Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

3-v nukkumisongelmat

neuvoja kaivataan! - 05.10.2009 - 14:51

Miksi kolmevuotias on alkanut nukkumaan huonosti yöllä? Eli on nukkunut omassa huoneessa muutamia kuukausia, siten että illalla nukkumaan ja aamulla herätään omasta huoneesta, aikaisemmin nukkui vanhempien makuuhuoneessa.

Niin, mutta nyt on alkanut heräämään illalla ja yöllä useasti ja pyrkii meidän makuuhuoneeseen, ilman suurempaa selitystä. Kun olen kysynyt on sanonut, että on pimeää tai melua, vaikka huone on valoisampi kuin meidän makuuhuone ja ei ole melua. Kuopus nukkuu koko yön samassa huoneessa, eikä herää mihinkään.

Onko ehdotuksia mikä voi olla syynä ja mikä neuvoksi, siis miksi herää edes kesken yöunien ja miksi ei jatka unia jos herää, vaan lähtee pois sängystä? Mikä voisi auttaa? Siis nukahtaminen ei ole ongelma, vaan herääminen ja omaan huoneeseen jääminen.
Turhauttavaa!


VASTAUKSET:


Suhveli - 05.10.2009 - 21:10

Olisiko jotain pelkoja. Yöllä, kun herää yksin, niin ei uskalla nukahtaa? Meillä vielä viisi vuotiaskin pitää yöllä "nukuttaa" uudelleen, kun pelkää kaikenmoisia juttuja. Joskus saattaa olla myös kasvukipuja, jotka herättävät. Onko teillä kuivaksioppiminen missä vaiheessa? Jos lapsella on yövaippa vielä käytössä, mutta päivisin kuiva, niin voi olla, että öisinkin on alkanut heräilemään pissantuloon, ja tuntuu sitten inhottavalta märällä vaipalla nukkua.

Toivottavasti keksitte jotain, joka helpottaa öitä


Aika auttaa - 06.10.2009 - 09:51

Musta tuntuu, ettei noihin uniongelmiin auta kun aika. Niin se vaan menee, että joskus menee peremmin ja joskus taas on huonompia jaksoja ja ei auta kun kestää. Meillä onneksi lapset jo täyttävät 5 ja 6vee ja yöt alkanut mennä pidemmälläkin aikavälillä todella tasaisen hyvin. Mutta muistan hyvin alkuajat...eipä kauheesti kaipaa siltä osin kaipaa pikkutaaperoaikoja


ap - 07.10.2009 - 11:27

On ollut jo kaksivuotiaasta myös yökuiva, eikä herää yöllä vessaan. Pitäisi yrittää saada rauhoittelemalla nukkumaan ja jatkamaan unta omassa huoneessa.

Nyt ei ole suostunut melkein yhtään nukkumaan omassa huoneessa ja tulee itku ja sitten myönnytään ja otetaan viereen vähällä, ettei yksivuotias herää meluun, joka on aina nukkunut täydelliset yöunet.

Tällä esikoisella on aina ollut vähän vaikeaa nukkuminen, välissä oli aika jolloin nukkui koko yön kiltisti omassa huoneessa, mutta ei näköjään pysyvä vaihe, valitettavasti
Meinasi jo luulla, että tämähän on nyt helppoa, molemmat lapset nukkuu koko yönputkeen

Niin ja nukuttaminen onnistuisi, mutta herää yksin nukkuessaan nykyisin todella useasti, ettei kunnon yöunesta tule mitään. Mikäköhän on ylipäätäänsä syy heräilemiseen useasti?


manteli-85 - 07.10.2009 - 15:20

Meillä alkoi sama rumba 3.v kieppeillä. Syyksi osoittautui pelko. Tuon ikäisellä alkaa olla jo niin vilkas mielikuvitus, että varsinkin yöllä nähdään ja kuullaan kaikenlaista. Meillä poika esim. näki varjoja ja pelkäsi niitä. Ja sanoi myös, että kuuluu ääniä ( vaikka oli kyllä hiljaista ) Sitä kesti n. pari kuukautta ja sitten helpotti. Avuksi otimme myös pienen yövalon ja unimusiikin. Nyt poika (3,5 v.) nukkuu taas hyvillä mielin koko yö omassa sängyssään. On tärkeää ottaa pienen pelko tosissaan ja antaa tulla äidin ja isän viereen kun pelottaa, se menee kyllä ohi...toisilla nopeammin, toisilla vie hieman pidempään. Tsemppiä teille

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|