Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

Ulkokissan ruokavalio

NoLo - 29.06.2009 - 15:18

mietinpä vain syötetäänkö me tuota 5v kissaneitiä jotenkin väärin. Kerrostalossa tälläistä ongelmaa ei ollut vaan söi pelkkiä raksuja joita oli aina tarjolla ja vettä.

Nyt kun olemme muuttaneet reilu vuosi sitten omakotitaloon ja kissa tutustui ulkoelämään ja kantoi hiirtä, myyrää, lintuja jne tuohon oven pieleen jossa ne söi niin alkoi myyös vaatimaan aina vain enemmän ruokaa, nyt ollaan iltaisin kun ennen nukkumaan menoa annettu myös 1 kerta-annospussi jonka hotkaisee hetkessä ahmien, tämän lisäksi on myös raksut ja vesi kokoajan saatavana ja saa kulkea pihalla kun niin haluaa (asutaan maalla jossa peltoja ja varmasti myös hiiriä/myyriä. Mutta huuto ja kiehnääminen keittiössä on mahdoton kun lisää ja lisää pitäisi vain antaa (myös heti sen pussiruoan jälkeen), ja kun en ole antnut syö tippuneita murusia/ruoantähteitä lattioilta ja pari kertaa on jopa varastanut vauvan kädestä näkkileivän. Loisia ei ole.

Miten ihmeen paljon tuollainen kissa (n.4kg) syö?
Appiukko meidän 3h poissaolo aikana oli kyllästynyt kerjäämiseen ja antanut 2 pussia putkeen jonka jälkeen kissa kerjäsi vielä lisää, kuitenkin niitä ennen oli syönyt raksuja ja lähtömme aikaan veteli myyrää niin hyvällä mielellä pihamaalla...

Ei tässä muuta kuin että hermo alkaa palamaan tuohon jatkuvaan mouruamiseen ja kärkkymiseen. En voi nousta sängystä/sohvalta tai penkiltä ilman että kissa juoksee perässä mouruten keittiöön, yhtä tuskaa on vauvan nukuttaminen kun saan vauvan nukahtamaan ja nousen itse ylös siirtyäkseni pois makuuhuoneesta alkaa sellainen konsertti että saan nukuttaa vauvan uudestaan


VASTAUKSET:


Minuli - 29.06.2009 - 15:27

Sanotaan että kissa osaa säännöstellä. Siis paljon annat päivässä "märkää" ruokaa kissalle. Nyt kun kissa temmeltää ulkona niin tietty liikkuu paljon ja syö paljon. Söiskö purkkiruokaa? tulis halvemmax ku ne pussit. Meillä kissat on aina saanu syödä niin paljon kun haluaa. Koska yleensä terve kissa osaa tosiaan itse säännöstellä, eli ei syö liikaa. Jos on iso kissa niin 4kiloo painona ei oo mitenkään paljoo, että ei oo kumminkaan kyse lihavasta kissasta.


NoLo - 29.06.2009 - 16:24

ei oo lihava eikä laiha kissa, sellainen sopusuhtainen.
Mutta mä oon käsittänny että pelkkä kuivamuona ja vesi riittäisi päivittäiseen tarpeeseen, noi purkkiruoat ei ole neidille kelvannut


Minuli - 29.06.2009 - 17:13

Kun kissa on ulkona niin ei riitä. Myös kissa tarvii hyvän ruokinnan, jauheliha on yx hyvä. Siitä maha täyttyy hyvin. Kannattaa välillä antaa. Sitte läski on hyvää myös kissalle. Pussiruokaa sitte vaan vaikka kolme pussia. Meillä mennään sillee et muroja ja märkä ruokaa on koko ajan saatavilla. ja vettä tietty.
Mutta jauhelihaa annetaan välillä. ja kissa on tyytyväinen eikä yhtään lihava.


pirkko - 05.07.2009 - 19:41

Meillä sisä/ulkokissa. (Talvella enemmän sisällä) Kissamme tykkää syödä koiran nappuloita joita on verannan ikkunanlaudalla aina tarjolla, samoin myös sisällä. Silloin kun kissa tulee sisälle, sillä on halu saada jotain palvikinkkuleikkelettä yms. Kyllä on kova mouruaminen niin kauan kunnes saa kinkkusiivut. (1-2kpl)
Märkäruokia olemme tarjonneet, mutta ne ei kelpaa. Kissa on viisivuotias leikattu kolli ja turkki kiiltää tosi kauniisti. Aivan kuin timantit koristaisivat selkää.
Kissamme syö silloin lähes jatkuvasti kun tulee pihapiiriimme/sisälle. Ruoka-aikoja ei ole, vaan aina on nappuloita tarjolla.


pelkkä - 06.07.2009 - 14:01

kissan nappularuokavalio voi aiheittaa munuaiskivia. on siis hyvä että kissasi saisi lisäksi märkäruokaa. 2-4 annospussia päivässä on hyvä määrä nappuloiden rinnalle

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|