Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Koiratappelu...

AQQA - 19.07.2009 - 18:41

Tänään se kauan odotettu "koiratappelu" sitten tapahtui. Tuo 6kk "pentu" ja tämä mun koira hermostui sitten ihan tosissaan. "pentu" (25kg) alkoi puolustamaan jo omia luita ja leluja. Ei saanutkaan enään mennä tämä mun koira niihin koskemaan. Ja mun koira jäi reilusti alakynteen. Olin just toisella puolella pihaa vauva sylissä joten veriseksi kerkesi mennä tämä touhu. Kyllä siinä melkein itelläkin niskakarvat nousi pystyyn kun siihen väliin piti mennä.. Huh huh, Entäs sitten kun tämä pentu on täysikokoinen (50kg).. Taidanpa siinä tapauksessa mennä sisälle keittelemään kahvit ja tulla myöhemmin keräämään ruumiit.. (VITSI!!!)


VASTAUKSET:


Minuli - 19.07.2009 - 19:12

Opetatte niin että kun sanot ei niin molemmat lopettaa. Mulla nää joskus ottaa yhteen (yleensä ruuasta) Kun sanon ei niin se loppuu kyllä heti, koskaan ei oo käyny mitään. Ja sama kun välillä ottaa yhteen kaverin koirien kaa niin kaikki lopettaa kun mä sanon ei. Olinko nyt tosi avuksi taas...
Toivottavasti ei käyny mitään..


Minuli - 19.07.2009 - 19:17

Siis tarkotus oli ihan sanoo että siihen pystyy opettaan et se loppuu ku sanotaan. Ja sitte kannattaa seurata koko ajan tilannetta, eikä jättää kahestaan, jos tietää et voi tulla tappelu. Se on vähä semmosta kyttäämistä.


AQQA - 19.07.2009 - 19:50

No oli tästä apuja joo, en tiennyt että tähänkin pystyy opettamaan, mutta heräsikin mielenkiinto MITEN tuollainen opetetaan?? Tänään kumpikaan koira ei nähnyt tai kuullut ulkopuolista kun tilanne syttyi. Tulisi lähinnä mieleen harjoitella aluksi katkaisemalla leikki? Vai mitenkä?

Kyllä tämä pentu tappelun jälkeen meni niin nöyräksi että, mutta tämä toinen on niin ylpeä jääräpää ettei tajua ees vaikka ei pärjää. Ei minkään näköistä itsesuojeluvaistoa. Jotenki luulee että kaikki on sen (luut, lelut, ruuat..) Ihminen jos menee ottamaan vaikka lenkkimakkaran suusta niin ei mitään, lapset roikkuu korvista ym ja niin lepponen, mutta tätä pentua kohtaan ei ole mitään rajoja. Ja nyt tosiaan tullut tämä tilanne että pentu alkaa pitämään puoliaan ja tajuaa jo että toinen on alakynnessä. Ja tätä jos jatkuu vielä kun tuo toinen kasvaa, niin se on hetkessä hengiltä tuo vanhempi. Voihan se tietenkin olla myös mahdollista että menee ns. itsekseen ohi kun tämän toisen pentu ikä menee ohi. (Milloin koira ei enään ole pentu?)

Ei todella uskalla lähteä noiden kanssa enään mihinkään missä pitäisi koiria irti. Merenrantaan ehkä juuri ja juuri kun toinen on vesi koira ja toinen taas pelkää vettä

Sekava ulosanti...

Ei onneksi pahemmin käynyt. Korva vähän kärsi (tulee muuten yllättävän paljon verta pienestä haavasta korvassa) ja ikenessä haava.. Ei onneksi tarvinut lähteä tikattavaksi 200km päähän


Minuli - 19.07.2009 - 20:47

No mie oon ihan peruskouluttanu niin että niin tehään ku mie sanon. Että mie oon se johtaja ja mun sanaa kuunnellaan. En mä tiiä ne vaan tottelee mua

Jos huomaat että tilannetta alkaa syttymään niin menis jo siinä alkuvaiheessa jo toppuuttelemaan ja koko ajan sillai seuraa että touhu ei mee liian rajuksi. Mie yleensä kiellän jo heti jos koirat alkaa liikaa hösään.
Ihan sellasta jämäkkää peruskoulutusta että tilaanteessa ku tilaanteessa totellaan mitä omistaja sanoo. Jos on tappellu päällä niin korottaa ääntä ja toistaa sitä ei sanaa ja sitte irottaa jos sen turvallisesti pystyy tekeen. Luulen että jos sun koira on vähä rämäpää niin sille vähän tiukempaa koulutusta, sellasta napakampaa (missään vaiheessa en tarkota pahoinpitelyä, vaan sitä että on eri tapoja ja keinoja kouluttaa koiria ja joku tehoo toiseen ja joku taas toiseen) ja pentu kyllä muuttuu. Voi pitää myös niin että ei oo luita ympäriinsä ettei turhista tuu tappelu, että ne joko syödään niin et molemmat syö omassa paikassa, tai sitte niitä ei oo. Että ottaa vaikka pois ylimääräset siksi aikaa ku on muita koiria.
Kaverin koira ku oli pentu niin se oli jatkuvasti mun irkkusekotuksen kimpussa ja mun koira tietty hermostu aina siihe, mutta totteli kyllä ku mamma käski Pentu vaiheessa monilla koirilla, varsinki isoilla ja voimakkailla on vähä se että ne ei tajuu omaa voimaansa eikä osaa sitä käyttää oikein.
Voi tehä harjotuksia, että kun koirat leikkii niin menee ja katkasee sen, kiellosta se loppuu. Meillä ku loppuu kaikki ku mamma sanoo ei. Vähän pehmeempään leikkiin menee väliin, sanoo ei, riittää ja koirat rauhottumaan vaikka paikoilleen makaamaan. Ja sitte ku tosi tilanne tulee niin tottelee siinäkin samoin.
mä oon niin sekava selittäjä.

Ikenestä tulee mielettömästi verta vaikka siinä ois vaan pikku reikä Hyvä ettei käyny pahemmin, elämässä välillä tulee pikku kolhuja


AQQA - 19.07.2009 - 22:14

Joo meillä on molemmat hyvin peruskoulutettu. Alussa leikkimielellä kisailtiin mun veljen kans kumman koira tottelee paremmin ja mehän veimme voiton kirkkaasti kun mun koira käy kusellakin käskystä Mutta nyt tämä mun veljen koira mennyt kirkkaasti edelle ja kulkee kuin ajatus. Huomaa kyllä että sen kanssa on ihan käyty kursseilla.
Mun koiraa ei ole mitenkään vaikea hallita muutakuin muutamassa tilanteessa.
Toinen niistä on kun ollaan meren rannassa niin kaikki mitä sanoo on kuin tuuleen kusis, se ei nää kun sen vesi rajan (Ja tämä on se ed.mainittu vesi koira.) ja kaikki keskittymis kyky on kadonnut. Tässä oon tehny aika ison virheen kun oon antanut sen sille anteeksi.. Mennyt hermo totaalisesti ja luovutin, helpommalla pääsee kun antaa sen ensin käydä rauhassa polskimassa ja tuhlaamassa energiansa.. VIRHE!
No toinen oli nyt tämä tämänpäiväinen... Mutta kai sitä pitäisi olla vielä jämäkämpi vain, voi kai tuo olla sitäkin että nyt kun vauva tullut taloon niin mies on ottanut koiran päävastuulleen vaikka aikaisemmin minä olen ollut se pää käskyttäjä.. Perhana heti kun äidiksi tuli niin Auktoriteetti katosi
Tuo olis hyvä että pitäis sen ympäristön sellaisena että ei olis luita eikä leluja niin ei tarvisi riidellä, se varmasti auttaisi, mutta se tarkoittaisi sitä että pallot ja frisbeet jätettäis kotiin
Noh, pitää katsoa mites tämä tästä sutjaantuu..


Minuli - 19.07.2009 - 22:44

No hyvä tilannehan teillä sitte on. Tollasia tappelu tilanteita tulee, on aika yleisiä. Ja luulen että muuttuu kun pentuki vähä kasvaa ja muutenki napakasti vaan kieltää.
Ei mullakaan koirat mitään täydellisiä oo ja aina vois tehä paremmin iteki. Toi irkku sekotus on kova uimaan ja kun se on menossa veteen niin sillo se menee eikä kuuntele ketään. tulee kyl heti sitte ku on saanu ensi vähä kastella itteensä Mä annan tälläsii pikku vapauksii ku muuten niin hyvin tottelee.
Kyllä se siitä ja ku ei käyny pahemmin. Yleensä saa aika vihanen koira olla että se alkais ihan kunnon jälkee tehä (yleensä ongelma koiria sitte)
Tutulla on muute vesi koira, on aika sellanen omaa porukkaa puolustava ja sitte kova käymää muiden kimppuu. Että varmaan tossa rodussa sellasta että ku tapellaan ni sitte tapellaan vaikkei ehkä pärjäiskään. Aika vaativa rotu on sillee. Että ehkä six se meinaa että pärjää vaikka mikä olis
Mutta eiköhän se siitä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|