Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

herrmoromahduksen partaalla..

- 29.09.2009 - 21:27

miten voi ihmisen hermot ollakin niin piukalla?
tänään meidän neiti ei halunnut nukkua päikkäreitä, kitis ja käveli perässä ja teki kaikkea mahdollista mitä ei pitäis. söi kissan ruuat, leikki kissan juomakupilla, laitto kaikkea mahdollista vessan pönttöön, kaateli maidot ja vellit pitkin lattioita,
heitteli ruokaa pitkin poikin mihin vaan yletty syöttötuolista.
kolme kertaa yritettiin käydä nukkumaan, mutta ei!
sitte palo äitiltä käämit, kaikki maailman kirosanat tulvi maailmaan ja tavarat sinkoili..
minkä takia mulla palaa siihen lapseen niin piuhat, enhän mä raivoo kellekkään muulleekkaan noin.
mä rakastan sitä aivan suunnattomasti ja toivon sille pelkkää hyvää, ni miten mulla voi toisaalta tulla tollasia raivareita..
sitte on hirveen huono omatunto tollasen jälkeen,
ja taas lupaan parantaa tapani ja pidentää piuhoja, kunnes taas..


VASTAUKSET:


moi - 29.09.2009 - 21:38

Voisitko tuollaisina päivinä saada jonkun olemaan tunnin pari lapsesi kanssa, että pääsisit itse rauhottumaan, vaikka ulos kävelylle?

Nimittäin jos äiti saa kohtauksen, kiroilee ja paiskoo tavaroita, niin mitä voit odottaa jälkikasvulta? Sun pitäisi jaksaa käyttäytyä aikuisen tavoin.

Raivokohtauksesi saavat aikaa hämmenystä ja turvattomuutta lapsessasi eivätkä takuulla auta asiaa. Annat omalla käytökselläsi lapselle käyttäytymismallin. Toivottavasti et enää raivoa, pyydä apua, jos alkaa ahdistaa liikaa. Voimia ja jaksamista!


Moiks - 29.09.2009 - 21:50

tuota... nyt ois varmaan sinun aika näyttää, kuka teillä määrää? ehkäpä rajat hakusessa pienokaisella...

ja esim. kissan ruoat voisiko ottaa pois, ellei kisu oo siel syömässä?
jämäkkyyttä sinulta, ja hyviä hermoja

minkäikäinen sulla lapsi on?
Mannerheimin lastensuojeluliitolla MLL on hyvät sivut, lukaiseppa, jos ehtsit joskus, hyviä vinkkejä arkielämän tilanteisiin löytyy sieltä..


ev - 29.09.2009 - 22:05

Kuulosti niiiin tutulta!! Meillä ei kissaa mutta koira Välillä todellakiin koetellaan hermoja, noina päivinä puen usein pihalle. Hiekkalaatikoille ja kävellään ja tutkitaan vaikka mitä, äiti saa raitista ilmaa ja muksu väsyy niin et käydään sisällä syömäs ja nukahtaa hyvinkin nopeesti.
Jos vointi tuntuu väsyneeltä niin vitamiini lisää kehiin niin jaksaa paremmin


* - 29.09.2009 - 23:04

Kun käy noin, niin mä paan pojan jäähylle ja käyn vetäseen pikasen röökin, (sitten pesen kädet ja laitan purkan suuhun) ja otan sen jälkeen pojan syliin ja selitän että mitä on tehnyt väärin. Sitten jaksan taas


apua - 30.09.2009 - 11:12

Apua sinä tarvitset, ymmärsin, että yksi lapsi tuossa temppuilee...
Et ehkä lastenhoitoapua tai sellaista, vaan jotain, jolle puhua ja kertoa ajatuksia, joku, joka osaisi solmuja aukaista. Ei ihan normaalilta kuulosta, että yksi lapsi saa äidin hermoromahduksen partaalle.

Kyllähän itselläkin käämit palaa nelipäisen hurjan poikajoukkoni kanssa, mutta en sentään pahasti kiroile tai tavaroita paisko. Suututtaa useinkin, mutta en anna sille sellaista valtaa,että lapsetkin pelkää. Koska pieni lapsi varmasti pelkää jos äiti raivoaa tavaroita paiskoen. Se on vaan joku juttu siellä taustalla, mikä hiertää, se pitäisi saada käsiteltyä pois. Ihan tosi.


ihan tosi - 30.09.2009 - 12:17

hyvin normaalilta minusta taas kuulostaa. minäkin saan välillä totaalisia raivareita lapselleni ja minusta on ihan normaalia raivostua jos joku käyttäytyy noin. jälkikäteen pyydetään puolin ja toisin anteeksi. en ymmärrä miksi äidit eivät saisi raivostua, kyllä minusta lapsen on ihan hyvä nähdä ihan normaaleja tunteita, myös raivostumista ja esim. riitelyäkin kunhan asiat sitten sovitaan. tietysti tauko lapsen hoidossa helpottaisi, mutta ei kaikilla ole mahdollisuutta saada hoitajaa.


ihan tosi? - 30.09.2009 - 15:23

ihan tosille: kyllä äiditkin saavat raivostua, ihmisiähän tässä ollaan, mutta ei tavaroiden paiskominen, huutaminen ja kiroilu raivoissaan ole käytöstä, jota lapsen pitäisi oppia pitämään normaalina. aikuisen pitäisi jo osata hillitä lapsen läsnäollessa, se on osa kasvatusvastuuta.

ihan hyviä vinkkejä täällä näyttää olevan, voimia ap:lle.


Tää - 30.09.2009 - 23:47

Mulla käy väliin samoin... Ja täällä ainakin syynä hermojen kireyteen on äidin väsymys. Väsyneenä ei vaan jaksa yhtä paljon ja piuhat lyhenee metreittäin. Vaikka kuinka tietää, että aikuinen ei saa käyttäytyä tolla tavalla, ei siinä tilanteessa mahda itselleen mitään kun ärräpäät lentelee ja väliin muutkin . Pitäisi saada levätä sunkin varmaan!

Ja tosta lapsimäärästä, niin ei se lukumäärä ole kriteeri pinnan kiristymiseen mun mielestä... Lapset ja aikuiset on niin erilaisia .


Minä - 04.10.2009 - 12:19

..laitoin lapset hoitoon ja lähdin itse työelämään, kun alkoi olla meno melkein tuollaista. En vaan jaksanut ja kestänyt enää sitä pientä kuvioo joka siinä pyöri, ilman mitään omia juttuja ja happea ympärillä. Ei tämä helppoa ole aina näinkään, mutta oli meidän perheessä ehdottomasti parhain ratkaisu. Tämä äiti ei vaan enää jaksanut. Nyt on yhdessäoloaika paljon laadukkaampaa ja jaksaa käsitellä noita konfliktitilanteita paremmin.

Tsemppiä sulle ja muillekin!


ap - 05.10.2009 - 12:32

olen ryhdistäytynyt ja yritän hillitä itseni.
Olen tiedostanut etten voi lapselleni noin käyttäytyä ja pelästyin itsekin reaktiotani ja totesin etteihän se käy että lapseni alkaisi pelkäämään minua.
Joten mä olen tarkoituksella opetellut ottamaan asioita lunkimmin, ei kaiken tartte mennä niin kun mä oon etukäteen suunnitellu, mennään päivä kerrallaan eteenpäin ja tehdään mitä keretään tai oollaan tekemättä, mutta nautitaan toisistamme.
Ja mä sanoisin että meillä on nyt viikko menny tosi hyvin, en oo kertaakan kilahtanu ja oikeesti mua ei oo edes hermostuttannu niin kuin aiemmin.. varmaan mä oon sisäistäny tässä jotain. kiitti kannustavista kommenteista ja te superäidit jotka arvostelette ja selitätte kuinka te ootte niin hyviä ja päteviä lastenne kanssa menkää itteenne ja kattokkaa peiliin, teitä kattoo sieltä ihminen jota kukaan ei halua kaverikseen.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|