää on myös opettaa selvät säännöt sekä koiralle että lapsille (koiranpennun annetaan nukkua, ruokakupille ei saa mennä, kiusata ei saa jne.) hyviä ehdotuksia olet saanut! Kuitenkin täytyy muistaa, että vaikka ottaisit kultaisen noutajan, joka on rauhallinen ja lauhkea kuin lammas, silti voit saada aivan päinvastaisen koiran. Jokainen rotu myös pentuna on melko erilainen kuin aikuisena. meidän vanhemmilla on leonbergin koira aivan ihana lasten kanssa toki kokoa ja virtaa löytyy. Mökkeilyt ovat myös joskus melko koomisia isojen leojen kanssa Paimenkoirista olen kuullut että paimentavat lapsia liikaa...näykkivät eivätkä siedä lasten juoksemista ympäriinsä pitäen meteliä? Onnea rodun etsintään!


saksanpaimenkoira - 24.09.2009 - 22:11

Selväpäisistä,terveistä vanhemmista narttupentu ja reilu rehti meininki alusta alkaen,niin siinä koira.Korostan,että normaali värinen.Ei harmaata versiota.
Meillä oli 7v narttu,kun ensimmäinen lapsi syntyi.Sukulaiset kauhisteli ja ja povas vaikka mitä,kun meillä ei lapsituttavuuksia juuri ollut käynyt.
Kun tulin vauvan kanssa kotiin nuuhkuteltiin ja ihmeteltiin pikkuista yhdessä
Kun vaunut laitoin ulos seuraavana päivänä koiramme asetti itsensä vaunujen eteen ja siinä piti paikkansa aina.Koskaan ei ongelmia ole kyseisen rodun kanssa ollut ja lapsia 3+kaverit.
Vahtivietti ja puolustus sopiva,pysyy yleensä pihassa ilman aitoja ja helppo opettaa.Pitkä pinna,eikä saa niin kipeetä,jos lapsi kaatuu päälle,kun kokoa on sopivasti.
Miksiköhän se on maailman suosituin koirarotu
Suosittelen harkitsemaan

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|