Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

lisää

koiruuksia - 17.08.2009 - 21:48

Meillä on 1,5 vuotias koira,uros.Olen alkanut miettimään,josko ottaisimme n.vuoden kuluttua kaverin koirallemme,uroksen myös ja samaa rotua.Kaipaisin kokemuksia siitä,kun perheeseen on tullut toinen koira.Miten kaikki on mennyt?


VASTAUKSET:


suvi - 18.08.2009 - 11:34

Minuakin tämä asia kiinnostaisi kun meille tulee kuukauden päästä toinen uros..


minä - 18.08.2009 - 11:36

Ei ole kokemuksia mutta suunnittelilla itsekkin ottaa tässä piakkoin toinen koira. Kannattaa kysellä kasvattajalta miten tulee toimeen sillä ne osaa sanoa.

Mielestäni se on nimittäin vähän rotukohtaista. Kun me otettiin tämä meidän uros koira aikoinaan, kasvattaja sanoi että aluksi narttu aikuiset ei tule toimeen uros pennun kanssa mutta myöhemmin kyllä.

(Piti taas vastata vaikka mitään en tiedä )


ansku - 19.08.2009 - 10:32

Olen nähnyt mitä pahimmillaan voi tapahtua, kun perheessä kaksi urosta. Pentuaika vielä menee, mutta kun pennusta tulee sukukypsä, ongelmat alkavat. Näin siis voi tapahtua, jos nuorempi ei suostu arvojärjestyksessä alemmaksi. Toisaalta on myös perheitä, jossa on kaksi urosta ilman pahoja ongelmia. On tietenkin oma asiasi jos haluat ottaa riskin, mutta suosittelen kyllä narttua,leikkautat sitten jomman kumman tai molemmat.


Jaana-87 - 24.08.2009 - 16:00

Meillä kaksi urosta, sekä anopillani ollut aina kaksi urosta. Missään vaiheessa ei ole mitään ongelmia ollut.
Meidän vanhempi oli vuoden kun pentu tuli, ja tuolloin koirilla oli kokoeroa 34kg. Nykyään kokoeroa enää se 15kg ja ovat kuin parhaat kaverit. En usko että enää edes viihtyisivät ilman toisiaan. Pienempi ainkin on niin riippuvainen isommasta. Ihanaa katsella kun he esim.iltasin kömpivät vierekkäin meidän sängyn viereen.


Itsellämme - 25.08.2009 - 08:46

on uros rotua, jonka kanssa ei voi ajatellakaan toista urosta. Nuorempi koiramme on narttu. Kun se tuli taloon ei ollut ongelmia, koska se oli pentu ja tosiaan eri sukupuolta. Sitä edellinen narttu tuli aikuisena taloon, joten tutustuttaminen oli paljon tarkempaa. Aluksi oli pelkkä hajukontakti eli koirat eivät nähneet toisiaan lainkaan. Työlästä, mutta kannattavaa. Kun kontaktia lisättiin pikkuhiljaa se EI tapahtunut uroksen reviirillä, vaan tonttimme ulkopuolella. Kaikki sujui lopulta hyvin, mutta suhde aikuisena laumaan tulleeseen on aina erilainen kuin pentuun. Monessa suhteessa uros hyväksyy pentuna tulleelta huomattavasti enemmän.
Kaiken kaikkiaan kaiken a ja o on rotu. Miten dominoiva luonne ko. rodulla on, mitkä ovat taipumukset. Toisissa roduissa voi pitää pientä laumaa ilman minkäänlaisia ongelmia, kun taas toisissa roduissa ihmisen täytyy hyvinkin tarkkaan ylläpitää johtajuutta johdonmukaisuudella, jonka seurauksena lauma toimii niinkuin pitää.
Joten keskustele kasvattajan kanssa. Miten yleistä teidän rodussa on pitää useampaa koiraa jne. Rotukuvaukset kertovat paljon, toisten kokemukset ym.


meillä - 27.08.2009 - 17:22

narttu ja uros..Narttu oli reilu 1/2 vuotta kun uros tuli taloon ja TODELLA hyvin on mennyt. Nyt koirat 4 ja 3,5 vuotiaat ja ovat kuin paita ja peppu Uros leikattiin heti kun oli mahdollista..
Minusta on mukavaa kun niillä on seuraa toisistaan kun ovat itekseen kotona ja muutenkin aina huolehtivat toisistaan..(nuolee korvat, leikkii yms)

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|