Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LEMMIKIT


| Vastaa viestiin | LEMMIKIT |

"pureminen"

wipu 1v - 29.06.2009 - 11:07

Meillä on 1 v Whippeturos, joka on aivan mahdoton syömään lattialistoja, portaita, lipastoja, matonkulmia ja jopa ikkunankulmaa kun oli auki. Tietääkö joku, johtuuko syöminen eroahdistuksesta vai onko syöminen kyseisen rodun ominaisuus? Lattialla on leluja ja puruluita joka päivä. Kuonokoppa on kohta pakko laittaa, kun jää yksin... Tulee aika kalliiksi koira, kun pitää ostaa uudet huonekalut ja remontti tehdä! =(


VASTAUKSET:


uusQ - 29.06.2009 - 12:20

niin ne koirat tuleeki kalliiksi jos tollatavalla aattelee!kädettömiä tuntuu olevan joka toisella oksalla. kun koirista on pelkkää vaivaa ja ongelmaa ni helv__ttiäkö otatte elukoita! et aatellu ottaa selvää etukäteen millasen rodun kanssa oot tekemisissä? monenko kanssa juttelit jolla on tota rotua?


Minuli - 29.06.2009 - 12:26

En nyt kyseisestä rodusta tiedä. Mutta pureeko koira paikkoja vaan ku ette ole kotosalla? vai tekeekö tätä myön teidän olessa paikalla? Saako koira liikuntaa tarpeeksi? kuinka paljon koira joutuu olemaan yksin?
Voin yrittää auttaa. Olen yheltä koiralta saanut tuon homman pois. Jos vastaat ensin näihin.


wipu 1v - 29.06.2009 - 13:11

Kiitos uusQ vastauksesta, et lm. itse ole kädetön?? Tietty harmittaahan se kun joutuu paikkoja remppaamaan ja huonekaluja ostamaan, mutta rahallahan niitä saa!!
Wipu puree vain silloin kun on yksin kotona ja noin 8-9h. Saa päivässä 2-3h liikuntaa. Kuonokoppa tuntuisi pahalta laittaa, mutta tiedän monien Whippettien omistajien saaneen sen avulla puremisen pois. Jos olisi muu keino, otan mielelläni oppit vastaan!!


uusQ - 29.06.2009 - 13:31

turhaa sä mulle alat rähjään. sulla se ongelma on. vai? tän tyyppiset ongelmat on koko ajan vaan kasvussa ja se ei kai koiran vika oo. kyl mulla on yks koira pistäny puol kämpää rempnttiin mut en silti koppaa aatellu laittaa puhumattakaan häkistä. muitten koirien kanssa ei ongelmia oo ollu. oot varmaan jo koittnu luita? tuoreita luita


Minuli - 29.06.2009 - 14:28

Tämmönen kun Cesar Millan, koirakuiskaaja. Tällänen kirja, tässä on vaikka mitä. Musta todella fiksu mies. Tässä on myös juuri tästä asiasta. Saiskohan tätä kirjastosta? voit kysyä. Täällä on koirille on normaalia olla huolissaan jos ne joutuvat olemaan ihmisestä erossa. Ovat huolissaan koska lauma on hajallaan. Koira syö tavaroita patoutuneen energian takia. Vie koirasi pitkälle kävelylle tai juoksulenkille. Väsytä se kunnolla. sitten on ruoka aika. Kun lähdet kotoasi, koira väsynyt ja täynnä eli luonnollisessa lepäämis tilassa. Älä tee kotiin tulostasi suurta numeroa, jos säteilet innostunutta energiaa tullessaso tai menessäsi, se vain ruokkii koiran ahdistunutta mielen tilaa. Tää mies ei oo paskempi . Omakotitaloissa voi olla mahollista pitää koira ulkotarhassa. Tai jos talosta laittaa ovia kiinni että koira ei pääse joka huoneeseen (luo turvallisuutta). sitte nyt en muista sen nimee, mut on sellanen pistorasiaan laitettava "höskä" joka levittää jotain eroahdistusta rauhottaavaa juttua huoneistoon. Eläinlääkärit varmaan muistaa tän nimen tai apteekissa tai elukkakaupassa. EN nyt saa sen nimee päähäni.(mut se on joillakin lopettanu noi hammat). Voisko kukaan käydä ton 8-9 tunnin aikana heittää lenkin koiran kanssa. Tosiaan noita tuore luita voi käyttää, jos ne käy koiran mahalle. Mut luulen et on kyse eroahdistuksesta, siinä ei kyllä välttämättä ne luut auta sitte. Mutta uusQ sano että sillä on koira tehny näin, eikä oo käyttäny koppaa, ehkä hän vois kertoo miten on omasta koirasta saanu tän pois.
Tiedän ihmisiä jotka on käyttäny kangaskoppaa(se on vähä "pehmeempi koppa") noin vuoden ja sitte vähitellen jättäny pois ja koira ei oo sit enää syöny mitään paikkoja. Jos koppaan päätyy, en suosittele pitkiä aikoja(siis tunti määräsesti ei kauaa). Kopan on kumminki sit oltva sellanen minkä kaa voi juoda ja oleilla hyvin. No mä nyt yritin auttaa, toivottavasti ees vähän autto. Toi kirja on tosiaan todella hyvä. Suosittelen lukemaan. Toivotaan että pääsette tästä ongelmasta eroon


uusQ - 29.06.2009 - 14:35

DAPP


Minuli - 29.06.2009 - 14:39

No niin, just se kannattaa musta kokeilla tätä. Joillakin auttaa ja valitettavasti joillakin ei.
Kiitos uusQ


AQQA - 29.06.2009 - 18:38

Meillä koira tuhosi aikoinaan aika reippahasti huonekaluja, oli aina koomista tulla kotiin kun kaikki mikä irti lähti oli kivassa mytyssä repaleina yhdessä nurkassa Aina ennenkuin lähdin niin piilottelin makkaran paloja, luita ja viritin leluja kattoon roikkumaan ym. Mihinkään niihin ei ikinä koskettu. Viimeinen niitti oli edellisessä vuokra-kämpässä kun käytävän ja makuuhuoneen välisessä seinässä oli reikä. Koira selvästi kapinoi kun joutui jäämään liian pitkäksi aikaa yksin. Piti alkaa totuttamaan se uusiksi, ensin pari tuntia, kaikki kunnossa, sitten 4h, kaikki kunnossa, 6h niin tuho oli jo käynyt , ei se auttanut kun töistä käydä pyörähtämässä ruokatunnilla käyttämään koiraa.. Tätä jatkoin aikani ja jossakin välissä se tuhoaminen loppui, ei kyllä vieläkään yksin ollessa koske mihinkään luihin tms. Mutta eipä onneksi enään joudu paljoa yksin olemaankaan..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|