Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Täitä, kihomatoja ym...

maikkuliini - 02.10.2009 - 14:28

Eli meijän isoin tyttö aloitti tarhan pari viikkoa sitten. Kaikki mennyt hyvin.
Nyt vaan kauhistuttaa kun sielä tarhassa jyllää kuulemma kihomadot, täitä ja märkärupi. Hyi kauheeta. Mitä jos meijän lapset saa tartunnan ja sitten putsataan ja puunataan monta kuukautta..ja kun päästään eroon niin tarhassa taas joku tartuttaa... kamala ajatus.
Miten herkästi tarttuvia. Siis jos teijän päiväkodeissa ollut samoja epidemioita niin onko tullut tartuntaa? Ja miten siitä selvitty?
Tuntuu jo nyt että joka paikkaa kitittaa... eli olen luulosairas toivottavasti!
Kyllä nyt ällöttää...Pitääkö ne tarhavaatteet nyt sitten vaihtaa aina kun tyttö tulee kotiin?
Ja käsitellä kumihanskoin hänen tarhatavaroitaan..ei kai sentään


VASTAUKSET:


hande - 02.10.2009 - 15:17

Kynnet lyhyiksi,täisyyni silloin tällöin ja käsien pesua.Välttämättä ei tartu mutta jos tarttuu niin sitten hoidat pois; ylimääräistä puunausta tietää mutta kyllä siitä selviää
Minkä ikäinen tyttö on?Jos tarpeeksi iso niin juttele ja selitä ettei toisten hattuja saa kokeilla.Eiköhän se siitä...


maikkuliini - 02.10.2009 - 15:59

Tyttö 3 ja puoli vuotta... kiitos neuvoista


tiny - 02.10.2009 - 17:38

meidän tytön tarhassa oli juuri vähän aikaa sitten täitä, arvaa vaan kun lapun näin että alkoi heti omaakin päätä kutittamaan

mutta, ei ne täit meille kulkeutunut, muistuttelin vaan tytölle että ei saa muiden hattuja laittaa päähän.

ei ne täit onneksi kovin helposti muuten tartu kun juuri pitämällä toisen hattua jolla niitä on.

noita muita en edes halua ajatellakaan ennen kuin osuu kohdalle, toivottavasti ei kuitenkaan osu *puistatus* ja *yök*


maikkuliini - 02.10.2009 - 17:43

Kiva kuulla ettei täit niin helposti tartu.. täytyy vaan toivoo parasta.. jotenkin niitä täitä pelkään just eniten..ajatus inhottaa.. mulla ja tytöllä molemmilla pitkät hiukset ei ois kiva kampailla niitä pois!!!


Satu - 02.10.2009 - 17:44

googletin www.sairaslapsi.com, sieltä päivähoito&tartunnat:
uinka taudit tarttuvat?

Suuri osa lasten saamista taudeista johtuu joko bakteeri- tai virustartunnasta. Tällaiset taudit leviävät helposti. Taudit leviävät eri tavoin: ilman, kosketuksen ja esineiden, esim. lelujen ja ovenkahvojen välityksellä.

PisaratartuntaKun flunssainen lapsi yskii, ilmaan sinkoaa paljon viruksia. Nämä virukset voivat tartuttaa flunssan muihin, samassa huoneessa oleviin lapsiin. Jotkut bakteerit ja virukset voivat säilyä hengissä muuallakin kuin ihmisessä ja tarttua esineistä, esim. tuteista, leikkikaluista, ruokailuvälineistä, ovenkahvoista, wc-istuimista ja käsipyyhkeistä. Jotkut taudit leviävät suoran kosketuksen välityksellä, eli kun lapsi koskettaa toista lasta.

Tarttuvat taudit leviävät erityisen helposti paikoissa, joissa on paljon lapsia, esim. päiväkodeissa. Yksittäinen päivähoidossa esiintyvä sairastapaus voi siksi aiheuttaa usealle lapselle tartunnan.Lueppa tarkennusta lisää sieltä


mamma80 - 03.10.2009 - 09:19

kihomatojen kohalla on hyvä muistaa käsipesu ennen ruokailua ja tietty muutenkin. märkärupi ei mun käsitykseni mukaan niin herkästi tartu. täit kyllä valitettavasti tarttuvat hyvinkin herkästi kun muksut leikkivät keskenään on tytöillä usein "päät yhdessä" mutta muistakaa että ne viihtyvät puhtaassa päässä parhaiten, ei siis ole hygienia kysymys.


Kokemuksia - 03.10.2009 - 22:12

Täit ja kihomadot kyllä tarttuvat valitettavan herkästi, tuo märkärupi ei kait niin herkästi, ellei rupi ole auki ja lapsi raavi sitä ja sitten käsien kautta levitä eteenpäin. Täin munat voivat elää jonkin aikaa muuallakin kuin päässä, kuten leluissa, vaatteissa, sohvassa tms. Ja kihomatojen munat taas käsien kautta, jos on rapsutellut pyllyä (silloinhan peppua kutittaa) eikä sitten pessyt käsiään jne. Mutta luulisi, että päiväkodissa pyritään estämään epidemia kaikin keinoin ja esim. pesevät leluja useammin, siivotaan erityisen huolellisesti jne.

Meillä töissä on ollut pari kertaa täitä ja kyllä ne melkein kaikkiin lapsiin tarttui (tosin lapset asuivat ympäri vuorokauden siellä, ei siis ole mikään päiväkoti) ja oman poikani perhepäivähoitajan luona oli viime talvena yhdellä lapsella kihomatoja, mutta ne eivät onneksi tarttuneet muihin lapsiin, kun tehotoimet aloitettiin heti. Itse tein silloin niin, että pesin lapet kädet heti, kun tultiin kotiin, vaihdoin myös vaatteet ja tarkkailin onko mitään oireisiin viittaavaa.

Tiedän, että ovat inhottavia vaivoja tuollaiset, mutta ei niitä kannata pelätä. Tulevat joka tapauksessa jos ovat tullakseen, mutta toivotaan, että säästytte!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|