Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

turvaistuimesta

=) - 06.10.2009 - 15:27

Onko kellään kokemusta seuraavanlaisesta turvaistuimesta (Ora 1-2-3 Soft turvavyöistuin 9-36kg)? Tämä istuinhan asennetaan kasvot menosuuntaan päin joten olisko tämä hyvä istuin 2 vuotiaalle?...mietityttää vaan se et suositushan on et lapsi olisi selkä menosuuntaan 3 vuotiaaksi asti.Kertokaa kokemuksianne istuimesta...


VASTAUKSET:


Hope - 07.10.2009 - 16:49

sen verran kommentoin että poika ollut 6kk ikäsestä asti naama menosuuntaan, sen verran ollaan matkustettu että ei ois malttanut olla toiseen suuntaan ja kaukalo meni pieneksi. siitä on sellanen tutkimus että kasvot menosuuntaan on parempi jos joku ajaa sinun perään ja selkä menosuuntaan jos ajelet ite jotakuta päin. että semmosta kyseisestä tuolista ei tietoa mutta itsellä Recaron vastaava eli 9-36 kg eli menee kaukalon jälkeen loppuun asti mitä tuoli tarvii, fiksu ostos.


ei kokemusta - 07.10.2009 - 23:00

...mutta läheltä piti etten ostanut sellaista meidän 2,5v:lle kakkosautoon. Hakusessa oli siis "isomman" lapsen penkki, mistä saa turvavyöistuimen ja korokepenkin ja vähäiseen käyttöön. Tuo oli ainoa edullinen jossa oli pienemmälle valjaat.
Jotenkin se oli heppoisen olonen, enkä ehkä siten olisi sitä ykköspenkiksi hankkinut (meillä ajellaan paljon, kaikki on vähintään 15km päässä). Jotenkin ne laadukkaiksi mielletyt merkit vaan antaa luotettavamman kuvan....
Kaverilla, joka kuskaa lastaan autossa kerran kesässä ja joskus talvella, on Carenan vastaava istuimen, ja kyllä tuo Ora ainakin sen hakkaa mennen tullen: kaverin muksu nökötti aivan käsittämättömän epämukavassa mytyssä.

Nassu menosuuntaan meilläkin on kuljettu 1,5v asti, silloin alkoi kärsiä matkapahoinvoinnista.
Kakkospenkkinä meillä nyt Besafen IziUp turvavyöistuin. Näytti niin mukavalle, että ois halunnut kokeilla itsekin. Aattelin että pitkillä matkoilla ja lapsen kasvaessa siitä tulee se ykköspenkki.


Marakatti - 08.10.2009 - 09:17

Oran istuimesta ei ole kokemusta, meillä Britaxin MultiTech. Kakkosistuimena Carenan Beline SP, jolla kuskaan poikaa 2 kertaa viikossa hoitoon ja se ainakin on asiallinen istuin, poika istuu todella tukevasti eikä missään mytyssä.

Poika on nyt 2v2kk ja viikko sitten käännettiin istuin kasvot menosuuntaan, kun vaihettiin autoa. Istui jo aika polvet koukussa ja talvivaatteet vielä tulossa, joten olisi alkanut tulemaan ahdasta.

Mekin ollaan reissattu melko paljon koko ajan ja poika viihtyi erinomaisesti selkä menosuuntaan. Ymmärrän et esim matkapahoinvoinnin tms takia käännetään jo aikaisessa vaiheessa kasvot menosuuntaan mutta kun näkee niitäkin, jotka laittaa jo sen turvakaukalon "väärinpäin" eli kasvot menosuuntaan, mikähän logiikka siinä on..? Eikä mun mielestä se 6kk ikäinenkään vielä ymmärrä et kasvot menosuuntaan onkin kivempi istua eikä muka "malttaisi" istua selkä menosuuntaan.


Hope - 08.10.2009 - 17:35

Et vissiin marakatti ole matkustanut yksin lapsen kanssa 1300km? Kyllä se 6kk lapsi tylsistyy katsomaan sitä takapenkkiä ja kaipaa nähdä äidin etupenkillä ja maisemia. Meidän poika matkusti kuitenkin jo ennen 6kk ikää 10 000km autossa joten mulla ehkä jonkinlainen kuva meidän pojan viihtyvyydestä autossa on!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|