Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Pitääkö isonkin lapsen vaatteet nimikoida?

äitykkä-76 - 03.10.2009 - 09:07

Lapset ovat lähdössä päiväkotiin, ja mietin, että ei kai noiden isojen vaatteita tarvitse nimetä? He kyllä tunnistavat omansa. Vai mikä on syynä nimikointiin?


VASTAUKSET:


no - 03.10.2009 - 09:58

hyvähän se olisi nimikoida, vastaan voipi tulla useampi samanlainen vaatekappale Ja henkilökunnankin on hyvä tunnistaa mikä vaate kenenkin on, esimerkiksi kuivauskaappia tyhjentäessään.. Eli, kyllä nimikoisin isojenkin lasten vaatteet!


Salmari - 03.10.2009 - 10:25

Vielä tuli ekaluokkalaisellekin viestiä, että kannattaisi nimikoida vaatteita, kun ei ne välttämättä muista mikä on oma vaate. Ja jos hävii on helpompi saada takaisin.


Minä - 03.10.2009 - 17:06

nimikoin vielä koululaistenkin vaatteet Paremmin ne tiensä löytää oikean omistajan luo, jos on esim kaveri vahingossa vienyt kotiinsa tai löytyy jostain koulun käytäviltä.

Ja ei se nimikoimattomuus päiväkodissakaan sitä isoa lasta auta, jos kahdella kaverilla on saman kokoiset ja väriset kengät tai hanskat


Enni - 03.10.2009 - 17:08

kyllähän koulun alaluokillakin on hyvä nimikoida vielä ulkovaatteet. yleensä sieltä löytyy useammalta lapselta samanlaisia vaatteita (niin koulussa kuin hoidossakin) joten nimi ihmeessä vaatteeseen jos haluaa että vaate pysyy tallessa eikä vaihdu..


ope - 03.10.2009 - 18:24

Jopa kouluille kertyy vuosittain huomattava määrä hyviä ulkkareita, hanskoja yms. joita kukaan ei tunnista omakseen eli myös koululaisten vaatteisiin nimet. Olen jopa aluskalsareita oppilaille kaupitellut


ap - 03.10.2009 - 19:16

Kiitos vastauksista. Meillä on se etu, että vaatteet eivät ole mitään uusinta muotia, ja tuskin siellä montaakaan yli 5 vuotta vanhaa haalaria naulakossa roikkuu Mutta täytyy sitten yrittää johonkin koloon nimi kirjoittaa (noissa kun on jo valmiina 2-3 nimeä kaikissa vaatteissa )


Silla - 03.10.2009 - 22:16

Ja nimikointi ihan senkin vuoksi että aina välillä hanskoja ja kenkiä lähtee väärään kotiin ja jos ovat uudenveroisia, niin saattavat jäädä sille tielleen...!

Sitten toiset vanhemmat vain laittavat oman lapsensa nimen kaverin vasta ostettuihin kenkiin tms. ja kaverille jääkin saman väriset, mutta kaksi vuotta jo käytetyt.

Ja tämä on arkea päiväkodissa!


Kyllä - 03.10.2009 - 22:24

vielä koulussakin nimikoidaan ja opettajat sitä pyytävät. Meillä olisi ulkohousut ym. hukkuneet, jos ei olis nimeä niissä ollut...


äitee - 04.10.2009 - 10:40

Mulla vanhin on 18 v ja vieläkin on nimikirjaimet joissakin vaatteissa. Syy on se, että j kavereilla tai sisaruksilla on samanlaisia vaatteita. On helppo sitten selvittää vaikka jonkun kaverin luo unohtuneen vaatteen omistaja. Sisarusten ei tarvitse tapella, kun pyykistä tulevan vaatteen omistaja selviää muutenkin.
Ei se ole pelkkää päiväkodin arkea, eikä sitä varten, että lapsi ei tunnistaisi omaa vaatettaan. Meillä käy vieraita paljon ja tuntemattomia vaatteita on varmaan monta säkillistä. Nykyään ne ovat vähintään teini-ikäisten ja aivan aikuistenkin. Pieniä lapsivieraita ei olekaan enää vuosiin ollut.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|