Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Ollaanko vastuuttomia?

seikku - 06.07.2009 - 20:09

Olemme aikeissa ottaa kissan. Asumme taajama-alueella, joskin tiemme on "reunamalla", eli meidän takapihalta alkaa "maaseutu". Eläinsuojeluyhdistys sanoi heti että ei anna meille muuta kuin sisäkissaksi taajama-alueella. Minusta sisäkissa-ajatus on vieras, kuka alkaa lapsiperheessä joka oven aukaisua vahtimaan, ja muutenkin tykkään kesällä pitää ovia auki. Jos otamme narttukissan joka vielä leikkautetaan, onko kovin todennäköistä että se lähtee kauemmas vaeltelemaan? Vai pyörrämmekö puheemme, kun lapsille on jo kissa luvattu ja tarvikkeet ostettu valmiiksi? Asumme siis ok-talossa.


VASTAUKSET:


jospa - 06.07.2009 - 22:00

Meillä on ainakin sattunut semmonen sisäkissa joka pelkää ulkona olemista! eli eipä ole ollut sitä ongelmaa, että tarvitsisi vahtia ovia ja ikkunoita

Hmm..en osaa muuta sanoa kuin, että meillä maalla leikatut kissat ovat oloskelleet aika tarkasti vaan omilla piha-alueilla..ei lähde kiertelemään mutta paha mennä sanomaan.


Kissan - 06.07.2009 - 22:46

yleisin kuolinsyy on auton alle jääminen, joten perusteltua on tuo kieltäytyminen teille kissaa antamasta.

Muutenkin teidän on ehkä hyvä odottaa lasten kasvua jotta osaatte sitten koko perhe pitää vastuullisesti huolta lemmikistä

Eläintä ei koskaan tule ottaa lasten leluksi eikä lasten vaatimuksesta, joten ne lupaukset voitte unohtaa kun edellytyksiä asialliseen kissan pitoon ei taida oikein olla


Minnanen - 07.07.2009 - 10:58

Miään eläin ei pysy omalla pihalla, jos se irti on. Ja heti kun se muualle lähtee, se on vaarassa. Ja muiden riesana myös. Se on aivan varmaa.


AQQA - 07.07.2009 - 15:50

"Muutenkin teidän on ehkä hyvä odottaa lasten kasvua jotta osaatte sitten koko perhe pitää vastuullisesti huolta lemmikistä" <-- Mitä helvataa?? Niin no sehän tosiaan tarkoittaa että jos lapsiperheeseen lemmikin ottaa niin se tulee lapsien leluksi ja vanhemmat pesevät kätensä sen hoidosta?? Mistä näitä neropatteja sikiää??
_ _ _ _ _ _

Minun mielipide:
Luota vain omaan arviointi kykyyn.. Ja jos ei ole isompia teitä lähellä niin pihalle vain. Kunhan huolehdit että se on leikattu kissa!! Olen myös maalta enkä ymmärrä sisäkissa ajatusta. (Tottahan toki kaupungissa..)

Se on kissasta hyvin paljon kiinni kuinka isolla alueella liikkuu, mutta kun leikkaat sen kissan niin ei vaeltele niin kaukana (Mulla olisi miljoona perustelua miksi PITÄÄ leikkauttaa ulkokissa, mutta jätän moraalisaarnan väliin kun ilmeisesti itsekkin tiedostat sen ) Mulla oli 2 kissaa joista toinen nyhjötti koko ajan sisällä kun taas toinen viihtyi vain pihalla (Kävi syömässä sisällä ja ulos..)

Hauska juttu:
Mun isällä on kissa joka on jääny 3 krt auton alle. Yksi päivä katsoin ikkunasta että mitä nyhjää tossa tienreunassa kun se katto vuoroin vasemmalle, vuoroin oikealle.. lähti ylittämään tietä, ei päässyt puoleen väliinkään kun jo palasi takaisin.. n. 1min päästä siitä körryytteli auto ohi.. Kissa odotti sen ja yritti uudelleen.. Kuulosteli ja katseli.. sitten taas puoleen väliin ja takas Taas meni auto kohta ohi jonka kissa oli kuullut jostakin pirun kaukaa.. Sillä kissalla meni 15 min sen tien ylityksessä ja mulla oli todella hauskaa
- Eli kyllä ne kissat oppii niitä autoja väistämään kun tarpeeksi usein jää auton alle (ei tosikoille, eikä eläinsuojeluyhdistyksen jäsenille)


ap - 07.07.2009 - 16:19

Nauraen jätän taas yhden kommentin omaan arvoonsa ja kiitos muille. jotkut kuvittelevat aina tietävänsä jo rivien välistäkin kuinka huonosti toiset osaavat asiansa asua. Vielä kun tiedän kuinka (ärsyttävänkin)tarkkoina ihmisinä meikäläisiä pidetään asiassa ku asiassa.Siksihän tässä asioita ääneen pohdinkin, kun haluan tehdä asiat OIKEIN. Tiedänhän minä monia esimerkkejä tapauksista ja perheistä tyyliin "otetaanjokueläinmikäeläinotettais" ja sitte ollaan jo menossa hakemaan, vaan kun ite haluan aatella asiat monelta kantilta, hyödyt ja haitat.Ihan senki takia ajattelin kissaa että se on kasvatuksellisesti hyvä asia, että oppii lapset ymmärtämään sen, että ELÄIN EI OLE LELU, ja toisekseen olemme kissaa ottamassa minun, ei lasten aloitteesta, jota "Kissan" ei voinut tietää, luuli vain tietävänsä. Vielä lisäys että tiemme on umpitie, eli vain asukkaat yleensä ajavat ja hekin varovasti kun asuu paljon lapsia.


Niin - 07.07.2009 - 16:33

Ilman ap:n kaltaisia piittamattomia ihmisiä, olisi kodittomien kissojen määrä varmasti hiukan toinen Suomessakin
Mutta eihän näille mitään mahda ja oman päänsä mukaan eläimiä ottavat ja tuolta niitä sitten muut keräävät, joko jätesäkkiin tai talteen hylättyinä

Surullista!!


Olette - 08.07.2009 - 17:52

sekä vastuuttomia, että laiskoja. Kissa ei kuulu luontoon, edes leikkuutettuna!


Jos - 08.07.2009 - 19:33

eläinsuojeluyhdistys ei eläintä suostu antamaan ja näin toetaa teidät sopimattomiksi pitämään kissaa kuvailemallanne tavalla, niin eikös siitä pitäisi jo vetää johtopäätöksiä


Miumau - 14.07.2009 - 12:43

EI ulkokissoille jos sitä ei voi järjestää valjaiden avulla tai esim. Ulkotarhassa.


smv67 - 16.07.2009 - 09:18

Hei Seikku

missä päin asutte ja onko vielä kissan hankinta mietinnässä? Etsin nuorille leikatuille ihmisrakkaille kissaveljeksille maalaiskotia, jossa toinen saisi ulkoilla vapaammin, toinen pysytellä sisällä. Toiselle ei enää riitä mikään määrä valjaslenkitystä (meillä tarjolla avara kerrostaloasunto + reipasta valjasulkoilutusta), toinen ei taas edes halua ulos. Veljesten tulisi pysyä yhdessä. Apulasta löytyy.


Chala - 22.07.2009 - 17:18

Kyllä se narttukissakin vaeltaa vaikka kuinka olisi leikattu. Meidän toinen neiti oli viime kesänä 6pv reissulla kun kolli oli 7pv samaan aikaan. Tänä kesänä herra olikin sitten 3vk putkeen Ja siis leikattuja ovat kaikki katteukset. Luonteesta ja metsästysinnosta se on enemmän kiinni.

Mä olen henkilökohtaisesti aina ollut sitä mieltä ettei kissoja pidä ottaa sisäkissoiksi koska se on niiden luonnon vastaista, mutta nyt ollaan itse siinä tilanteessa että meidän tytöt joutuu siihen tilanteeseen, koska muutettiin pois metsän keskeltä ja tie menee niin lähellä etten ole niin hullu että otan riskin että rakkaat kattini juoksevat auton alle. Tiedän että tässä on monta kissaa jäänyt auton alle lähellä tänäkin kesänä.

Meidän kolli olikin sitten niin vaikea tapaus ettei sisäkissaksi suostunut vaan pisti sellaisen tappelun pystyyn ulos päästäkseen että jouduttiin sijoitaamaan hänet eteenpäin että saa jatkaa ulkoilevan kisun elämää turvallisissa olosuhteissa

Te teette omat päätöksenne, sanoi eläinsuojeluyhdistys mitä tahansa, mutta suosittelen tosiaan kartoittamaan seutua, sillä vaarana ei ole pelkästään tiet, vaan myös naapurit joista voi löytyä sellaisia kissavihaajia että myrkytettyjä ruokia löytyy pihan nurkasta.. Mä olen kuullut ihmisiltä suoraan niin sairaita kehuskeluja siitä mitä he ovat naapureiden kissoille tehneet että teki mieli soittaa poliisit, enkä senkään takia taajama-alueella omia kissojani koskaan suostu tarkoituksella vapaaksi päästämään. Kun karkaaminen väistämättä joskus tapahtuu, toivon tosiaan ettei mitään pahaa käy


Miumau - 24.07.2009 - 14:13

Jos kissa ollut pienestä pitäen sisäkissa niin ei se sitä ulkona vapaana kirmaamista osaa kaivata. Mut helppohan se tietty vahinhon sattuessa koruata kuollut/kadonnut kissa uudella. Voi itku!


Lakiasiaa - 24.08.2009 - 10:44

Lueskelin kaikki jutut tässä läpi, ja totesin noi sisäkissa juttujen kirjoittajat taitaa olla niitä joilla ei ole ollut kissaa koskaan mutta ovat aina työntämässä nokkaansa sinne minne ei pidä.

Mutta asiaan. Suomen järjestys laissa sanotaan kiinni pitämisestä ynnä muusta mutta ne koskevat koiraa ja hyvin usein mielletään että se koskisi kissaakin mutta ei.

Järjestyslaki näyttää aiheuttavan kissan kannalta kaikkein eniten väärinkäsityksiä. Kissaa koskeva kohta on pykälässä 14, jonka otsikko on koirakuri. Pykälän viimeinen kappale sanoo kuitenkin selvästi, että kissaa koskee vain momentin 2 kohta: ”pidettävä huolta siitä, ettei pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua.” Kissalla on siis vapaa liikkumisoikeus koko maassa eikä kissaa lain mukaan tarvitse pitää kytkettynä taajamassakaan.

Jos tästä joku tulee kommentoimaan niin pidä huoli että olet lukenut myöskin kotiläksysi. Sitä paitsi minkäs minä laille voin =P

Itsellämme on kaksi kissaa. Kollimme (nykyään leikattu) tuli syksyllä ja narttu (leikattu) tuli talvella, molemmat pentuina. Silloin tällöin käytin valjaissa, mutta ei siitä tullut oikein mitään. Kun kolli ei niissä liikkunut mihinkään.
Keväällä totesimme että se on vain ajan kysymys ennen kuin ne karkaavat (jonottivat aina ovella). Joten ne oli pakko päästää itsekseen tutkimaan luontoa. (Jos emme olisi menetelleet näin ja olisivat päässeet karkuun niin tiedä kuinka kauan olisivat olleet pois.) Josta minulla oli huono omatunto kun olin kuullut ettei taajamassa saisi muka pitää kissaa vapaana. Aina ne on kotia tulleet takaisin, välillä olleet muutaman päivän reissulla. Lähinnä tuo meidän poitsu. Narttukin oli pari päivää kadoksissa mutta veikkaan että joku on väkisin pitänyt. Koska muuten tulee kotia yöksi nukkumaan, vaikka olisi naapurin koira pihassa.
Itse asumme omakoti alueella ja täälä on aina silloin tällöin näkee muitakin kissoja, ainut mikä minua kissojen suhteen huolettaa ovat nuo pipipäät jotka jättävät myrkytettyä ruokaa pihoilleen (eikä ainoastaan sinne kun kuulemma välillä lenkkipoluille koirille).
Ja tässä samalla alueela oli ammuttu ilmakiväärillä jonkun katti. Itse jos saisin kyseisen hemmon kiinni, niin en vastaisi seurauksista.
Ensinnäkään taajamassa ei saa ampua!
Toisekseen vain villiintyneen kissan saa tappaa maanomistaja tai metsästysoikeuden haltija. Villiintynyt kissa tunnistetaan sen käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella. Villiintynyt kissa mm. hankkii kaiken ravintonsa luonnosta.
Huom! Yksin ulkona liikkuva kissa ei ole sama kuin villiintynyt kissa.


vähän lisää - 24.08.2009 - 10:45

Että seikku minusta teillä ei ole mitään syytä miksette voisi saada kattia. Itse olisin hakenut löytöeläin talosta mutta halusimme pentuna, niin saimme opetettua talon tavoille. Esim. mökkimme on 5h ajo matkan päässä ja jotkut katit naukuvat koko matkan (itsellä palaisi käpy sitä kuunellessa), alkuun meilläkin. Pienillä ajo matkoilla harjoteltiin ja kyllä ne siihen sitten tottuivat, aikuinen katti ei välttämättä totu. Veljen kissa kusee joka ajo matka aleen ja se konsertto on hermoja riistävä. Niillä ei mökki matka onneksi kestä kuin 2,5h. Toivottavasti tästä oli edes jollekin apua.


Miumau - 27.08.2009 - 00:27

Ei tarvii yleistää. Meillä on kissoja ja vapaana ulkoilulle siltikin jyrkkä ei! Aktiviteetit ja "metsästys" leikkihiirillä järjestetty eikä nuo todellakaan kärsi vaikka eivät ulos pääsekään seikkailemaan.


pieni lisäys - 29.08.2009 - 12:13

ehkei sittenkään ihan kaikki sisäkissojen pitäjät. Vermaan myös nekin kuuluu tähän joukkoon jotka on ostaneet rotu kissan, joiden esi-isät on jo valmiiksi olleet ikänsä vankaudessa =) Ei ne sisäkissat musta ole aivan terveiltä vaikuttaneet. Joko ne on säikkyjä kuin peltohiiret tai hyppii seinille. P.S. Sen hiekkalaatikon voi suojata jollain pressulla esimerkiksi.


muksahdus - 29.08.2009 - 22:23

Aha, okei. eläin on eläin ei sen pitämisestä tarvii mitään kiihkoilua tehdä, mielestäni ap puhui ihan asiaa.. ja sisäkissat?? Ota eläin pois sen luonnollisesta ympäristöstä ja lukitse sisälle.. no joo kaikki eläimet oli ne sisällä tai ulkona, eiköhän mennä niiden ehdoilla, mut kiihkoilu pois.
Jos joku eläinaktivisti sais päättää, ei olis ylipäätään lemmikkieläimiä, tai jos toinen sais päättää rakennettaisiin sisähalleja joissa pidettäis eläimiä tiukan valvonnan alaisena pehmustetuissa ja mukavoiduissa ympäristöissä.. no joo...
maalaisjärki on ihan ok.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|