Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

arka/pelokas

taapero - 25.09.2009 - 22:23

taaperomme(2v5kk) on koti oloissa ja tuttujen (joita näkee useasti) touhukas,rohkea ja riehakaskin mutta tuntemattomien lasten kuin aikuistenkin seurassa esimuistossa hyvin arka,vetäytyvä ja jopa pelokkaan oloinen silloin kun joku yrittää saada häneen kontaktia.
Tällöin hakeutuu välittömästi äidin/isän luo.
Taapero on kotihoidossa ja tapaa melko vähän omanikäisiään lapsia.Naapurustossa vanhempia lapsia joiden seurassa on mielellään koska ovat tuttuja.
Onko muissa perheissä samankaltaisia taaperoita?
Miten tällaista arkaa lasta voisi rohkaista?


VASTAUKSET:


Pippuri - 25.09.2009 - 23:01

Meillä poika on aivan samanlainen kun kuvailit! Ikää tällä hetkellä 2v9kk. Kotihoidossa on myös, puistoissa päivittäin näkee ikäisiään ja kerran viikossa käydään yhdessä kerhossa. Hieman edistystä on kyllä meillä alkanut tapahtumaan muutaman viime kuukauden sisällä, nyt esimerkiksi uskaltaa jo vastata jos joku jotakin kysyy. Me ollaan käyty tuossa meidän lähipuistossa siitä asti kun poika oli reilun vuoden. Useemman kerran viikossa käydään, ja siellä on tuttu porukka jo. Mä itse uskon että aika auttaa, ja liika patistaminen vain pahentaa asiaa. Mä yhdessä vaiheessa kovasti patistin poikaa menemään muiden joukkoon, mutta huomasin pian ettei se ainakaan auttanut. Olen tehnyt niin että en leiki koko aikaa pojan kanssa vaikka kuinka ruinaisi, ja silloin siitä sitten lähtee touhuihinsa pikkuhiljaa. Alkuun se ei auttanut yhtään vaan roikkui koko ajan mun lahkeessani, mutta pikkuhiljaa alkoi sitten laajentaa reviiriään mun luota. Toki hänen kanssaan touhuan ja leikin myös puistossa, mutta en koko aikaa. Itse olen ollut lapsena tosi arka ja pelokas, ja muistankin vielä miten kamalaa se oli jos joku pakotti touhuihin mukaan. Uskon että poika rohkaistuu lisää kun aloittaa hoidon todennäköisesti alkuvuodesta, vaikka hänen kanssaan kyllä haluaisin olla vielä pitempään kotona.


Ihan - 26.09.2009 - 07:52

itsestään rohkaistuvat iän myötä. Ole vaan lapsen lähellä ja tukena, älä ainakaan liikaa yritä vierottaa, siitä on lapselle enemmän haittaa kuin hyötyä.
Meillä lapset ovat olleet juuri tuollaisia noin kolmevuotiaiksi asti,ja sen jälkeen vähän turhankin rohkeita. Nykyisin höpöttelevät ihan kaikille vastaantulijoille niin paljon,että äitiä joskus ihan hävettää


tiny - 26.09.2009 - 12:05

ihan kuin meidän tyttö pienempänä, ajan kanssa siitä rohkaistuu pikku hiljaa.

meidän tyttö täyttää marraskuussa 4 ja alkaa jo olemaan suht "rohkea", päiväkodin aloittaminen toi aimo harppauksen rohkeutta.

paras tapa on olla lapselle tukena eikä väkisin pakottaa tilanteisiin jossa ahdistuu/pelottaa, rasittavaa mutta kyllä se siitä helpottaa ajan myötä.

meillä tyttö juuri viimeviikolla uskalsi ensimmäisen kerran käydä koputtamassa naapurin ovea ja kysymässä kaveria pihalle leikkimään, voi sitä onnistumisen iloa ja onnea kun uskalsi ja kaveri tuli ulos, tyttö juoksi pihalla, hyppi ja hihkui: jihuu, minä onnistuin ja uskalsin! tähän asti minun on aina pitänyt käydä oven takana ja kysyä hänen puolestaan.


mie - 26.09.2009 - 14:02

meilläkin arka ja ujo tyttö ja olen ollut itsekin lapsena. kauheinta oli se jos äitini puhui muille "tämä on nyt niin arka ja ujo tää tyttö. no mene nyt leikkimään/kättelemään"..varsinkin tuo ujoksi leimaaminen oli kauheaa.
mutta yritän omaa tyttöä rohkaista "mene vaan leikkiin mukaan". en kyllä itsekään tiiä miten voisi hyvin rohkaista


Jopu - 26.09.2009 - 14:59

Mun poika 1,3v on samaa sarjaa
Puistossa on kauhuissaan jos joku tulee liian lähelle tai halaamaan.On heti mun sylissä.
Kyllä hän leikkii siellä ja menee omia menojaan jos minä olen lähellä.
Sisätiloissa asia onkin toinen.Kestää pitkään että uskaltaa pois sylistä leikkimään tai kenellekään hymyilee jne.
Täytyy vaan hyväksyä näiden pienten temperamentti ja tukea sitä.Ja ite aion skarpata tuossa etten pojan kuullen puhu mitenkään ainakaan pilkkaavasti että meidän poika se on arka jne.


ap - 27.09.2009 - 18:46

Kiitos vastauksista.Todella helpottavaa kuulla että muissa perheissä ollut/on samankaltaisia taaperoita.Eiköhän sitten paras lääke ole ajan antaa kulua ja olla tukena ja turvana.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|