Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Lapsen puhuminen ja potta-asiaa...

MaijaA - 08.10.2009 - 13:00

Moikka kaikki! Kysyn mielenkiinnosta minkä ikäisenä teillä on lapset oppineet puhumaan ja pissaamaan pottaan? =) Mukavaa syksyä!


VASTAUKSET:


Piiperö - 08.10.2009 - 13:16

Tyttö nyt 1v10kk ja puhuu kahden sanan lauseita. Hyvin pystytään jo kommunikoimaan kielellä. Ekat sanat tuli siinä 1v synttäreiden aikaan ja sit tuli pitkä taantuma, ettei juuri jutellut. Mut nyt oikeestaan siitä 1v ja 8kk lähtien sanoja tullut ihan hirveesti ja nyt sit viikko sitten alkoi tulla näitä kahden sanan lauseita.

Potta-asia onkin sit ihan eri juttu. Ei suostu ei sitten millään potalle. Enkä viitsi oikein pakottaa, ettei tule kammo. Aiemmin kestoiltiin ahkeraan, nyt ollu n.2kk kertakäyttövaipoilla. Ajattelinkin ostaa harkkahousut ja sit aloitella toi pottailu kunnolla. Toivon et potta alkaa kiinnostaa, kun harkkahousut tuntuu pissin jälkeen oikeesti märiltä. Ei kuitenkaan oo tarkoitus ihan heti saada kokonaan kuivaksi. Eikös ne sano et vasta 3v on fysiologisesti valmis pidättämään pissaa. Tietty poikkeuksia on suuntaan ja toiseen.


Jopu - 08.10.2009 - 13:23

Poika on 1v3kk ja sanoja on tosi paljon.Useita kymmeniä,en oo enään laskuissa mukana.Matkii myös paljon.Kaikki ei tietenkään tule ihan selvästi vielä.

Pottailusta on nyt innostunut tosi paljon.Käydään useasti päivässä potalla ja aina sinne tekee vähintään sen 2 tippaa tahdonvoimallaUseasti ihan isot pissat.
On ollut ilman vaippaa välillä iltaisin jos on tehnyt juuri isot pissat.


mamma-79 - 08.10.2009 - 13:32

Meillä poika 1v 7 kk ja vähän tulee mitään "oikeita" sanoja. Paljon sellaisia omia äänteitä ja sanoja, jotka me vanhemmat ymmärrämme. Huomaa kuitenkin että ymmärtää todella paljon mitä puhutaan ,joten välillä saa jo olla tarkkana mitä sanoo... Pottailu ei oikein suju, välillä siinä istuu, välillä ei ja koskaan ei ole mitään sinne tullut. Kestot osittain käytössä. En ole siitä stressiä ottanut, kai hän vielä joskus oppii.


NiiskuNeiti - 08.10.2009 - 14:27

Meillä alettiin käymään potalla 8 kk:n iässä ja pottakammoa ei ole ollut. Kesästä asti ollaan päivisin oltu ilman vaippaa ja käyty vain potalla. Asioille lähtiessä laitetaan välillä vaippa varoiksi, mutta välillä sekin on kuiva. Kakka on tehty pottaan tosi kauan, ei tykkää kakata vaippaan... eikä äiti putsata vaipasta

Mitä puheeseen tulee, niin tällä hetkellä (1v9kk) sanat ovat anna ja äiti ja jotain satunnaista. Mutta muuta puhetta tulee kyllä paljon, että eiköhän ne sanatkin tule sieltä kohta. Meilläkin ymmärretään melkein kaikki ja saadaan oma tahto selväksi.


Kirsikka666 - 08.10.2009 - 17:45

Kahden isomman kohdalla en tarkkaan muista pottailun aloitusajankohtaa, mutta noin 2-vuotiaina olivat molemmat jo täysin kuivia. Puhumaan alkoivat noin 1-vuotiaina, 2-vuotiaina melkoista pälpätystä, ja erittäin laajat sanavarastot.
Nää tupla-apinat sitten...pottailun suostuivat vihdoin aloittamaan alkukesästä, vähän yli 2-vuotiaina. Nyt käytössä uni- ja autolla-ajovaipat! Sanoja on noillakin tullut jo ties koska, välillä jäi kaikki pois, nyt on pikkuveikka sanonut ensimmäisen kahden sanan lauseensa, äiti pää, vau, 2 v 4 kk. Isoveikka vielä vain yksiä sanoja sanoo.
Ymmärrystä löytyy aina kun haluavat!


Aliina - 08.10.2009 - 21:24

Meillä pottailu aloitettiin 9kk:na, mutta silloin se oli lähinnä sekunnin istunta ja äkkiä ylös. Noin 1v 5kk, alkoi oikea pottailu, eli tyttö sinne lähes joka kerta pissat teki, muttei toki itse osannut hädästään ilmoittaa. Nyt neiti on reilut 1v7kk ja pottaan ei enää suostu mitään tekemään vaan haluaa aina vessanpöntölle. Minä siis pidän kiinni ja sitten kuunnellaan pissan ääntä. Tänään ekan kerran itse ilmoitti, että äkkiä pöntölle, pissa tulee. Ja niin tulikin tosi pitkät. Kakat tuleekin sitten vain ja ainoastaan vaippaan.

Sanoja alkoi tulla alle vuoden ikäisenä. Joskus enemmän, joskus vähemmän. 1,5 v tuli todella paljon sanoja ja myös ensimmäiset lauseet. Ekat oli 2 sanan mittaisia, mut tosi nopeasti alkoi tulla myös pidempiä. Eka pitkä tuli 3vkoa sitten, 'Missä se tutti on'. Ja niin selvästi, että pysähdyin paikoilleni ja kysyin, että mitä sanoit, neiti sitä sitten toisteli niin kauan et uskoin oikeasti sanovan niinkin monta sanaa putkeen.


nikoleta - 10.10.2009 - 16:48

meilla tytto on 1.3kk ja sanoja vaan alle viisi missa aitta,papa.ata mika takoittaa ulos menoa ja pari kreikka sanaa hanen omalla tyylillaan sanottuna.vaippa laitetaan vaan illalla,pissat ja kakat tulee pottaan,tietenki valilla sattuu vahinkoja.valilla sanoo itte tsissa mika tarkoittaa pissaa mutta laitan usein kun tiedan suunnilleen etta koska tulee.on kayny potalla jo ainakin 3kk.ilman vaippaa ollu paivat nyt pari vajaa kk.


maatsi - 10.10.2009 - 22:23

Poika 1v 6kk ja pottailu ei vaan kiinosta pätkän vertaa... Ja olkoon niin, viimestään esn kesänä sit piisataan puskiin..

Sanoja on nyt kuukauden sisällä alkanut tuilla, mutta muistaakseni ainoatakaan oikeaa sanaa ei vielä tule. Akka on sekä kakka, makkara, purkka ja ankka ja asiayhteydestä vastaa sitten kuulija. Savolainen siiertää vastuun kuulijalle näköjään ja kaipa hän jossain vaiheessa sanoo jotakin oikeinkin - edes sinne päin..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|