Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Matolääkettä ja oksentelua..

AQQA - 04.07.2009 - 17:05

Osaakohan joku nopsaan kertoa pitääköhän tässä lähteä ostamaan uudet matolääkkeet koiralle kun oksensi 3h päästä kun annoin..??


VASTAUKSET:


Minuli - 04.07.2009 - 19:42

Ei. Jotkut oksentaa matolääkkeestä. Ei siinä sen kummempia


AQQA - 05.07.2009 - 00:08

Kiitti, osaatkohan vielä kertoa mistä minä tiedän että matolääke on toiminut?
Annoin edellisen kerran n. 1kk sitten mutta nyt jo näkyi paskassa mato(ja). <-- Eikö tämä kerro siitä että edellinen ei tappanut kaikkia matoja?


Minuli - 05.07.2009 - 09:43

Mitä matolääkettä sie oot antanu? ja oliko sulla pentu?


Minuli - 05.07.2009 - 09:58

jos on kyse tästä 6kk pennusta, niin ethän oo enää antanu sitä tahna matolääkettä. Yleensä jos sit kumminki on matoja vähän ajan päästä niin vaihat vaan matolääkettä eli jos annat vaikka drontalia niin osta seuraavalla kerralla axiluria tai toisinpäin. Jos apteekista ostat.


AQQA - 05.07.2009 - 12:54

Nyt ei ole kyse siitä pennusta, vaan tämä on jo 2.v

Annoin joskus aikoinani sitä Axiluria, mutta se ei tehonnut.
Nyt oon antanut Drontalia, joka aiemmin on ainakin todettu hyväksi.

Onko noita merkkejä vielä muitakin? Vai pitäisköhän tässä kokeilla taas tuota Axiluria.. Raasu oksentanu varmaan 20 krt. eilen. Tänään on jo onneksi ruoka pysynyt sisällä.. En tiedä sitten olisiko juuri se matolääke pistänyt oksentaan vai madot.
Eikai ole mitään haittaa jos annan varalta vielä yhden kuurin? Vai pitääkö odottaa vähä aikaa? Joskus aiemmin ollut kans tällänen tilanne että madot on ollu niin perhanan vaikea häätää mutta eipä tuota enään muista mitenkö nämä meni..


Minuli - 05.07.2009 - 20:26

Mä varmaan pyytäsin elukkalääkäriltä sellasen niskaan laitettavan mikä häätää madot, jos tosiaan on noin sitkeesti matoja. Tai jotkut elukkalääkärit myy matolääkkeitä. Apteekissa ei taida olla muita ku se tahna(se on ihan pikkusille) ja sit toi drontal ja axilur. mut mä kyl pyytäisin elukkalääräriltä loishäädön ihan. Voi tosiaan oksentaa matojen takii ja jos ne noin kiusaa, niin pyydä ihan kunnon loishäätö lääkäriltä.


uusQ - 06.07.2009 - 15:14

meille eläinlääkäri sano ettei missään nimessä lisää lääkettä tai ylimäärästä annosta vaan madottaa sit myöhemmin uudestaan.kandeisko jo pikkuhilkjaa raottaa kukkaron nyörejä ja tutkituttaa mitä matoja kakasta löytyy et sais ene madot joskus poiski???


AQQA - 07.07.2009 - 21:08

uusQ: Mun kukkaron nyörit ei kyllä liity tähän mitenkään, tiedätkö kun rahaa on tarpeeksi niin kukkarossa ei tarvi edes nyörejä.
Eikä muuten tarvi olla edes mikään erityinen Sherlock että heisimadon tunnistaa.


Juuba - 07.07.2009 - 21:44

samaa mieltä kun uusQ. Ehdottomasti nyt kunnon lääkärille ja ohjeet sieltä jos noin paha mato ongelma. Sanoohan sen järkikin että tuo ei ole normaalia!!!


AQQA - 08.07.2009 - 00:19

öö.. helou.. jos koira oksentais 3 päivää niin olisin todennäköisesti vienyt sen elukkalääkärille jo. Ei kukaan, edes täällä palstalla olisi niin tyhmä että antaisi koiran oksentaa 3 päivää eikä tajuais viedä eläinlääkärille.
Ja kiitos kysymästä, koira voi hyvin ja drontal comp. auttoi. Ja tarkistin asian, viikon päästä voi antaa varalta toisen kuurin jos pelkää ettei tehonnut. Mikä ihme eläinaktivistien hyökkäys taas 3 päivää vanhaan ketjuun.

Ja mitähän sen järjen pitäisi sanoa? Että ei ole normaalia että koira oksentaa jos sillä on matoja? Minusta se on harvinaisen normaalia, ja hyvä näin jotta tietää hoitaa ne pois, katsos kun mehtällä ei jokaista paskaa tule niin tarkasti syynättyä että siitä aina huomais..


Minuli - 08.07.2009 - 14:11

AQQA älä välitä
hyvä että asia hoitu, mie oon joskus kissoille pyytäny rokotuksen yhteydessä kunnon loishäädön jos ei oo noi tapletit tehonnu.
Hyvä että homma hoitu.


Siis - 08.07.2009 - 21:36

Mitä helvettiä teidän koira syö?

Ei todellakaan ole normaalia että matoja ei pois saa, oli lääke melkein mikä vaan.

Eläinlääkäriin kipin kapin ja otat selville että mikä koiralla on.

Todella vastuutonta, toivottavasti teillä ei koira parkoja enempää ole kun niistä ei taideta edes osata pitää huolta.

Soita ainakin sinne lekurille!!!


AQQA - 08.07.2009 - 23:44

Siis: Luuletko että kysyn täällä palstalla joltain lukutaidottomilta ääliöiltä milloin minun tulee vielä elukkani lääkäriin? Älä naurata.
Sinuna opettelisin lukemaan ennekuin tulisin haastelemaan.

Hanki elämä, joku harrastus vaikka.. lukemisen ymmärtämisestä olisi hyvä aloittaa,, tai hommaa vaikka koira jos et muuta keksi.. En voi tajuta mitä kiksejä saat täällä provoilusta?


Kiira - 08.07.2009 - 23:50

ja taasko se AQQA täällä haistattelee muille?

Herran jestas hanki vaikka elämä, niin ei tarvitse riehaantua muiden asiallisita kommenteista huolista.

Ymmärrän hyvin miksi ihmiset ovat huolissaan koiranne puolesta, käytöksesi ja kirjoituksesi kertoo hyvin paljon epäpätevän koiranomistajan toiminnasta.

Mutta toivotaan kuitenkin että koirasi paranee ja ei matojaan muihin koiriin tartuta, olethan siitä kuitenkin huolehtinut että ei koiranne pääse yleisiin paikkoihin, jos vaikka madot ei normikantaa olekkaan.


AQQA - 09.07.2009 - 00:08

No on ihmisillä kanssa huolet.
Minua lähinnä ihmetyttää jos kysymys on siitä että: Onko lääke vaikuttanut jos koira on oksentanut 3h päästä lääkkeen annosta?.. Niin ihmiset jotka oo koskaan koiraa nähnytkäät tulee selittään mikä on normaalia vaikka ei lukea edes osaa.
Ja enhän minä haistattele kuin epäasiallisiin, turhantärkeisiin, nikittömiin, provoiluihin, tai muuten vain ääliömäisiin aloituksiin/viesteihin. Muutenhan olen ihan suht asiallinen

Ja omassa aloituksessa saan haistattella juuri niin paljon kun haluan.


Kiira - 09.07.2009 - 00:14

Itseasiassa asialliseen nettikäyttäytymiseen ei kuulu minkäälaiset haistattelut, edes takaisin laukomiset

Mutta hyvä jos koira voi paremmin

Ja PYYDÄN ANTEEKSI PIIKTTELYÄ, sekään ei ollut asiallista


AQQA - 09.07.2009 - 00:22

Anteeksi pyyntö hyväksytty ;D

Mutta Äiti, en mää voi tätä lopettaa kun se on verissä perhana vie. No vähä yritän rajoittaa mutta asiallista tästä ei tuu..


Kiira - 09.07.2009 - 00:24

No pääasia että koira voi paremmin

Lopettaa voi kai vaan se jolla ei ole mitään sanottavaa


uusQ - 10.07.2009 - 13:03

et sit aggalainen ymmärtäny?
etsä ite kirjottanu näin;
Joskus aiemmin ollut kans tällänen tilanne että madot on ollu niin perhanan vaikea häätää mutta eipä tuota enään muista mitenkö nämä meni..

säh ite krirjotit että matoja on ollu vaikee häätää. siihen me sulle vastattiin ja ihmeteltiin miten koiralla voi olla lääkkeen annosta huolimatta matoja.ei siin muuta kun et saat tolla menolla mukavan resistentin kannan vielä luotua. jipiajee!
tollasessa tapauksessa olis viisainta tehdä tutkimus.
ja mutten mitä sä annat koralles että sillä on lapamatoja?raakaa kalaa vai jyrsijöitä vai mitä?

niin et jos me muut ollaan huolissaan omien elukoittemme puolesta jos sunlaisia ihmisiä on enemmänkin niin on kiva tulevaisuus meidänki koirille.sori et pyydettiin vastuuntuntosta käytöstä. mä luulin et oot aikuinen etkä tuijota vaan omaan napaasi.


Maikki - 10.07.2009 - 13:34

uusQ: Nolaat itses.


uusQ - 10.07.2009 - 14:45

ai?ja millä tapaa. onko sulla esittää jotain perustelujakin? vaik nolaisinki mitä sitten?


Kiira - 10.07.2009 - 22:59

uusQ puhuu kyllä asiaakin.

Jos omat koirat olisi kyseessä niin lekurilla oltaisiin käyty kaikisa testeissä jo, ja jos e.lääkäri ei suostu tekemään niin sitten toinen kehiin.

Mutta toivotaan että ne nyt olisi nujerrettu


AQQA - 11.07.2009 - 11:17

Hei ihan oikeesti, jos teistä todella tuntuu että minä olen teille tilivelvollinen selittämään MIKSI meidän koiralla on matoja niin voin sen kyllä tehdä:

Kirjoitin aiemmin: "Joskus aiemmin ollut kans tällänen tilanne että madot on ollu niin perhanan vaikea häätää mutta eipä tuota enään muista mitenkö nämä meni.."

Tämä tapaus oli kun pentu oli luovutusiässä ja juuri päässyt kotiin, koira oli madotettu jo kasvattajalla, mutta ulosteessa oli heisimatoja eli lapamatoja. Kasvattajan ohjeella madotettiin axilurilla mutta madot ei lähtenyt vaikka Axilurissa lukee että heisimatoihin. Käytimme myös eläinlääkärillä joka sanoi että voi hyvinkin olla vain lääkemerkistä että kokeilkaa drontalia, Ja sehän tepsi silloin. Eläinlääkäri neuvoi meitä silloin pitämään viikon tauon ja uusi kuuri..
Eli kommenttiin: "Ei todellakaan ole normaalia että matoja ei pois saa, oli lääke melkein mikä vaan."<-- Jos et ole farmaseutti tai eläinlääkäri niin.. wtf you are talking about??
Ja kommentiin: "Mitä helvettiä teidän koira syö?"<-- Eli pentu oltiin vasta haettu ja en tiedä mitä kasvattaja oli tuolloin syöttänyt mutta en oikein usko että kalaa tai jyrsijöitä kuitenkaan. Pennuilla kun monesti on matoja kun ne emoltaan ne saa, siksi pennut madotetaankin rutiinitoimenpiteenä.

Eli tämä oli tuo aikaisempi tapaus
---
Ja tämä uudenpi tapaus oli kun 1kk sitten madotettiin mutta nyt oli taas matoja:
Uskoisin että madot oli silloin lähtenyt(jos oli ollukaan) ja koira olisi saanut ne uudestaan, A: Mummolasta jossa kissa madotettiin koiraa myöhemmin niin kissalta joka muuten syö jyrsijöitä.
B: Syömällä jotain jyrsijänraatoa tai muuta paskaa tuolla metsässä.

Enkä näe tässä mitään epänormaalia että eläinlääkäriin pitäisi ottaa yhteyttä jos koiralla matoja? Noh, madotettiin, mutta koira alotti sen oksentamisen. Ja siksi kysyinkin että tehoaako lääke jos koira oksentaa 3h päästä lääkkeestä. Ja jos ette ole osannut kysymykseen vastata niin tarviiko sitä yrittää vääntämällä vääntää jotain ongelmaa asiasta?
Ja kuten kirjoitin aikaisemmi: "Otin asiasta selvää" Soitin kyllä eläinlääkäriin ja kysyin samaisen kysymyksen; Että joo, todennäköisesti on tehonnut ja koira oksensi lääkkeestä kuten Minuli sanoi. Eläinlääkäri ei nähnyt mitään syytä miksi tarvisi käydä näyttämässä koiraa.

Eli: Veikkaampa että maailmassa on paljon enemmän huolen aiheita kuin minun koirani, eli jos ihan tosissanne olette huolissanne ja kiinnostuneita eläinten hyvinvoinnista niin on paljon muitakin keinoja kuin haastella täällä palstalla. Esimerkiksi lähes joka paikkakunnan löytöeläinkodit pursuavat eläimiä ja henkilökuntaa on vähän, siellä oltaisiin enemmän kuin mielissään jos saisivat muutaman ilmaisen lisäkäden avukseen.


Minuli - 11.07.2009 - 11:56

No niin eiköhän tää asia oo taas käsitelty. Huh huh.
Meni kyllä taas ihan yli tääki...voi luoja

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|