Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Uusia leikkejä,touhuamista..kertokaa ideoita!

Nippe - 30.09.2009 - 10:49

Olen päivät kotona kaksin poikani kanssa (1v8kk)ja jotain uutta tarviis näihin päiviin,varsinkin kun sataa.Tuntuu,että samat leikit on leikitty tuhat kertaa,duploilla rakenneltu,kirjoja kateltu,piirrelty jne...Asutaan siis ulkomailla ja mitään kontakteja ei oikein ole eli hirveesti ei muuta seuraa ole tarjolla.Turhautuu aika lailla välillä ja tuntuu,että jokainen päivä on kopio edellisestä.Onko kellään mitään hauskoja leikkejä,puuhailuja,mitä tämän ikäisen lapsen kanssa voisi tehdä.Mulla alkaa ideat olla lopussa...Kiitos jo etukäteen!


VASTAUKSET:


manna - 30.09.2009 - 11:13

Olisko mahdollista mennä käymään jossain kerhoissa tms? Tai huonolla ilmalla johonkii ostoskeskuksee missä olis lapsille leikkipaikka?
Meillä tyttö tykkää tosi paljon autella kotihommissa,eli tiskikoneen tyhjennystä tai pyykkikoneen täyyöä. Nuo ei nyt kovin pitkäkestoisia juttuja ole,mut meillä tyttö ihan innoissaan auttelee.


plop - 30.09.2009 - 11:23

Anna lapselle muutama kauha, kippo ja vaikka kaurahiutaleita tms. Saa luvan kanssa tehdä "ruokaa" ja sotkeakin. Meillä oli alle 2 vee tuo äärettömän kiehtovaa ja hauskaa!

Myös tiskaaminen oikealla vedellä ja tiskiaineella oli mukavaa. vaikka muoviastioita jos et perintökristalleita uskalla antaa

Askartelut. Anna lapsen repiä paperia (vaikka mainoksia) ja sitten liimata paperisilppuaan isolle paperille. Kynillä voi vaikka vielä värittää tai vaikka sormiväreillä. Lapsesta kivaa näpertää.

Kylppäriin uimahalli. Lastenuima-allas tai muu isohko "astia" vettä täyteen ja leluja mukaan ja pulikoimaan. Tai sitten siellä voi leikkiä tiskileikkiä, lelujen pesua tms.

Majanrakennusta tuolien ja peittojen avulla, siellä voi sitten vaikka syödä välipalan niinkuin retkellä olisi ja vaikka ottaa torkut!

Maalarinteipillä lattiaan reitti, jota pitkin kuljetaan. Varpailla, kontaten, ryömien!? Tai sitten autot voivat ajaa sitä pitkin, autoille voi rakentaa vaikka liukumäkiä/tunneleita kirjoista tms. radan varrelle.

Saippuakuplat. Puhaltelet kuplia ja lapsi yrittää ottaa niitä kiinni.

Laululeikit. laulatte ja leikitte yhdessä, jumppaatte. Energiaa purkautuu, kun ei olla vaan paikallaan. Ja mitä musaa radiosta sattuu tulemaankaan, siitä voi kehittää oman leikin ja laulun ja tanssin. Lapselle ei niin nuukaa mennäänkö "sääntöjen" mukaan, kunhan on kivaa!

Leipominen, ruuanlaitto. Ihan oikeasti. Ota mukaan. Anna kaataa, sekoittaa, voidella jne.

Anna pieniä tehtäviä. Hakisitko kaukosäätimen? Antaisitko tuon lelun? Rullaisitko matot? Veisitkö roskan roskiin? Koko ajan löytyy pientä puuhaa, mitä pienikin voi ja osaa tehdä. Käytä hyväksesi!
Lissula - 30.09.2009 - 11:28

Tämä on sotkuista hommaa joten kylppäri lienee paras paikka, tai sitten suojaa lattia laajasti

Maalatkaa isolle paperille erilaisilla materiaaleilla:
mustikalla tai muilla marjoilla, marja/hedelmäsoseella, kaakaojauheella ja vedellä, puurolla (voi myös värjätä esim elintarvikevärillä), myrkyttömillä sormiväreillä, mukaan voi ottaa myös vaikka riisinjyviä, ryynejä, muuta erikoisen tuntuista. Lisäksi vaikka pieniä kuvia lehdestä leikattuna, ne jää hyvin kiinni esimerkiksi kiisseliin jota on ensin levitetty taideteokseen. Pihalta lehtiä tai muuta mitä löytyy. Pumpulia, huovanpaloja.. mitä nyt keksitkään. Ei kaikkea kerralla vaan eri kerroilla 2-3 eri materiaalia.

Me ollaan käyty värikylvyssä, ja tyttö (nyt 1v8kk) tykkää tosi paljon tästä. Joka kerralla on jokin teema, jota käytetään sitten taiteilussa. Tärkeää on että saa sotkea ja maistella eikä tarvitse varoa mitään.


Jeti - 30.09.2009 - 13:36

Piilostakin voisi leikkiä.

Mutta hyvä idea oli joku kerho tms., jossa tutustuisit muihin ihmisiin. Jos meinaat asua siellä pitkäänkin, tulet aika pian hulluksi yksinään. Löytyisikö sen maalaisia nettisivuja edes, joilla voisit käydä "haistelemassa ilmaa"?


Nippe - 30.09.2009 - 13:44

Kiitos vastauksista.Sitä näköjään tässä arjessa unohtaa asioita,mutta muistin,että meillähän on (myrkyttömät) sormivärit ja niillä taiteiltiinkin jo.Ja muitakin hyviä,toteuttamisen arvoisia ideoita teiltä sain,100000xkiitos!Kerran kuussa täällä on sellainen kerho,mihin voidaan osallistua ja siellä käydäänkin.Ostareissa tms. täällä ei oikein ole noin pienille mitään viihdykettä.Tuli todella hyvä mieli teidän vastauksista.Tuli sellainen olo,että on ihmisä,jotka jaksavat vaivata päätään toisten murheilla,vaikkakin ne pieniltä saattaisi tuntuakkin!Hyvää viikon/päivän jatkoa!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|