Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

kani murheita..

inak - 20.08.2009 - 19:23

omistan luppakorvakanin, n.1/2vuotias. naaraspuoleinen pitäisi olla. ollut meillä luovutus iästä saakka - 8vkosta etiäpäin. nyt ilmaantunut outoa käytöstä. Ihanasta kanista tullut agressiivinen. on ulko ja sisä häkkiä käytetään. sisälläkin saa olla vapaana päivittäin , tunnista toiseen. nyt sitten kun menee ottamaan ulko tai sisä häkistä hyökkää kättä kohden ja "murisee" .olen aivan öönä. mitä on tapahtunut? onko murrosikä iskenyt? vai hormonitoiminta laittanut kanin sekaisin. tyttäremme on aiemmin käsitellyt kania , nyt pelkää . mitään ei ole sattunut kanin kanssa, aikuisen valvonnan alla lapset kania hoivanneet.

irti ollessaan kani jatkuvasti papanoi, ja pissaa myös välillä.

kertokaa omia kokemuksia kaneista? lapsuuden lemmikki kanini eivät koskaan olleet nuin agressiivisia..


VASTAUKSET:


... - 21.08.2009 - 07:48

Sukukypsyys laittaa puolustamaan reviiriä joka tässä tapauksessa siis häkki. Oletko kokeillut miten kani käyttäytyy kun ei ole häkissä? Onko agressiivinen lattialla? Sylissä?


inak - 21.08.2009 - 20:21

lattialla ollessaan kanimme on ok. syliin hyppää irti ollessaan välillä käy mutkan siinä ja hyppää pois. ei irti ollessaan hyökkäile esim. jaloille. ihana lutunen kani on.
antaa silittää, makoilee rauhassa lattialla. ulko häkistä saa varoen siirtää sisälle ettei hyökkää käteen kiinni. kovasti omaa leuan alus rauhastaan hinkkaa joka paikkaan, eli merkkaa reviriään irti ollessaankin.
mitä olette mieltä kanin sterilisaatiosta? rauhoittaako kania? .kun ei ole tarkoitus astuttaa. minkä ikäisenä voi tehdä?


elomamma - 22.08.2009 - 14:29

Meillä on pian 3 vuotta täyttävä naaras kääpiöluppa.
Kani tuli meille myös luovutusiässä, alkuun oli rauhallinen ja itsenäinen neiti.
Juurikin siinä puolen vuoden iässä muuttui kuvailemaksi riiviöksi. Miehen kanssa monesti saatiin puremia (joista muistot vieläkin iholla), saattoi yhtääkkiä hyökätä jalkaan kiinni. Kerran ei päästänyt otetta irti miehestä vaan roikkui hampaillaan miehen ihossa. Ei halunnut silitystä, ei seuraa, lähelle ei saanut mennä.

Vuoden iässä rauhoittui hieman, tuli jopa hakemaan hellyyttä itse, makoili meidän sylissä pitkän aikaa. Mutta kanin lähelle ei saanut mennä jos hän oli möri tuulella.

Sitten tulin raskaaksi, kovin pelättiin että mitä jos kani on lastamme kohtaan samanlainen riiviö. Kerrasta poikki hän voisi napsaista lapsen sormen.
Oltiin todella varovaisia. Nyt poika on reilut 1v ja ovat parhaita kaveruksia kanin kanssa.
Kani jopa itse vaistoo koska täytyy lähteä karkuun ettei poika käy käsiksi.
Kerran näin on päässyty käymään, mutta kani rimpuili ja juoksi karkuun, EI PURAISSUT!

Luoksemme tulee usein, kaipaa silitystä ja hellyyttä, juoksee karkuun edelleenkin jos haluaa olla yksikseen.
Näin se meidänkin riiviö muuttui sylivauvaksi.
Tosin ei ole oppinut vieläkään sisäsiistiksi, keinot on yritetty ihan pennusta saakka vaan ei auta.

Epäilen, että tuo on vain joku vaihe kanilla.
Antakaa kanin olla rauhassa ja odotelkaa sitä kun rauhoittuu. Epäilen ettei strerilisaatio auta, mutta ei sitä tiedä.


inak - 22.08.2009 - 22:41

kiitos elomamma! lohduttavista sanoista eiköhän tämä vouhotus joskus lopu . toivottavasti=) ei haluta kuitenkaan menettää toivoa.
ei taida täysin sisäsiitiä tulla tästäkään tapauksesta mutta tykkään kani "riiviöstä" kuitenkin.
irti ollessaan tosiaan kanimme on melkoinen pelle. ottaa sellaisia sutari lähtöjä sinne ja tänne, ja yhtäkkiä maata lötköttää jo matolla pitkin pituuttaan.

vielä yksi kysymys? mitä laitatte kanin häkin pohjalle kun siivoatte sisähäkin.

itse olen pohjalle laittanut sanomalehtiä, osittain päälle kuivaa heinää. erikseen pissa astiaan sahanpurua. aluksi kanimme antanut sanomalehtien olla rauhassa, nykyään nekin silppoo atomeiksi häkkiinsä. purtavaa on tarjolla muutakin,... (esim pajusta paksuja oksia jne) liittyneekö tämäkin tähän riiviö vaiheeseen?


elomamma - 23.08.2009 - 13:10

Meillä on itse tekemä häkki kanilla (On sisäkani). Alusena on vanha sängyn pohjalaatikko n. 2m x 1m, sitten taikakuutioista rakennettu häkkiosa.

Meillä oli enenn tätä neitiä kääpiöluppa, uros. Hän menehtyi nuorena, oli sisäsiisti. Laitettiin häkkiin talouspaperia, siihen päälle teki papanat ja pisut, oli helppo siivota. Oltiin niin hyvä uskoisia tämänkin kanin kanssa, että se toimisi.

No ei toiminut, neiti SÖI ne paperit. Kokeiltiin myös sanomalehtiä, SÖI NEKIN. Ja ne on sanomalehdet on muuten myrkyllisiä, se muste siinä. Kysyttiin tätä eläinlääkäriltä. Sanoi, että ne pitää heti ottaa pois.
No jäljelle jäi purut. Kaupan "Osku" purut ei toimi meillä, ne pöllyää joka suuntaan.
Käytetään eläinkaupasta ostettavia mörttiröpöjä, ei pöllyä eikä kulje tassuissa mukana.
"Vessakopissa" on kissanhiekkaa, imee pisut eikä haise. Siis jos sattuu sinne koppiin jotain tekemään
Kani tekee häkkissä tarpeensa vain yhteen kohtaan (edistystä) johon me sitten laitamme reilusti purua jotta imee ne pisut.

Tsemppiä riiviön kanssa, eiköhän se ajan kanssa rauhoitu!

Meidän riiviö teki pienenä tuhoja niin paljon että hermot meni usein. Kaikki johdot jotka oli esillä sai kyytiä. Pakastimen johto, kännykän laturit, antennijohto yms..

Sekin vaihe on mennyt ohi, enää jyystää sohvan jalkoja. Parempi sekin kuin johdot


elomamma - 23.08.2009 - 13:39

Mulla tuli vielä mieleen valeraskaus, naaras kanit kuulemma ainakin kerran vuodessa saavat tämän valeraskauden. Meillä tosin niitä on useammin.
Silloin kani juuri puollustaa reviiriään ja tekee pesää "tuleville" poikasille.
Repiikö kani itseltään karvoja?


inak - 24.08.2009 - 18:45

taas mä täällä! on yhden kerran sisähäkkiin repinyt muutaman tupun karvoja yön aikana. itse olen kans miettinyt että liekö sanomalehdet terveellistä kanille just suon musteen takia, mutta en ole vielä muuta keksiny.
sisähäkin pohja on "iso?" reilu metri pituus ja leveys n. puolimetriä. yhdessä nurkassa on pisu laatikko jossa käytän purua ja joka aina on samalla paikallaan. nykyään näkyy pissaavan siihen. papanoi ympäri häkkiä. pohja häkissä muovinen.täytyy alkaa ostamaan kisun hiekkaa pisu astiaan kokeeksi.MUTTA mitähän mä keksin muualle häkkiin...

joo ja tämä meijän kanineiti on yhden radion johdon napsauttanut poikki. JA TÄNÄÄN sain kunnon naurukohtauksen kun tyttäreni tuli kysymään kumpi pikkuveljistä leikannut hänen annabella nukeltaan nenän puoleksi irti. minä mielessäni- että senkin kani riiviö.. ja purskahdin nauruun.. ihan selvät kahden taltta hampaan jäljet nuken nenässä! Eli kaikki mihin vaan saa hampaansa iskettyä tekee myös sen.


muksahdus - 29.08.2009 - 22:02

vaihe: murrosikä tai valeraskaus. menee ohi, toivottavasti ja useimmiten.

meillä sisähäkin pohjalla yleismatto kaikilla kaneilla ja vessalaatikko(puupohjaista kissanhiekkaa - toimii upeasti!) sekä heiteltävää ja purtavaa tarjolla. ei puruja eikä muuta pölisevää(olen heinä ja pölyallergikko). Heinät kastelen ennenkuin annan. Jos heinät häkin pohjalla pissivät niihin, joten mitä vähemmän ylimääräistä pohjalla sen siistimpänä pysyy häkki.


muksahdus - 29.08.2009 - 22:04

ps. MUU (kuin ekologinen ja puupohjainen) kissanhiekka voi myös aiheuttaa tukoksia tai myrkytyksen syötynä, joten olkaa varovaisia.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|