Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

taapero eroon tuttipullosta

nyt nikitön - 06.10.2009 - 09:44

meillä 2v. juo vielä suuren osan maidosta pullosta, joo tiedän ettei enää näin pitäis olla..
siihen liittyy suureksi osaksi tietty lohtu/turva jonka se pullo antaa, ei niinkään se maito itsessään. erityisesti päiväkodin aloittamisen jälkeen on tämä "tarve" lisääntynyt ja kinuukin maitoa alvariinsa.
nyt toivoisin vinkkejä vierotukseen. tiedän että hyvä tapa on "lahjoittaa" ne jonnekin tai yhdessä luopua niistä mutta ongelmana tässä on se että pikkusisko 5kk tarvitsee nämä pullot. miten selittää esikoiselle että pullot on ja pysyy mut vaan vauva saa niistä juoda. se että yrittää selittää esikoisen olevan jo iso tyttö ei ehkä mene läpi ainakaan hyvällä tai kannustimena. mitä vois keksiä tilalle jotta sais isommalle "porkkanan" lupua pullosta. toinen kysymys liittyy yöheräilyihin jotka myös lisääntyneet päiväkodin aloittamisen jälkeen. neiti nukkuu levottomammin, luulen että prosessoi elämän muutoksia; pikkusiskoa sekä päiväkotia. mieheni mielestä pitäisi vaan antaa huutaa, itse en sitä keinoa halua käyttää vaan uskon että se on ohimenevää ja on tärkeatä että käyn sängyn vieressä lohduttamassa ja peittelen uudestaa, jolloin heti rauhoittuu ja jatkaa unia. mitä olette mieltä, mummnan keino parempi?
kiitos jo etukäteen vastauksista!


VASTAUKSET:


tuikku - 06.10.2009 - 10:32

Oletteko vastikään aloittaneet päiväkodin? Mietin sitä, että jos hän on mennyt vasta päiväkotiin ja perheeseen on tullut uusi vauva, on hänen elämässään tapahtunut aika paljon muutoksia. Jos lisäksi tulee vielä tärkeästä tuttipullosta luopuminen (ja pikkusisko saa juoda pullosta edelleen), niin voi olla tiukka paikka pienelle.

Minulle tuli ensimmäisenä mieleen, että ottaisin lapsen takaisin kotihoitoon, jos kuitenkin olet pienemmän kanssa kotona. Antaisin tilanteen hetken rauhoittua ja vasta sitten lähtisin katsomaan, miten pullosta luovutaan. Voi olla, että lapsi kokee itsensä syrjäytetyksi, kun talossa on uusi vauva ja hän on päiväkodissa sillä aikaa, kun vauva saa olla äidin kanssa. Iso osa lapsista (ellei kaikki)varmasti kokee syrjäytetyksi tulemisen tunnetta uuden vauvan myötä - verrataanhan uuden lapsen syntymää usein siihen, että mies toisi toisen vaimon kotiin.

En ole paras ihminen antamaan neuvoa siihen, miten tuttipullosta pääsisi eroon, kun meillä sitä ei ole oikeastaan koskaan käytettykään. Joko lapsenne ymmärtäisi tarrapalkintojen päälle? Eli aina, jos on esim. aamun/illan/päivän ilman tuttipulloa, niin saa tarran ja kun tarroja on riittävästi, saa palkinnon. Tai auttaisiko, jos lapsi saisi kaupasta valita itselleen isojen tyttöjen mukin (tai muun isojen tyttöjen palkinnon) ja sitten tuttipullot annetaan pikkuvauvoille. Yörauhoitteluja mä jatkaisin ainakin siihen asti, että pääsette tämän murroskauden yli, jos siis sinä vain jaksat.


Jeti - 06.10.2009 - 12:27

Nyt on jo myöhäistä, mutta olis varmaan ollut helpointa luopua tuttipullosta ennen pikkusisaruksen syntymää.

Tietty taantuma on kaiketi luonnollista, kun perheeseen tulee uusi vauva. Jos et voi muuttaa olosuhteita (esim. just ottaa lapsen pois hoidosta), niin sun täytyy vaan priorisoida muut asiat tuttipullosta luopumisen edelle. Eli odottaa ja antaa aikaa, yrittää eri konsteja. Ei kai monikaan meistä kuitenkaan juo tuttipullosta enää teini-ikäisenä?


äippä - 06.10.2009 - 14:15

tuttipulloasiaan en osaa ottaa kantaa meilläkin söi pitkään en muista miten luovuttiin, jos aluksi vaikka saisi pelkän iltapullon? ehkä ei kannata stressata siitä nyt jos kokee olon turvattomaksi/syrjäytetyksi muutenkin. ehtihän sitä, vaikka 2 1/2 vuotiaana tai 3 vuotiaana. meillä on tutti vieläkin ja kohta vauva, ajattelen että syököön vaikka kolmevuotiaaksi. ei siihen kuole.
minä ehdottomasti rauhoittelisin yöllä, musta on kauheaa jos lapset jätetään huutamaan kun ne pelkää!


minä - 06.10.2009 - 17:49

tein niin että vaihdoin tytöllä pullon semmoseen mukiin jossa on kansi ja pilli. Tyttö sai itse kaupasta valita mieleisensä.


linnea1 - 07.10.2009 - 09:29

kiitos vastauksista!
Soitin eilen myös mll: tukipuhelimeen ja he opastivat luopumaan tutista ja tuttipullosta samaan aikaan. Alustamme nyt asiaa pari pvää puhumalla kuinka tutit ja pullot viedään pikkuoraville metsään, ja sit se on kerrasta poikki. Viikon verran kuulemma voi kaipailla ja itkeskellä niitä mut sit pitäis mennä ohi. Olivat sitä mieltä et nyt on juuri oikea hetki tehdä tämä kun tyttö on jo tämän ikäinen. Näin siis teemme heti viikonloppuna.
Yöheräilystä sanoivat et johtuu kaikista elämän muutoksista ja ihan ymmärrettävää. Hyvä että lohdutan öisin ja luultavasti menee itsestään ajan kanssa ohi.


Moiks - 09.10.2009 - 21:14

Meillä kanssa tehtiin totaalinen stoppi kerralla aikoinaan! ja KAKSI iltaa tyttö jankutti ja jankutti ja jankutti..ANNA MAITOPULLO!!!!!!
emme antaneet, ja se oli mielestäni hyvä, että oli kerralla kunnon huudot, kuin joka ilta monta iltaa houkutella

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|