Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Taaperon yövieroitus

Vilma - 08.10.2009 - 10:36

Hei. Imetän edelleen illalla ja aamulla ja sen lisäksi vaihtelevasti öisin. Päiväimetyksen olen jo lopettanut. Taapero on nyt 1v2kk ja on aina ollut tissitakiainen. Olin yhden illan ja yön imettämättä ja taapero huusi ensin kolme tuntia, sitten nukkui 45min pätkissä minun sylissä neljään ja sen jälkeen nyyhkyttäen sängyssä seitsemään heräämättä. Seuraavana päivänä oltiin koko perhe ihan poikki ja seuraavana iltana annoin tissiä, kun en jaksanut edes yrittää... Eli ihan pyllylleen meni koko yövieroitus.

Olisiko kellään vinkkejä taaperon yövieroitukseen? Vai kannattaako vielä edes yrittää. Tiedän, ettei lapsi tarvitse yöllä enää ruokaa ja varmasti on paha tapa imettää öisin, mutta meidän perheellä on ollut jnkv murheita viime aikoina, enkä ole yksinkertaisesti jaksanut huudattaa ja valvoa öitä.


VASTAUKSET:


tuikku - 08.10.2009 - 10:46

Meillä lopetettiin yösyömiset 1v 1kk iässä. Jouduimme mieheni kanssa olemaan pari yötä poissa kotoa ja vauvaa emme pystyneet ottamaan mukaan. Poika meni isovanhempien luokse hoitoon. Se oli varmaan oleellinen juttu sille, että yösyömisistä päästiin. Jos minä olisin siinä ollut rahoittelemassa, olisi poika varmasti hermostunut, kun äiti ei annakaan maitoa. Olihan poika heräillyt yöllä, mutta kohtuullisella rauhoittelulla oli rauhoittunut.

Heräilyt meillä silti jatkuivat. Kohtuullisen pian päästiin "vain" neljään heräämiseen. Sen jälkeen heräämiset ovat vakiintuneet noin kahteen (poika nyt 1v 5kk). Peppusilitys auttaa rauhoittumaan.

Muistaakseni yhtenä tai kahtena ekana yönä isovanhemmat olivat jossain vaiheessa antaneet jääkaapista maitoa, mutta se jäi sen kerran, parin jälkeen pois.

Tsemppiä. Teidän tilanne kuulostaa ihan samalta kuin meillä. Kyllä te niistä yösyönneistä tavalla tai toisella pääsette.


NiiskuNeiti - 08.10.2009 - 14:23

Meillä lopetettiin yösyönti n. vuoden iässä. Ensimmäisenä yönä pyysi maitoa kuuluvasti viisi-kymmenen minuuttia ja aamuyöllä muutaman kerran. Mutta onneksi niin vähällä selvittiin. Ehkä jos aikaisemmin olisi lopetus tehty, niin huuto olisi ollut kovempi. Aika oli kypsä

Tiedän tunteen, mikä sinulla on. Meillä pitäisi nyt jättää tutti pois ja siitä sitä huutoa vasta tuleekin. Eikä jaksettaisi huudattaa toista yöllä. Mutta toivottavasti sekin tulee menemään hyvin, kun on sen aika.

- Heidi -


mieMM - 10.10.2009 - 14:09

Mä lähdin kirjaimellisesti evakkoon kun lopetin yöimetyksen, tiesin että vauva olisi muuten vaan huutanut mulle kunnes olisin antanut periksi. Niinpä miehen isäkuukausi otettiin tehokäyttöön ja yöimetys loppui viikkoa ennenkuin neiti täytti 1vee. Alkuun mies tarjosi yöllä velliä kun vauva heräsi. Ravinnonantoa ei siis lopetettu kerralla. Heräily väheni heti radikaalisti kun perhepeti ja tissiroikku loppui ja neiti laitettiin omaan sänkyyn. kun en ollut vieressä niin neiti nukkui paremmin! Oltiin siis herätelty virekkäin toisiamme vuorotellen Kun heräilyt alkoivat olla vain pari kertaa yössä mies vaihtoi vellipullon vesipulloon. Muutama yö meni ja neiti ei enää halunnut ruokaa yöllä. Heräsi noin kolmen tunnin välein ja nukahti heti kun silitti tai sanoi nyt nukutaan. Oli mennyt viikko ja uskaltauduin takaisin nukkumaan samaan huoneeseen. Enää ei ollut iltatissiä eikä neiti sitä vaatinutkaan. Mies hoiti heräämiset ja muutaman viikon kuluttua aloin minäkin opetella yörauhoitusta silittämällä vaikka mieli teki syliin ottaa ja ottaa tissi esille ihan yllätyin kuinka helposti neiti nukahti. Tuosta miehen hienosta kuukaudesta on nyt reilu kuukausi ja yöt on mahtavia. Herää ehkä kerran pari ja useimmiten riittää kun sanoo vain nyt nukutaan.. uskomatonta verrattuna siihen tissitakiaiseen mitä kesti vuoden päivät.. Viimeyönä tuli ennätys ja neiti nukkui 11 h putkeen. Itse heräilen vielä öisin tottumuksesta mutta ehkä minäkin opin nukkumaan taas uudelleen pitää käskeä miestä pitämään mullekin jotain unikoulua

Lopuksi sanon että jos pelkää huudattamista ja siirtää tutti tai tissivieroitusta aina vaan eteenpäin niin edessä se on jokupäivä kuitenkin ja mitä enemmän ikää taaperolla on sitä kovemmin raivoaa yöllä kun ei saa tottumustaan. Rohkeasti vaan ja jos tuntuu ettei kestä pientä lyhyttä itkua niin äiti evakkoon. Lapsi ei itke niin paljoa kun äiti ei ole aneltavana paikalla. Näin meillä ainakin kävi. Isä meillä rauhallinen ja kärsivällinen ja olen ylpeä että jaksoi sen kuukauden yöt.


just - 11.10.2009 - 13:28

mutta jos haluat vielä imettää etkä koe sitä hankalaksi,niin eihän sitä sitten tarvii vielä lopettaa...sun viestistä,rivien välistä olin lukevinani ettei sulla olisi niin hinku lopetaakkaan.


ap - 11.10.2009 - 13:38

Kiitos vastauksista, oli tosi hyviä neuvoja Ja olen kyllä aivan varma, ettei huutamatta onnistu. Minusta ilta- ja aamuimetykset on oikein mukavia hetkiä vielä, mutta jos nuo yöt sais jotenkin rauhoitettua. Se ei varmaan kuitenkaan onnistu, eli pitää vieroittaa kokonaan tässä joskus.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|