Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Hampaiden harjaus (ikää 15kk)

phedra - 29.09.2009 - 19:48

Miten teillä saadaan hampaat harjattua?

Meillä on hirmu tappelua koko touhu, itse en keksi enää mitä kokeilla. Vinkkejä kaivataan!


VASTAUKSET:


manna - 29.09.2009 - 20:24

Mie en oikee osaa vinkkejä antaa kun meillä se on tytöstä niin hauskaa puuhaa Onko teillä hammastahna käytössä? Auttaskoha se jos ei oo?
Meiän tyttö ei kyl hampaita niinkään vielä ees harjaa,pureskelee vaan,mut onhan sekii jo jotain. (samanikäinen tyttö meillä) Ja tykkää kattoo kun mie pesen samalla omat hampaat.


Odelia - 29.09.2009 - 20:39

Meillä oli aluksi kivaa ja sitten tuli stoppi. Ostettiin hammastahnaa ja auttoi kovasti. Nyt harjaaminen sujuu taas hyvin. Neiti on isin sylissä ja äiti harjaa. Lopuksi neiti itse "harjaa" ts pureskelee harjaa. Meillä myös tykkää ottaa mallia kaikesta, mitä me tehdään...


pakolla sitten - 29.09.2009 - 20:55

Mä pesen vaikka väkisin, lapsi huutaa joskus suu ammollaan ja kiljuu, mutta pesen silti, helppoakin kun huutaa suu auki. Asia josta ei tingitä, tai yksi niistä. Välillä menee hyvin, joskus laittaa hanskat tiskiin eikä ala koko touhuun, sitten pakolla. Ikävää, mutta pakko se on tehdä. Kai se tästä. Esikko oli samanlainen, sitten vaan alkoi pestä halukkaasti ja edelleen huolehtii, että aamuin illoin hampaat pestään ja hätääntyy, jos ei aamulla meinaa ehtiä kunnolla harjata ennen tarhaa (tykkää siis tosi kauan puleerata hampaitaan), ikää nyt 5v.


helmiäiti - 29.09.2009 - 22:31

Tytöllä ikää 1v7kk ja hampaita on harjattu puolen vuoden ikäisestä alkaen. Meillä vähän samaa, että on päiviä jolloin sujuu ja välillä tapellaan ja varmasti pahenee, kun uhmaikä voimistuu. Kuitenkaan siitä ei tingitä! Iltaisin saa ensin itse pestä ja sit äiti tai iskä pesee, nyt ollaan peilin edessä yhdessä harjailtu ja on onnistunutkin aika hyvin. (Pitää myös huolen, että äitikin pesee!)
Aamuisin saa pestä itse. Käytössä hammastahna, lisäksi annetaan ksylitolipastillia tai vaihtoehtoisesti purkkaa, joka aina välillä maistuu niin hyvältä, että menee masuun asti!


mammeli - 29.09.2009 - 22:33

Meillä poika 17kk ja kun sanon et mennään peseen hampaat niin menee innosta kiljuen vessaan. me käytetään hammastahnaa ja otan pojan aina syliin niin et näkee itsensä peilistä kun harjataan.
Välillä oli/on tosi hankalaa, mutta sillon oli/on hampaita tulossa ja ikenet arat. Niin ja ethän paina liikaa?


Tirpunen - 29.09.2009 - 23:06

Meillä samanikäinen tyttö. Ensin onnistui niin, että iskä harjas samalla ja äiti pesi neidin hampaita. Kun tämä ei ollut enää kivaa neito sai oman harjan ja taas sujui harjaaminen vähän aikaa. Nyt otettiin käyttöön hammastahna. Seuraavaksi varmaan kokeillaan peilin edessä harjaamista...


meillä - 30.09.2009 - 00:15

esikoisen kanssa ei ollut koskaan ongelmia hampaiden pesussa.Kakkonen taas ei antaisi millään pestä vaikka mitä yrittäis.


NiiskuNeiti - 30.09.2009 - 07:10

Meillä on auttanut aika. Aamuin ja illoin yritetään pestä, välillä neiti pesee vain itse. Mutta tottuupahan siihen, että aamuin illoin pestään. Pari viikkoa sujui mallikkaasti, mutta taitaa taas hampaat olla pipit.
En ole pessyt väkisin, yrittänyt kylläkin, voi alkaa vihaamaan koko hampaiden harjausta. Vaikka innokkaana aina vessaan juostaankin.


Koppis - 30.09.2009 - 19:36

Meilläkin tyttö vähän yli 1-vee tykkää kobasti itse pestä hampaansa, mutta aina ei saisi äiti tai isä tulla sorkkimaan. En ole väkisin alkanut harjaamaan. Aamuin illoin kuitenkin pestään niin, että harja vähintään hipaisee hampaita. Ajattelen, että parempi tottua siihen, että aina pestään, mutta en halua väkisin hankuuttaa ja vääntää leukoja auki. Välillä kyllä saa harjata ihan knnollakin.


ev - 30.09.2009 - 21:44

Tällä hetkellä raivotaan jonkin verran kun äiti pesee ensin tytön hampaita, sitten käsken tytön istua lattialle ja saa itse harjata aikansa, nätisti tuo harjan takasi kun lopettaa.

Jälleen kerran painotan tota et mitä hammastahnaa?? Tytön kanssa oli älytöntä tappelua aluksi hampaiden harjaus, kunnes myöhemmin tajusin ite maistaa sitä tahnaa ja se oli todella voimakasta, sit kun vaihdettiin pepsodentin mansikkaan niin juoksee mielellään pesemään hampaita. Välillä hankalaa kun on hampita puhkeamassa.

Tietysti voitte vaikka katella kirjaa tms kun hampaita harjataan tai sit annat lapsen harjata sun hapaita kun peset hänen hampaitaan. Nää on toiminu meillä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|