Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

KOiran murkkuikä??

Maikki - 10.08.2009 - 17:55

Nyt sen tajusin että meidän koiralla on murrosikä ja siksi oikkuilee noin kun ei enään mitään tottele. Nyt huomasin kun narttu alkanut pissailemaan lenkillä joka hajun päälle ja merkkaa reviiriään.
Kauankohan tämä vaihe mahtaa kestää? On kyllä kärsivällisyys koetuksilla kun ennen hiljainen tottelevainen koira alkanut räksyttämään jokaiselle vastaan tulijalle, karkailee, ei osaakaan tulla hihnassa ja kaikki perus käskytkin alkanut menemään kuuroille korville.
Uhmaako tämä on vai mitä? Koira 2.v


VASTAUKSET:


tiny - 11.08.2009 - 19:35

juu, jonkun näköistä uhmaahan tuo on, koira testailee kuka on pomo talossa ja kokeilee mitä saa periksi ja mitä ei, noita vaiheita saattaa tulla läpi koko koiran eliniän tosin ei kaikilla.

tiukka kuri vaan ja kaikki kenkkuilut kielletään unohtamatta sitä kehumista, kun koira toimii oikein niin kehutaan ja kovasti, yleensä noi vaiheet menee ihan itsekseen ohi vähän ajan kuluttua kun niihin ei kiinnitä sen kummempaa huomiota.


Maikki - 11.08.2009 - 21:41

Okei, nyt tulee vielä jatkokysymys:

Liikutaan koiran kanssa paljon ilman remmia ja tulee vierellä nätisti. Joskus kuitenkin päättää lähteä jonku ihmisen perään esim. rannalla, ja kun komennan takaisin niin menee kuuroille korville. Sitten kun käy tervehtimässä sitä kaukana olevaa ihmistä ja tulee takaisin niin tuleeko minun:
1. Kehua koiraa kun tuli takaisin?
2. Torua koiraa kun karkasi, vai yhdistääkö se sen luoksetuloon ja lulee että se oli väärin.
3. Olla kiinnittämättä huomiota?


Kohta - 12.08.2009 - 16:40

4. Koira on lain mukaan pidettävä kytkettynä!

"Sitten kun käy tervehtimässä sitä kaukana olevaa ihmistä"... voi luoja, kun kaikki eivät halua tavata koiraasi! ja vielä "Liikutaan koiran kanssa paljon ilman remmiä" !!!!!! Oletpas kyllä aika vastuuton!!!

Hanki vaikka kirjastosta koirankoulutusoppaita! Ja näitä asioita tulisi miettiä jo ENNEN sen koiran hankintaa juuri tutustumalla esim. koiran erilaisiin käyttäytymismalleihin.


ansku - 13.08.2009 - 08:07

Minä nyt taas hehkutan koirakoulua. Itsellä oli 17 vuotta edellinen koira, eli kokemusta oli,mutta nyt kun on käynyt nykyisen kanssa vuoden koirakoulussa ihan arkitottelevaisuutta harjoittelemassa olen pitänyt sitä ihan korvaamattomana asiana. Koirakoulu kouluttaa ihan yhtä paljon omistajaa kuin koiraakin. Tuosta luoksetulosta,sitä kannattaa treenata muutenkin kuin itse tilanteessa ja ei todellakaan kannata opettaa koiralle että kun luokse tulee saa sapiskaa...


Maikki - 13.08.2009 - 12:21

Kohta: Se on niin eri asia ajatella esim. Helsiksiläisenä tätä kun itse olen kylästä jossa vajaa 4000 asukasta, ja täältä vielä niin syrjästä että se on harvempi tapaus kuin ketään edes tulee vastaan. Ja yleensä kyllä koira pysyy vierellä vaikka ihmisiä tuleekin vastaan. Nyt vain alkanut tekemään tuota.

Koira on hyvin koulutettu ja tottelevainen. Nyt vain alkanut kokeilemaan rajoja. Oon yrittänyt katsella noita koirakouluja, mutta täällä ne tahtoo olla niin harvassa, ja sittenkuin joku sattuu olemaan ja ilmottaudun, tulee perästä viesti että ei tarpeeksi osallistujia, peruttu.


sini - 20.08.2009 - 16:30

kohta: koira tulee olla kytkettynä taajama-alueella, mutta saa olla vapaana haja-asutusalueella ja maalla. paitsi jänisten + lintujen ym pesintäaikana..

..hanki vaikka oikeaa tietoa ennekuin tulet tänne räyhäämään kunnon ihmisille...


koirasta - 26.08.2009 - 08:50

tottakai sun täytyy kehua koiraa kun tuli takaisin. Koska jos olet sille vihainen niin se ei välttämättä enään pian tule takaisin luoksesi.
Koiraa tulisi kouluttaa siten että torumisia tulisi mahdollisimman vähän eli mieluummin niin että käännät sen mitä se tekee väärin positiiviseksi.

Eli esim jos koira haukkuu, niin ei auta jos sitä kiellät että hiljaa vaan mieluummin sun täytyy pyytää sitä luoksesi ja palkita se siitä kun se tulee.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|