Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Ruoka-apuja

Vierailija - 05.10.2009 - 08:18

Kun teette lapsellenne ruokaa, minkälaista sapuskaa annatte? Meillä on reilu 1-vuotias poika, joka on tähän saakka suostunut syömään ainoastaan purkkiruokaa. Nyt aloittaa hoidon, jossa tulisi sitten syödä ns. normia kotiruokaa. Ajattelin taas kokeilla omia reseptejä, joten niihin kaipaisin vinkkiä täältä:

Keitättekö jauhelihan esim. laatikkoruokia varten? Onko tonnikala säilykkeinä suotavaa esim. pastan kanssa? Tuleeko kana keittää samoin kuin jauheliha, pidempi keittoaika? Mitkä ruuat ovat teillä olleet suosituimpia?

Tällainen maalaistollo kaipaa apuja! Kiitokset.


VASTAUKSET:


maalaisäiti - 05.10.2009 - 08:28

Meillä on useamman sukupolven ajan annettu lapsille sitä samaa ruokaa, jota olemme itsekin syönee. Yhdelläkään ei ole alergiaa eikä muitakaan ruokavaivoja, tosin yksi ei ole koskaan tavallista maitoa suostunut juomaan.
Isäntä kyllä suolaa itse ruokansa lautasella, kun siinä ei ole koskaan tarpeeksi suolaa. Muuten ne ruuat on tehty perinteisten reseptien mukaan: laatikoihin jauheliha ruskistetaan, mutta ei keitetä, kuten muihinkin jauheliharuokiin. Jotkut kyllä käyttävät sen ruskistamattakin, lu kyllä se aivan varmasti ehtii kypsyä, kun meillä tavallisia laatikoita paistetaan noin tunti. Sama juttu broilerilla ja muilla linnuilla (riistalla): ne kypsennetään kunnolla riippumatta siitä, kuka niitä syö.
Miksi tavallisesta asiasta tehdään jotenkin liian vaikea ja mystinen, kyllä lapsi syö sitä samaa mitä muutkin, mutta aluksi jollakin maidolla laimennettuna. SUosituimpia lastenruokia ova ne, jotka ovat myös aikuisten herkkua: käristys, perunamuusi, lihakeitto ym.


Jonna81 - 05.10.2009 - 11:54

Mitä jauhelihalle tapahtuu, kun sen paistaa pannulla? Siis miksi sen sanotaan olevan haitallista lapsille ja täten suositeltaisiin vain keittämistä?


MM - 05.10.2009 - 18:36

Kuulemma lihan pintaan syntyy syöpää aiheuttavia karsinogeenejä paistaessa, mut kyllä mä 1v:lle oon antanut ihan samaa ruokaa kuin mitä muut syö. Kunhan ei mustaksi lihaa paista tai pannu ole niin likainen/pohjaan palanut että siitä jää mustia hippuja ruokaan. En oo tollasta kuullutkaan että pitäisi lapselle kaikki ruoka vaan keittää.


nana80 - 05.10.2009 - 21:01

jos paistaessa jauhelihasta lapselle "tulee syöpää"ni eikö se syöpä yhtälailla sit tuu aikuisellekki jos sen lihan paistaa..?


ohjeita elämään - 05.10.2009 - 23:17

marttojen sivuilta...


mie - 08.10.2009 - 11:58

Eihä sitä jauhelihaa tarvitse pannussakaan käreventää aivan mustaksi, riittää kun se on sellaista irtonaista murua. Taitaa olla sekin hätävarjelun liioittelua, että ei saisi lapselle antaa. Eikä siinä tarvita paljon rasvaakaan.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|