Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

1v 4kk syömistaistelu

Huhhuh - 06.10.2009 - 12:08

Meidän neiti on aina ollut tosi hyvä syömään, kaikki on maistunut, ei allergioita tms. Nyt viimeiset pari-kolme viikkoa ollaan oltu täysin päinvastaisessa tilanteessa, mitään ei söisi ja ruokailuista on tullut aivan karseaa taistelua, suu on neidillä visusti kiinni, huidotaan lusikkaa pois käsistä, saattaapa joskus vauhtia saada koko ruokalautanen sapuskoineen ja kiukkuaa kovasti. Sama juttu oli sitten kyseessä aamu, päivä tai iltaruokailu. Poskihampaita neidille kyllä pukkaa, mutta ennen ei hampaiden tulo ole syömistä hidastanut....
Onko tämä nyt joku "ikäjuttu", muilla vastaavia kokemuksia, entä millä niistä olette selvinneet? Äsken jätin koko ruokailun sikseen kun ei kertakaikkiaan lusikan lusikkaa uponnut


VASTAUKSET:


Jeti - 06.10.2009 - 12:21

Syökö tyttö jo itse?

Yleensä kai n. 2-vuotiailla alkaa toi kenkkuilu ruuan kanssa - jos teillä ollaan aikaisia?


Sarah - 06.10.2009 - 13:37

Voi varmasti johtua hampaista. Jos tyttö ei vielä ole syönyt itse, niin kokeile jättää lautanen ja lusikka tytölle kun olette koko perhe yhdessä syömässä. Jatkakaa vain itse syömistä kiinnittämättä tyttöön huomiota. Saattaa alkaa itse syömään. Näin kävi meillä, kun poitsun kanssa vähän sama tilanne.


kyllä - 06.10.2009 - 14:01

ruoka maittaa kun on nälkä. Terve lapsi voi jokusen ruuan jättää väliinkin. Ja ei ylimääräisiä välipaloja. Tuttava valitti joskus, kun tyttö ei syö mitään, että miten hengissä pysyy... kiinnitin huomiota, miten tyttö nakerteli leipää, banaania, keksiä... ja ruoka-aikaan äiti parkuu että kato nyt, kun ei se syö! Niin, minkähän takia..


telpe - 06.10.2009 - 14:01

Hampaat saattaa haitata. Ne poskihampaat on kuitenkin isommat ja kestää kauan, että ne on kokonaan läpi. Meilläkin oli poskihampaiden puhkeamisen aikaan useasti hankaluuksia syömisen kanssa.

Ja kannattaa tosiaan kokeilla tuota omalla lusikalla syömistä. Meillä syötiin monesti niin, että tytöllä oli oma lusikka millä laittoi ruokaa suuhun ja minä laiton toisella lusikalla.

Tsemppiä!


meillä myös! - 06.10.2009 - 14:30

Toi aloitus ois voinut olla mun kirjoittama! Meillä ihan samanlainen tapaus, ennen upposi melkein ruoka kuin ruoka, nyt syömishetket on yhtä sähläämistä vaan kun ruokaa heitellään ympäri ja lautanen laitetaan ylösalaisin päähän ym. temppuja. Olen kuullut että tämänkin ikäisillä lapsilla voi olla kausia jolloin ravinnon tarve on vain niin vähäinen että vanhemmmat ehtivät jo huolestua - mutta että kyllä lapsi syö sen minkä kuluttaakin. Mene ja tiedä, mutta toivon todella että on ohimenevää! Meillä ei edes ole niitä uusia hampaita tulossa joilla vois tätä tilannetta jotenkin yrittää selittää maalaisjärjellä...huokaus!


MeeMu - 07.10.2009 - 14:48

Meillä tuo tilanne oli kuukausi sitten, silloin pirpana 1v2kk. lieneekö johtuu siitä että tyttö on tarhassa ja en ollut tiennyt että hän saa siellä itse syödä omalla lusikalla. nyt kun neiti on 1v3kk meillä syödään kaikki ruuat itse, pirpana on muka NIIIN iso likka !

hyvä vinkki siis: antakaa lapselle oma lusikka meillä ainakin tepsi.


maatsi - 10.10.2009 - 22:37

Säännölliset ruoka-ajat ja lusikka omaan käteen ois minun neuvo. Jos ei maistu, niin hampaaseen koskee ja siihen särkylääkettä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|