Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Punkkiasiaa

Vierailija - 20.07.2009 - 14:23

Onko kellään kokemusta sellaisesta, että koiralle olisi tullut patti punkin poiston jälkeen samaan kohtaan ? Meidän koiran päästä löytyi punkki pari viikkoa sitten ja nyt huomasin samassa kohdassa pienen nystyrän. Luulin siinä olevan punkin, mutta kun olin sitä poistamassa, niin eipäs se sellainen ollutkaan vaan ihon alla pieni "nystyrä" ja kun kuitenkin sitä yritin varovasti poistaa, niin siitä tulikin verta.

Eikös verta imenyt punkki kuitenkin ole irrallaan siitä nahasta ?? Siis se takapää ? Eihän ne ihon alle voi mennä kokonaan ???


VASTAUKSET:


AQQA - 20.07.2009 - 15:05

Ei ne kokonaan mene. Onko punkki poistettu oikein? Kiertämällä? Jos nykäset sen voimalla niin punkin pää jää sinne.
Ei nuo punkit onneksi elukoilla kovin vaarallisia ole. Kyllä siitä monesti jää patti kun punkin ottaa pois ja patti voi olla siinnä montakin viikkoa. Kuumettakin voi joskus tulla. Mistään nystyrästä en kyllä osaa sanoa.


Vierailija - 20.07.2009 - 15:19

Juu siis se nystyrä on se patti En vain osannut sitä hyvin selittää..

Seuraava kysymys olisikin ollut se, onko ne koirille yhtä "haitallisia" kuin ihmisille, eli voiko koira saada myös mahdollisesti saman taudin kuin ihminen ?


AQQA - 20.07.2009 - 16:20

Jos nyt kovin paljon en valehtele niin koirat ei voi saada borrelioosia, mutta tulehduksia kuitenkin. Ainakin borrelioosi tapaukset ovat todella harvinaisia koiralla.
Jos punkki on poistettu oikein ja ei ole ollut koirassa kauan kiinni, ei ole mitään syytä epäillä tulehduksia.

Jos punkkia alkaa irroittamaan väärin, se oksentaa ihon alle ja sen syljestä ne tulehdukset tulee.

Punkkihan tulee irroittaa punkkipihdeillä kiertämällä vastapäivään niin kauan että se tulee itsestään ulos, eli väärin on luulla että pinseteillä nykästään.

Ne tapaukset on koirilla paljon harvinaisempia kuin ihmisellä, mutta mahdollisia kuitenkin.
Koira kyllä kuumeilee ja tulehdusarvot nousee jos on saanut siitä jotain. Mun koiralla on ollut punkkeja yli 10 eikä oo koskaan tullut mitään.

Ensikesänä kokeilen sitä valkosipulijauhetta mitä mainostetaan että ei tulisi punkkeja, kuulemma toimii.


AQQA - 20.07.2009 - 16:23

Niin ja se patti ei kerro mitään joten siitä on turha olla huolissaan. Kyllä se koira oireilee jos sillä jotain on. Ensimmäinen punkki aina säikäyttää mutta sitten kun niitä alkaa löytymään harva se päivä niin alkaa olemaan jo aika rutiinia se niiden poistaminen


Vierailija - 20.07.2009 - 18:09

ok, KIITOS tuhannesti tiedoista Itse en punkkia poistanut ja ostin z-pinsetit joissa oli ohje että ne pitää vetää... Siis siinä on ihan vaan kuvallinen ohje eli eipä sitä punkkia ole sitten oikein otettu pois.

Oli ensimmäinen mitä koira 6v aikana on saanut ja toista en ole löytänyt Eikä punkki ollut ehtinyt mitään imemään kun oli vielä ihan littana ja punapeppuinen


AQQA - 20.07.2009 - 19:37

Minä luin myös jostakin punkkipihti ohjeesta että ottaa punkkia ihan juuresta kiinni ja vetää ja mietein että mitäh? Kun nimenomaan aina puhutaan että ei saisi väkisin vetää niin sitä sylkeä ei sinne haavaan pääsis. En tiedä miksi jossakin lukee niin, mutta minä oon aina niilläkin pihdeillä pyörittänyt kun lähtee niin nätisti.
Kun punkki puree niin se tavallaan porautuu sinne ihoon kellon suuntaan, ja kun vastapäivää pyörittelee niin sitä ei tarvi yhtään vetää. Noh, tärkeintä kuitenkin että sen on saanut kokonaan sieltä pois


uusQ - 21.07.2009 - 16:07

on koirilalkin diagnosoitu borrelioosia.mun lähipiirissä jopa kahella. täällä suunnassa on kyl paljon puutiasii.


kannattaa - 21.07.2009 - 23:22

panostaa punkkien ennaltaehkäisyyn niin ei tarvii jälkikäteen itkeä!


AQQA - 22.07.2009 - 09:28

Itkeä?? Miksi kaikki idiootit tulee kirjoittelemaan aina lemmikki puolelle noita älyvapaita kommenttejaan? Kuka täällä itkee? Sinä?
Jos sulla on kokemuksia jostakin hyvästä punkkien ennaltaehkäisy menetelmästä niin voi kertoa sen ilman turhaa provosointia.


Chala - 22.07.2009 - 16:58

Meilläkin varsinkin toisella koiralla on tullut muutaman kerran punkinpoiston jälkeen patti tilalle, vähän niinkuin arpi. On lähtenyt itsestään pois sitten myöhemmin, mutta joskus kestänyt useamman kuukaudenkin. Ei ole koskaan mitään pahempaa seurannut ja punkit on aina saatu pois kokonaisina.

Ainakin kun noita kahta hurttaa vertaa, tuntuu että toisen iho vain on herkempi ja jää helpommin tuollaisia jälkiä. Varsinkin kun kulmakarvaan on punkki tarttunut, siihen on pari kertaa jäänyt kunnon jälki.


kannattaa - 24.07.2009 - 10:58

niin siis ennaltaehkäisykeinoja on monia. helpoin ehkä ihan punkkipanta sekä apteekista saatavat pipetit mitkä laitetaan niskaan. nuo kyseiset menetelmät pitäisi olla jokaisen vastuuntuntoisen koiran omistajan tiedossa ja käytössä.


Vieras - 24.07.2009 - 15:41

Nuo punkkipannat haisee niin pahalle eikä se haju edes hälvene että se ei ainakaan meille sovi. Pipetit on ihan uus mulle.
Onko tuosta valkosipulista kokemuksia? Kun ne mainostaa koirille niitä valkosipulitableteita luontaistuokekaupoissa että pitäis kuulemma punkit loitolla.


Kommenttina... - 03.08.2009 - 19:06

AQQA - 20.07.2009 - 16:20 kirjoittaa:

"Jos nyt kovin paljon en valehtele niin koirat ei voi saada borrelioosia, mutta tulehduksia kuitenkin. Ainakin borrelioosi tapaukset ovat todella harvinaisia koiralla."

Ihmettelen, AQQUA, miksi lemmikkipuolella kaiken maailman Wanna be -tietäjät puhuu puolitotuuksia. Koira voi hyvinkin saada punkkitartunnan. Ks. esimerkiksi seuraavat linkit:

http://www.punkki.net/
http://www.vetcare.fi/


Kommenttina... - 03.08.2009 - 19:06

AQQA - 20.07.2009 - 16:20 kirjoittaa:

"Jos nyt kovin paljon en valehtele niin koirat ei voi saada borrelioosia, mutta tulehduksia kuitenkin. Ainakin borrelioosi tapaukset ovat todella harvinaisia koiralla."

Ihmettelen, AQQUA, miksi lemmikkipuolella kaiken maailman Wanna be -tietäjät puhuu puolitotuuksia. Koira voi hyvinkin saada punkkitartunnan. Ks. esimerkiksi seuraavat linkit:

http://www.punkki.net/
http://www.vetcare.fi/


hei - 04.08.2009 - 10:47

Ostin punkkipannan eläinlekurista, ei mitään eläinkaupan yrttipantoja. Lekurista ostettu ei ainakaan haissut yhtään millekään.


Vieras - 04.08.2009 - 16:05

En löytänyt noista artikkeleista että koiralla ilmenisi borrelioosia. En kyllä löytänyt muutakaan, todella tylsää jauhantaa.


Vieras - 11.08.2009 - 21:43

Pitääpä kysästä noista pannoista eläinlääkäriltä. En tiennyt että nekin myyvät. Kiitos vinkistä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|