Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Tuplavaunuista/rattaista kysyttävää

mimmi - 03.10.2009 - 22:26

Laitoin tän jo vauvapuolelle ja kokeilenpa nyt jos täältä löytyisi viisaita mammoja

Oiskohan täällä ketään jolla ois 2 lasta noin 2 vuoden ikäerolla? Meillä on lapsille tulossa noin 2 vuoden ikäero, olettaen että tän nyt tulossa olevan pikkukakkosen laskettu aika pitää paikkansa. Menkat heitelleet yleensä niin paljon että ihan varmoja ei voida olla ennen ekaa ultraa ja siihen on vielä aikaa. Sellaista tässä mietin, että tarviiko tässä nyt sitten hankkia esikoiselle reilu vuosi sitten hankittujen yhdistelmärattaiden tilalle hankkia ns. tupla- tai kaksostenrattaat, vai pärjääkö sitä jotenkin yksillä rattailla joihin kiinnitetään se sellainen seisomislauta isoveljeä varten? Tiedän että on varmaan tyhmä kysymys mutta kaikkea sitä tulee näin alkuraskauden huuruissa miettineeksi Mä jotenkin haluaisin pärjäillä vain yksien vaunujen kanssa, mutta toisaalta epäilyttää että jaksaako tuo pikkukakkosen syntyessä tosiaan 2 vuotias isoveli seistä vielä kovinkaan pitkiä matkoja/aikoja siinä laudalla..? Valaiskaas viisaammat! Ja vinkkejä niistä tuplavaunuistakin saa laittaa!


VASTAUKSET:


0+2 - 04.10.2009 - 08:00

Moi.Meillä on samalla ikäerolla lapset ja ostettiin phil&tedsit. Ollaan oltu niihin tosi tyytyväisiä. Seisomalautakin on, mutta nuo tuplat huomattavasti kivemmat työntää ja 2 vuotiaskin vielä tykkää istua niissä. Vauva nukahtaa samantien kun laitetaan koppaansa.Toivottavasti molemmat viihtyvät niissä vielä pitkään.


Wera** - 04.10.2009 - 10:36

Ikäeroa tuli n. 1v 9kk ja tuplat on käytössä!


Davi - 04.10.2009 - 18:03

ikäeroa 1v8kk ja kyllä noi tuplat on monet kauppareissut ym pelastaneet


o - 04.10.2009 - 22:58

Kyllä 2v on vielä aika pieni seisoskelemaan/kävelemään pidempiä aikoja/matkoja. Suosittelen tuplia!


Enni - 05.10.2009 - 17:21

ei ole omaa kokemusta kahdesta lapsesta 2v erolla mutta meillä 2v tyttö ei enää käyttänyt rattaita kuin pitkillä matkoilla. hoitoon kulki itse kävellen reilu 1km matkan vaikka alussa otin rattaat mukaan mutta turhaksi osoittautui. riippuu siis paljon lapsesta kuinka reipas kävelijä on, millaisia matkoja kuljet yksin lasten kanssa jne. meille tulossa vauva pian ja esikoinen vajaa 3v eikä meinata edes seisomalautaa rattaisiin.


poikien äiti - 05.10.2009 - 17:53

Pojilla ikäeroa lähes päivälleen 1v8kk eikä koskaan ollut käytössä tuplia tai edes seisomalautaa.

Tämä on vaan niin yksilöllinen juttu. Meidän esikoinen ei ole halunnut rattaissa istua sen jälkeen kun alkoi kävelemään. On kävellyt itse siitä saakka kun oli 1v5kk. Meillä on lyhyt matka kaikkialle. Kilometrin säteellä on kaupat, neuvola, kerhot, tk ja aina on jaksanut ja HALUNNUT kävellä.

Toiset tarvii tuplat, toiset ei. Kuinka oma lapsesi suhtautuu kävelyyn, aiotko tehdä vaunulenkkejä kuinka paljon ja kuinka paljon käytettä rattaita muuten, käyttekö vain puistossa vai hoidatteko kauppareissut ja neuvolakäynnit rattailla.


rausku - 08.10.2009 - 12:24

Meillä ikäeroa 1 v 10 kk. Aluksi oli käytössä ihan sisaristuin. Toimi hyvin niin kauan kun vauva nukkui vaunukopassa. Oli helppo kulkea tuplia pienempien vaunujen kanssa, mutta hirveen pitkiä matkoja ei menty.

Kun vauva alkoi olla enemmän hereillä vaunuissa ja kun koppa otettiin pois ja kun vauva alkoi olla puoli-istuvassa asennossa yhdistelmissä, ei sisaristuinta voinut enää käyttää. Meillä vielä siinä vaiheessa näytti siltä, että esikoinen ei ollut innostunut kävelystä sen enempää kuin aikaisemminkaan, joten ostimme Emman tuplarattaat. Halvat, hyvät ja asiansa ajavat. Aluksi käytimme niissä vaunukoppaakin, mutta sitä tarvetta ei ollut paria kuukautta kauempaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|