Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

koira ongelmaa

sini - 21.07.2009 - 10:17

meillä kohta 2v koira jonka kanssa ongelmia..
hihnassa uskoo ja tottelee kaiken kuin enkeli, samoin sisällä, mutta kun pääsee vapaaksi, ei usko mitään. ei anna koskea, ei tule luokse, tosi hankalaa saada sisälle.. rodultaan sellainen että pitää saada juosta (vinttikoira), niin tässä ongelmaa kerrakseen. pihapiirissä runsaasti tilaa juosta, kunhan vaan pysyisi siinä. naapuritkin alkavat hermostua, syystäkin, tottelemattomaan koiraamme. (emme asu taajamassa)vanhempi koira tottelee kyllä ja nuorempikin saanut kyllä koulutuksen.. pidämme koiraa nyt paljon juoksunarussa pihalla, mutta ei se + kohtuulliset remmilenkit riitä liikunnantarvetta ja energiankulutusta täyttämään. harmittaa kun omaa pihaa + niittyä olis missä antaa juosta, mut kun heti karkaa..

toinen juttu: koira pissaa edelleen sisälle matolle öisin. välillä pyytää ulos ja tekee pissat heti, mutta välillä ei edes pyydä vaan kuseksii matoille. tosin jos ulkona esim myrskyää niin pidättää hyvin koko yön. iltaisin käydään pissalenkillä. päivisin ei pissaa sisälle vaikka oltaisiin pois kotoa. joskus kakkaa sisälle, mutta sen tekee aina pesuhuoneeseen, pissat matoille.
tässä menee jo hermot tuon koiran kanssa!!!
tämä ei ole meidän ensimmäinen koira tätä rotua, mutta mikään muu ei ole ollut näin hankala..

olen jättänyt yhteydenottopyynnön yhdelle koirakouluttajalle, mutta vastaus näyttää viipyvän, niin kyselen onko jollain antaa vinkkejä mitä tehdä tai mistä johtuis... koira on toisaalta jotenkin tosi itsenäinen, toisaalta uusissa tilanteissa pelokas ja vieraille ihmisille arka. aina hyvin kiltti ja hellyydenkipeä perheenjäseniltä. mietitty myös että onko se vaan niin nuori 8ekat juoksut vielä tulematta) tai voimakas viettinen... ? mut pakko koiran on totella ja olla hallittava vaik olis mikä....

en tie saiko mitään selvää.. mut sain ainakin purettua kiukkua.. aamulla oli taas lätäkkö matolla jonka pesin viime viikolla... eikä koira eds pyytänyt ulos yöllä...


VASTAUKSET:


Höh. - 23.07.2009 - 10:02

Minä en tuollaista piskiä kauan katselisi, ilmeisesti häiriintynyt. Viekää se lopetettavaksi.


ap - 23.07.2009 - 10:51

jos ois ollu viime perjantaina haulikko niin olis päässyt hengestään saapuessaan karkureissulta

mut tosissaan kun puhelen niin jos saadaan koira kunnon kansalaiseksi esim kouluttajan neuvoilla, niin pidämme koiran. kouluttaja ei vaan ole vieläkään vastannut soittopyyntööni, siitä jo viikko aikaa.. mut ellei koiraa saa kunnolliseksi niin palautamme sen kyllä kasvattajalle.kauppasopimuksessa lukee ettemme saa ilman kasvattajan lupaa lopettaa/myydä koiraa. ( tätä koiraa ei kenellekään voi antaa edes, saati myydä) ..kyse on kilpailevasta koirarodusta ja tälläkin kilpaura edessä- mahdollisesti..


Kyllä - 23.07.2009 - 11:29

teillä vaikuttaa olevan koiran pito ihan hakusessa
Palauttakaa koira mahdollisimman nopeasti kasvattajalle, jos tällainen mahdollisuus on olemassa!!
Ehkä hän vielä pystyy koiraa auttamaan, sillä te ette pysty.
Perusasiat on tiedettävä edes ja teidän pitää opetella ne ensin eikä koiralla ole aikaa odotella sitä.


ap - 23.07.2009 - 12:01

... ollaan me jo vuosien kuluessa 5 vinttikoiraa kasvatettu kunnon kansalaisiksi eli kokemusta ja tietoakin on, mutta tämä nuorin koiramme on erityisen haastava, ollut koko ajan.. oli "jäännöskoira" kasvattajalle ja leimuuntumisvaihe oli jo ohitettu kun kasvattaja pyysi meitä koiran ottamaan, eli sijoitettiin perheeseen liian myöhään, se lieneen osa syy. me tehtiin mm vuosi töitä että koira luotti meihin ja piti laumanaan. ja kyllä tässä koirassa on paljon hyvääkin ja on äärettömän kiltti, kirjoittelin tuossa vain niistä ongelmista, jotka voivat liittyä mm pelkkään kakaruuteen vielä. niinkuin kirjoitin ensimmäisiä juoksuja ei ole koiralla vielä ollut ja kokemuksemme mukaan nämä koirat rauhoittuvat usein ekojen juoksujen jälkeen. koiran kanssa olen myös pentuna käynyt koirakoulussa ja niitä oppeja treenannut, eli kouluttamaton koira - ja me - emme ole.
... mutta vaikeahan näihin on ottaa kantaa koiraa tuntematta ja näkemättä...


----- - 27.07.2009 - 14:59

Ootko kokeillu soittaa ekäinlääkärille tosta pissaamisesta, ettei mitään vaivaa kuitenkaan ole. Tai sitten on vaan jotain mielenosotusta, siskollani oli sama ongelma vanhan koiran kanssa minkä otti luokseen, toki tälle se oli jo tapa.

Tosta remmissä ja vapaana olemisesta. Uskooko kuinka sisällä käskyjä? Entä onko kuitenkin komennot/rajat ihan arkipäivää, toki 2vuotiaasta saatan vielä uskoa että voisi vähän karkaillakkin.
Meidän koira leikattu uros jo 7v. ja ulkona on aina tosi hyvin pysyny "syrjäisillä" paikoilla, saatetaan lenkkiä tehdä ilman hinaa (siis tosi syrjäsellä paikalla )
Mutta en myöskään saa komentoa siinä vaiheessa jos on jo nähnyt jotain(ennen minua ennenkö kerkeen antaa komentoa), silloin lähtee. Välillä saattaa olla että juoksee jonkun ihmisen luo ja minä huudan takaisin niin saattaa pysähtyä kuin seinään vähän ennenkö on oudon ihmisen luona. Tuttuja kun näkee sitä ei pidätä mikään, ei edes hihnassa.

Eipä tästä paljon apuja ollut
sanni - 27.07.2009 - 23:19

Aidatkaa ihmeessä piha! Vinttikoiria ei koskaan suositella pidettäväksi vapaana aitaamattomalla alueella.


Puff - 28.07.2009 - 14:46

Kyl mullakin eka tuli mieleen pihan aitaaminen.. Saa huoletta juosta.
Tekeekö öisin lirut jos ei ole mattoa? Me rullattiin matot pois pitkän aikaa aina kun koira jäi yksin..


helinä - 28.07.2009 - 20:44

heippa.
oletteko koittaneet tehdä itsestänne supermielenkiintoista koiran silmissä lenkeillä esim yht äkkiä kiertämälläkin puun toistakautta tai menemällä piiloon? oletteko harjoitelleet tarpeeksi luoksetuloa vuolain palkkauksin ja ettekä ole aina ottaneet koiraa kiinni kun olette kutsuneet luokse?
teettekö esim pitkäl liinal harjoituksia luoksetulosta pihalla?
miten yleisesti ottaen toimitte pihalla kun koira vapaana?


ap - 29.07.2009 - 14:59

meillä pihalla juoksunaru jossa koira on nykyisin paljon ja sitä aitaamista paljon mietitty... mut tuolle koiralle pitäis aidata tosi iso alue että riittäis tyydyttään sen tarpeet.. kun tuo meidän niitty-pelto on ainakin hehtaarin ja se juostaa muutamas sekunnis ympäri... on täs kyl lääniä aidata, mut rahaa se ottaa paljon. tietty pakko, ellei muuten saada pysyyn..

ollaan noita helinän ohjeita suoritettu pennusta alkaen ja tottelee tosiaan liinassa kuin enkeli - tietää vaan et irti ollessa ei tarvi totella.. luin just netistä kans ohjeita ja nyt alan opettaan uutta luoksetulosanaa. tämä vanha tänne sana aiheuttaa vaan taakse poistu- ilmiön.. eli aletaan tänään harjoitteleen "kom hit" ensin sisällä, sitten liinassa pihalla ja sitten jossain aidatulla alueella... kova homma, mut yritän !! ja sitä tänne sanaa emme enään käytä lainkaan. mies sai koiran tänään sisälle viheltämällä siis sisälle tulokin hankala, viimeinen toimiva konsti on ollut vanhan koiran kehuminen ja herkkujen antaminen sille, niin nuori koira tulee myös apajille (perso ruualle) mut ei enään sekään toiminut..
tässä yks yö myös erotettiin koira laumastaan ja joutui nukkuu yksin ulkorakennuksessa (tärkeintä koiralle on laumassa pysyminen) jos lisäis miellyttämishalua että sais pysyä laumassa, sen jälkeen totteli miestä vihellyksellä

sovittu myös kavattajen kanssa että menee sinne joksikin aikaa.. haetaan rohkeutta eri ympäristössä + opetetaan kilpataidot + kasvatta katsoo voisko jotenkin auttaa näissä ongelmissa. hän meinas että olis vaan kakaruutta.. heillä piha aidattu, niin turvallista päästää vapaaksi. ja tosiaan oon jättänyt 2x yhteydenottopyynnön koirakouluttajaan, mut ei vastaa

täytyy soitta jollekin eläinlääkärille. yö-pisaamiset tosiaan olleet koko ajan, mut päivisin jaksaa pidättää ..

pihalla koira voi makoilla nurmikolla ja tutkia ympäristöään ja pysyä hyvinkin.. yhtäkkiä lähtee omille reissuilleen ja tulee kun huvittaa. silittää ym ei anna itseään kun luulee joutuvas kiinni. ollaan kyllä aiemmin silitelty ym niin ettei joudu kiinni.. sisälle saaminen ongelma, koira seisoo esim 3m päässä ovesta ja kuuntelee pyyntöä + houkuttelua mut ei tule eikä anna lähestyä itseään, lähtee kauemmas. aiemmin tuli houkuttelemalla+ itsekin, oli hallittavissa,mutta nyt kesällä tilanne pahentunut.. tietty taloon tuli vauva huhtikuussa ja vei isännän huomiota osan.. olisko mustis ja protestois sitä..


helinä - 29.07.2009 - 18:01

hienoa että kokilette uutta luoksetulonsanan opetusta tehkää siitä niin positiivinen kuin mahdollista onnea koitokseen teillä hyvät eväät saada koira tottelemaan! koiranne ei ilmeisen perso ole rualle?eli koulutatteko nameilla?vai mikä on palkkausmetodinne?


sini - 29.07.2009 - 21:49

on koira perso ruualle, se ollut se meidän viimeisin onnistunut keino.. mut nyt vaan kiinnijoutumisen uhka on suurempi kuin edes herkut. kehuminen ja leikkiminen palkkana ei ole ollut niin tehokkaita, ne myös kokeiltu. herkuilla (=kinkku/juusto/makkara-palat/koiranamit) saatu koulutettua.
tässä yks päivä taas menin liinan kanssa pellolla +herkuilla ja totteli kaiken!! mut kun päästin irti, tuli kerran vielä pyynnöstä luokse mut sit korvat kiinni ja täyttä menoa karkuun... kävelin toiseen päähän peltoa ja koiraa ei näkynyt. mies oli kotipihalla vanhan koiran kanssa, huusin vanhaa koiraa luokseni. kun palkkasin ja kehuin sitä niin nuori koira tuli selkäni takaa tuhatta sataa luokse ja hakemaan palkkaa ja antoi ottaa itsensä kiinni. sitten mentiin vielä pellolla liinan kanssa ja harjoiteltiin ja palkattiin vuolaasti. tämä siis onnistui omalla pellolla mutta ei onnistu kotipihalla, siellä ilm koira mieltää kiinnijäämisen uhkan niin suureksi..

puff: yks yö koira laitettiin kodinhoitohuoneeseen yöksi pelkän makupatjan kanssa.. pissis omalle makupatjalleen !!! uskomatonta että koira sotkee oman pesän. aiemmin oltiin pitkään ilman mattoja, silloin tekee parketille. ja kakat tekee aina pesuhuoneen lattialle, joka helppo pestä, mut pissat matolle (= ettei roisku varpaille )

KIITOS helinä tsemppauksesta !!! ihana saada kannustusta sit jaksan taas taistella


helinä - 31.07.2009 - 21:01

jep totta on että kaikille koirille pelkkä kehu tai leikki palkaksi ei ole tarpeeksi motivoiva vaikka senkin täytynee riittää silloin tällöin. meidän koiraa ei ikinä voisi palkata leikkimällä kun ei innostu yhtään ja koe sitä vaivan arvokseksi.
aluksi koulutin pojua ilman herkkuja pidemmän aikaa ja oppiminen oli työläämpää ja hidasta mutta namien kanssa sujuu oikeesti kun rasvattu=)
varmaan toi teitin rotukin hiukkasen vaikuttaa koulutettavuuteen eipä taija erityisemmin miellyttämishaluisia olla ainakaan meitin paimenkoiraan verrattuna=)


sini - 31.07.2009 - 21:57

juu, eipä nuo vintturi tahdo oikeen miellyttää.. ovat kovin itsenäisiä ja herkkiä loukkaantumaan moitteita ja nuo ajovietit ovat tosi voimakkaat ja kun niiltä ei sais alistamalla viedä juoksurohkeutta jos aikoo radalle mennä.lisänä vielä että pentukurssilla jo kouluttaja sanoi tämän olevan harvinaisen kovapäinen rotunsa edustaja.. no haastetta vain
muuten ovat tosi kilttejä ja hellyydenkipeitä sohvaperunoita tykkäävät lapsista ja lapsi voi taluttaa isoa koiraa, aikuinen koira kuuntelee täysin lastakin. välil kyl puhuttu huumorilla että pitäis ottaa yks paimenkoira joka noutais tämän karkulaisen kotiin aina ja kait tässä rodussa kiehtoo myös se vauhti ja voima
nyt pari pv harjoiteltu "kom hit". eilen oltiin pellollakin liinan kanssa ja oli niin kivaa koira pomppi heinikossa iloympyröitä kun sai makkaraa. siis vielä houkuttelen muilla tavoin luokseni ja sanon sanan vasta kun koira varmasti on tulossa minun luo, ja sit saa hyvän palkan. kauankohan menee että tunnistaa sanan kutsuksi... tuo on kyl aika älykäs otus et voi tunnistaa piankin... mut se taas huomattu että kiinnijäämisen uhka liittyy etupäässä vain kotipihalle, pellolla tulee luokse paremmin. siinä suurin työ että saa purettua tuon piha-hankaluuden+ vapaana sisälle tulon hankaluuden. mut mä oon nyt sitkeä sissi ja treeniä vain


sigguli - 11.08.2009 - 14:53

Minulla osittain samanlaista ongelmaa. Otimme 2 kk sitten virolaisen n. 1,5 vuotiaan seropin. On ainakin kaukaasian paimenkoiraa..
Ensimmäiset viikot pysyi hyvin pihalla ja seurasi meitä, mutta tultuaan rohkeammaksi on laajentanut reviriään ja karkaa pois pihalta nykyään melkein heti jos on vapaana ja tietysti juoksee poispäin ja maantie on 200 metrin päässä ja on jo käynyt sielläkin asti.Ja kun pääsen viereen niin ei anna ottaa kiinni.
Lähden sitten kotiinpäin ja tulee pikku hiljaa perässä.
Olen opetellut hänen kanssaan luoksetuloa ym. mutta tuntuu että tilanne vaan pahenee. Taitaa tulla vaan sitten tarhakoira ja jotenkin rakkaus häneen kärsii tilanteesta johtuen.
Auttakaa ystävät miten saan luottamuksen koiraan.....


tiny - 22.08.2009 - 08:25

sigguli!

koiran leimaantuminen uuteen laumaan kestää kauan, ainakin sen puoli vuotta, ongelmat, mitä teillä on jo ilmennyt ja tulee ilmenemään vielä lisää todennäköisesti, tulevat viiveellä, aluksi koira käyttäytyy "hyvin".

meillä nyt kolmas kodinvaihtaja ollut n.3,5kk ja onglemat alkavat nyt nostaa päätään.

tuollaisen koiran ottaminen on aina riski ja kokemusta ja halua panostaa koiraan normaalia enemmän pitäisi löytyä, tuollainen koira ei koskaan ole yhtä "helppo" kuin pennusta otettu koira ja sen pennunkin kouluttaminen tuntuu olevan täysin hukassa monelta.

minä suosittelen yhteydenottamista koirankouluttajaan joka osaa neuvoa miten koira koulutetaan ja miten puututaan ongelmakäyttäytymiseen.

jos koiran taustat eivät ole selvillä niin on vaikea tietää mitä ongelmia on tiedossa ja miten hyvin koira ihmisiin luottaa, mutta varaudu siihen että sitä koiraa ei hetkessä saada käyttäytymään, se vaatii erittäin paljon aikaa ja treenaamista, tämä on asia jonka moni tuntuu unohtavan kun ottavat ns. rescue koiran.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|