Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

SEROPI hinnasta!

täh? - 07.07.2009 - 20:27

siis? sekarotuisesta koirasta pyydetään 500e????
no, hölmö, joks tuollaista summaa maksaisi

myyjä vertasi, että kun puhdasrotuisena ois tonnin hinta
no, surettaa, että pentu jäi sitten ostamatta, mutta aika röyhkeetä kiskoa tollaisia hintoja


VASTAUKSET:


AQQA - 07.07.2009 - 20:58

Heh, saahan sitä toki yrittää Naapuri myi oman vahinkopentueen 300€ kipale ja kaikki 6 pentua meni.. Ihmettelin sitä jo silloin mutta 500€ ylittää jo tämän..


Sinna - 07.07.2009 - 21:43

Usein juuri nuo seropi pentueet on tarkoinharkittuja. Tiettyjen rotujen sekotuksille on enemmän kysyntää kun puhtaille yksilöille niistä roduista.

Todella hyvä että ihmiset ovat viimein valveutuneet pyytämään pennuista rotuun katsomatta kunnon hinnan. Jospa sillä kitkettäisiin niitä epäkelpo ostajia edes vähän

500 euroa ei ole paljoa, jos lasketaan pennun kustannukset. Joskus niihin saattaa sisältyä jopa keisarinleikkaus ym. Rokotukset, madotukset, sirutukset, el.lääkärin tarkistus ym.? tietysti ruoat, lelut, pentupaketti, emon tiineyden seuraus ja madotukset...lista on pitkä. Kaikesta kertyy ihan mukavasti ja jos pentuja ei ole tullut montaa niin tietysti kuka vaan tahtoisi omansa takaisin

Ei se seropien luovari ikäiseksi kasvattaminen ole sen halvempaa kun rekkari koiran.

Ja muistakaa että on myyjän markkinat, pentuja ei todellakaan ole paljoa tarjolla, yleensä sitä pentua haetaan jos sellainen löytyy , monen sadan kilsan päästä. Joten jos hinta on ongelma, ei varmaankaan kannata pennusta edes haaveilla, ei niitä ilmasiksi jaella, eikä edes lähelle


ap - 08.07.2009 - 13:25

no ei varmana 500e mene pennun kustannuksiin, kun ei ole rekisteröity edes pentuja!
Sinna, ei mene sun perustelut läpi


Hyvästä - 08.07.2009 - 19:34

koirasta 500 on aika vähän
Mutta rahattomalle kaikki on liian kallista, ymmärrän kyllä sen.


Sinna - 08.07.2009 - 21:24

meillä esim näin.

-Emon tiineyden aikaiset hoitokulut ja keisarinlaikkaus 1500 euroa.
-Eläinlääkärin tarkistus, sirutus, rokotukset 97 euroa per nenä.
-Madotukset 100 euroa.
-pentupaketit, hihna, ensi panta, ruokakupit yhteensä 40 euroa per nenä.

Yhteensä siis kaikkiaan 2148 euroa.

Pentuja syntyi viisi, mutta vain neljä jäi henkiin, joten tuo summa jaettuna neljälle tekee 537 euroa per pentu.

Tosin myimme pennut 450 euroa kappale. Kaikki varattiin ensimmäisen tunnin aikana ilmoituksesta. Sitten kävimme ostajia läpi, muutamat hylkäsimme, ja kahden viikon päästä luovutus ikäisinä kaikki saivat oman onnellisen kodin. Olemme yhteydessä kaikkiin koteihin

Ja me myimme todella halvalla, yleensähän tarkoitus on saada voittoakin, vai kuinka.

Miksi ihmeessä pitäisi maksaa puhdasrotuisesta koirasta 1500 euroa, kun kulut on yleensä sen 500 euroa(ilman keisarinleikkausta), mutta seropeista ei voi sitten maksaa mitään vai?

Aivan yhtä rakkaiita ja ihania nekin ovat ja paaljon terveempiä kun jotkut rodut...Riippuen tietysti coktailista


Raakku - 08.07.2009 - 21:59

Pienihän tuo ostohinta on verrattuna siihen mitä koiran kuluihin menee vuosien varrella jos siitä meinaa huolehtia asianmukaisesti.

Mä ymmärrän kyllä mainiosti kasvattajaa joka pyytää seropistakin käypää hintaa. Kummasti se karsii joukosta pois ne ostajat jotka luultavasti eivät ole valmiita maksamaan jatkossakaan esim. eläinlääkärille koiran sairastuttua.


ap - 09.07.2009 - 09:56

NORMAALISTI seropi hinta pyörii 100-200e välillä, kyse ei ole siis siitä nyt, että rahasta ois kiinni, vaan periaatteesta. Tää pentutehtailu on mennyt aika älyttömyyksiin, rahastetaan vaan ahneuttaan!


Salmari - 09.07.2009 - 10:18

Ei kyllä taida seropejakaan saada kahdella sadalla, sen verran niidenkin hinnat ovat nousseet. Itse etsittiin koiraa viime syksynä ja tää mikä nyt meillä on oli halvimmasta päästä ja maksoi muistaakseni 300. On siis kahden rodun sekoitus, vahinkopentu. Sitä halvempia en ainakaan mistää löytänyt, tai sit oli muuten ihan vääränlaisia rotuja.


uusQ - 10.07.2009 - 12:54

ai 500 on paljon tai siis onhan se! mut kun pahimmillaan on tehtailtu tarkotuksella jotain vähä erikoisempia ja niistä pyydetään lähemmäs tonnia. hei haloo!
muutenki ei ymmärrä yhtään mix joku maksaa puhdasrotusesta melki täyden summan jollei sil oo papruja. se on sillon sekarotunen ja sillä saletti.


mimmi1 - 10.07.2009 - 22:25

Hyvästä koirasta maksaa.

Tai oikeastaan koirasta kun koirasta maksaa, ja kuuluukin maksaa. Jos ei sitten ota "pelastaakseen" eläinsuojelusta.

Trokareilta ei kannata ostaa, mutta senkin voi edes yrittää välttää kun hakee pennun kotoaan ja tutustuu oloihin ja vaatii nähdä emon ja "paikat" jossa on kasvanut

Hyvä että sekopennutkin maksaa kipu kynnyksen yli, ehkä sillä ehkäistään tosiaan näitä "kesäkoirien" ottajia tekemästä liian nopeita päätöksiä.

Koira tulee maksamaan niin paljon elämänsä aikana että se 500 euroa ei todellakaan ole mitään siihen verrattuna

Tosin sekin kai riippuu siitä että kuinka pitää koirasta huolta?!


hei - 11.07.2009 - 21:21

minä en suostunut pennusta seropista maksamaan 300e enempää, mutta ON ROKOTUKSET annettu eläinlääk. ja ehkä liiankin vähäst sinne viety koiruustamme, periaate on mullakin, että seropin hinnat yritetään viedä liian korkeelle

ja siksi monelta seropilta jää hyvä koti saamatta, kun on sika-ahneita myyjiä!

ei tartte kun apulan sivuille mennä, niin seropeilla hintaa 7-800e parhaimmillaan ja "phtailla, ei papereita" jopa tonni


- - 13.07.2009 - 14:35

Salmari, kyllä meidän 3kk vanha seropi pentu saatiin 100e!


Tiitus - 14.07.2009 - 16:04

Seropi pennun myyntihinnan on kennel liitto ja sey muistaakseni yhdessä asettanu (siis pelkkä suositus ei määräys) ja se on 100e. Tämäki sen takia ettei niitä seropi pentuja alkas ihmiset ostelee samallatavalla kun kesäkissoja. Kuitenki selvästi alhasempi hinta ku rotupennusta tietty sen takia et kyseessä on paperiton ja usein rokottamaton pentu. Me miehen kanssa ostettii seropi pentu 100e joka oli rokotettu lonkat kuvattu tuli pentupaketti mukaan (ruokaa leluja viltti yms. Mutta kyseessä oliki saksari kasvattaja jonka sijotusnartulle oli vahinko pennut tullu Nii antoi sitte ne pentupaketit mukaan näille seropeilleki


Fiksu ostaja - 14.07.2009 - 19:13

50% Suomen "kasvattajista" on pentutehtailijoita, ihan sama millä syin he toimintaansa perustelevat.
Kuukausi sitten oli keltaisessa pörssissä ilmaiseksi kokonainen pentue.
Kasvattajat jotka myyvät pentuja papereilla ovat joutuneet käymään läpi kaikenlaista voidakseen kasvattaa lakien ja suositusten mukaisesti ja se on hyvä se. Kun näitä seropeja voi kasvattaa kuka tahansa tolvana tajuamatta koirista sen ihmeempää, kunhan vaan rahat saa käteen. Hyvähän tuollaisen on kutsua itseään kasvattajaksi. Sitä paitsi kesäkoirat eivät ole tässä maassa mikään ongelma kuten kissat, tuo on jo ikäloppu tekosyy. Suomessa ostetaan koiria, pilataan ne tai muuten huomataan ettei tämä homma toimikaan ja myydään pitovaikeuksien vuoksi eteenpäin. Ja tuohon ei vaikuta mikään hinta, miettikääpä ihmiset ennemmin sitä kenelle koirianne myytte. Harvoin myyjän moraali riittää pidemmälle kuin rahojen ottamiseen käteen jos siihenkään.
Mutta eipä se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.
Btw, Venäjältä saa yhdistyksen kautta kaikenlaisia koiria (myös pentuja) ja tuo yhdistys katsoo tarkkaan minne koira menee. Koirista maksetaan kulukorvaus joka sisältää madotukset, rokotukset, matkat, rajaeläinlääkärin tarkastuksen, ym. Rahat menevät varmasti oikeaan osoitteeseen. Kannattaa harkita tuotakin.


Olisin - 14.07.2009 - 19:29

varovainen noitten Venäjän ja Viron pentujen kanssa kyllä, vaikka hyväähän ihmiset tarkoittavat niitä ottamalla.

Ylimainostusta se että uusia koiran omistajia tuettaisiin tai autettaisiin riittävästi sillä näitäkin tuontikoiria on paljon uutta kotia etsimässä, ja juuri pitovaikeuksien vuoksi

Venäjällä ja Virossa harrastetaan paljon vahtikoirien kasvattelemista ja niitten jälkeläisiä on sitten koiratarhat turvoksissa.
Mutta kuinka toimivia risteytyksiä ovat sitten kotioloihin tänne Suomeen, sitä voi vain miettiä.

Ennemmin kotimainen seropipentue hyvälläkin hinnalla kuin jokin kokeilu jostain ulkomailta josta saattaa tulla vaikeitakin tauteja tullessa jne. koska rokotuskäytännöt ymv. on siellä pikkasen hakusessa vielä.

Kennelliitto ei onneksi määrää sekarotuisten hintoja
Ja hyvä olisi siellä panostaa enemmän omien rekisteröityjen kasvattajien valvontaan ja muihin rotukoiriin liittyviin ongelmiin kuten periytyviin sairauksiin jne.
Siinä työsarkaa heille riittävästi ja seropit seropeina ilman noita härdelleitä


Nela - 20.07.2009 - 13:19

Me saatiin puhdas rotuinen koira hintaan: -:100€.Ja ollut meillä nyt 5kk..Ja ihana karvaturri on


Elm - 22.07.2009 - 16:25

Itsekkin olen kauhistellut kun kattonut noita pyyntöhintoja seropeista.. Ei kukaan maksa 500-600 seropista.
Rotukoirien pennut maksavat enemmän myös siitä syystä että emä ja isä tutkitaan perusteellisesti rodussa kulkevien vikojen vuoksi ja sirut ja pentujen eläinlääkäri kulut sun muut nostattavat hintaa huomattavasti. Kamalaa mitä olen nähnyt että seropista josta ei edes tiedetä mitä rotuja siinä on pyydetään 300 euroa.Halloo!!


=D - 22.07.2009 - 16:57

Olen kyllä Sinnan kanssa ihan samaa mieltä. Jos et ole valmis maksamaan pennun ostohintaakaan, niin miten on sitten muiden kulujen jotka saattavat nousta todella korkeaksiskin??? Siinä puhutaan siis jo useammista tuhansista vuosien saatossa...
Jos todella koiran haluaa, niin silloin ei pitäisi hinnalla olla väliä, vaan sillä että kasvattajat ovat fiksuja, koira on terve ja asiat hoituvat kivuitta kaikille osapuolille nyt ja tulevaisuudessa.


tiny - 25.07.2009 - 13:34

minä jo joku aika sitten aloitin oman ketjun tuosta seropien hinnoista tuonne äitiparkin puolelle joten en tässä enää paasaa mielipidettäni siihen mutta haluan kuitenkin tuoda esille sen että vaikkei siitä koirasta mitään maksaisikaan niin ei se tarkoita ettei sitä tulevaisuudessa hoitaisi kunnolla.

itselleni on kaikki koirat paitsi yksi tulleet TÄYSIN ilmaiseksi, kodinvaihtajia lähes jokainen, siitä huolimatta koirat on hoidettu hintaan katsomatta, jos jotain on niin viedään lääkäriin ja rahasta se ei ole kiinni.

kuten tämä kuukausi osoittaa, n.1000 euroa on tässä kuussa mennyt eläinlääkärille ja lisää kuluja on tiedossa, minä en siitä välitä, koira/t tutkitaan ja hoidetaan niin kauan kun se on järkevää koiran kannalta, aivan sama mikä summa sinne lääkäriin menee.

tarvittaessa otan vaikka lainaa, syön kaurapuuroa 3 kuukautta, ihan sama mutta koirat hoidetaan, piste.

ja voisin väittää että suurin osa koiran omistajista kuitenkin ajattelee näin vaikkei ole valmis 500-1000 euroa siitä sekarotuisesta maksamaan.

ps. en itsekään suostu sekarotuisesta maksamaan edes 300 euroa.


Vuf - 26.07.2009 - 18:24

Kyllä meidänkin sekarotuinen koiruus viedään eläinlääkärille AINA kun tarvis,vaikka itse koirasta maksettiin 0e. Nuista mix poikueista vaan ei koskaan tiedä kuin "liukuhihnatuotannolla tehtyjä." tiä kuinka tiuhaan joku narttu parka pennutetaan.. En toki yleistä.


Einari - 04.08.2009 - 14:21

Olen samaa mieltä Sinnan kanssa! Ehdottomasti.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|