Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Valakaa muhun uskoa imetyksen lopettelun kanssa

Kukkis - 24.09.2009 - 20:59

Niin, otsikkohan sen jo taisi kertoa. Taidan vielä reilun viikon kyllä kuulua tuonne vauvapuolelle, mutta tulin tänne hakemaan henkistä tukea. Meillä siis poika hiukkasen vajaan vuoden vanha ja tissittelystä pitäisi nyt siis vieroittautua. Melkoinen tissitakiainen tuo on ollut koko pienen ikänsä.

Nyt meillä on enää mukana iltatissi ja sitten yöllä satunnaisesti. Viime yönä sitten ei enää tissitelty, ja voi veljet, neljä tuntia jaksoi poika valvoa ja hillua että jos sitten kumminkin irtoaisi, mutta pysyin tiukkana. Mitäs jos ensi yö on samanlainen?? Koska se helpottaa? Kuinka lapsi on teillä "oirehtinut" imetyksen päättymistä suunnilleen tämän ikäisenä? Voisiko muiden tissitakiaisten äidit antaa neuvoja kuinka tästä eteenpäin.

Kiitos avusta


VASTAUKSET:


Heips!! - 24.09.2009 - 21:30

Mulla oli oikein tissitakiainen tuo tytär.
Imetin 1v3kk, kun sairastuin yllättäen ja jouduin 2vrk sairaalaan. Sieltä neuvottiin, että imetys pitää jäädä pois, kun saan kotiinkin niin rajut lääkkeet yms.

Noh, ennen sitä imetyksen lopettamisesta ei tullut mitään. Tyttö valvoskeli monta tuntia- TOSI TURHAUTTAVAA!! Mutta nyt oli pakko! Isänsä kanssa valvoskeli ja satunnaisesti nukkui ensimmäisen yön. Toinen yö-2h nukuttamisen jälkeen nukkui koko yön. 3.yö 1h nukuttamisen jälkeen nukkui koko yön.
4.yönä minä itse nukutin ja kappas 1h ja nukkui koko yön. Nyt nukuttamiseen menee aikaa 10min-30min.

Toivon sinulla kilo kaupalla KÄRSIVÄLLISYYTTÄ ja vinkkinä olisi vain heittää, että olisiko sinulla mahdollisuutta lähteä pois vaikka yhdeksi yöksi jos lapsi jäisi isän kanssa?


ex-odottaja - 24.09.2009 - 21:44

Meidän pojalle toimi kans tuo et oli erossa musta yhden yön ja sitte sen yön jälkeen ei enää tullut tissiä. Ekana iltana meinasi mennä nukkumaan meno vähä häsläämiseks mut silittelin vaan ja toivottelin hyviä öitä, muute kaikki siis samalla kaavalla muttei vaan maitoa enää tissistä vaan nokkamukista ja sen jälkeen unohtu tissit.
Sillon kaipas sylittelyä tissin pois jäännin jälkeen vähän enempi mut sekin sitte tasottu taas aikanaan ja ihanaahan se on ku jaksaa sylissä istua. Joskus siis pidempääkin kun 2 sekuntia leikin lomassa


KaNitaco+bobo - 25.09.2009 - 10:26

Täälä kans yks jolla ollu tuo kuopus tissitakiainen, imetin vuoden ikään asti ja sit poitsu onneks lopetti tosi helpolla. Oikeestaan voisin sanoo että ite lopetti tissin syönnin.

Potsu oli tosin jo lopettanut yösyönnit, eli viimeset syönnit oli ilta ennen nukkumaan menoo. Kun olin salakavalasti korvannu aamusin tissin nokkamukiin. Nukuttaa sai iltasin pidempään siinä ens alkuun, mut sit se alko luistaan. Hieman "piinaavampaa" hommasta teki sen että pikkuherra ei ollu koskaan huolinu tuttia, eli ei voinu ees sillä rauhotella.

Mut hyvin se menee, kun asennoituu siihen että nyt tulee muutama valvottava yö vastaan.

mulla oli aina pienenä "kauhuna", että lapsi oppii puhumaan ennen kun on tissittelyt loppunu. Ja eiköhän niin käyny että meitin jäbä sitten oppi niitä ekoja sanoja ja ensimmäinen "lause" oli että "mamma tissiä" ja se kuulu aamusin kun nousi pinnasängyssä seisomaan. Totesin että et saa ja poitsu vaan nauro mulle.


Pulla - 25.09.2009 - 15:41

mikäs paniikki sitä nyt on ennen vuotta lopettaa, jos et itse kovin ahdistunut tissittelystä ole ? meillä vähennettiin pikkuhiljaa ja viimeisen kerran haikeana imetin 1v1kk. meillä oli korvatulehdus riesana, joten tukkoisen nenän ja korvien takia oli hankala imeä = ei tullut mitään kohtausta. lisäksi jouduin itse lääkekuurille. pikkuhiljaa ilman kohtauksia mun mielestä, koska alle 1v. kyseessä...


ap - 25.09.2009 - 19:37

Kiitos mammat kiltit ajatuksistanne ja avusta! On tämä vaan vaikeaa... En koskaan kuvitellut, että imetyksen lopetus voisi olla näin haikeaa. En ymmärrä miten otan sen niin raskaasti. Kai se on jotenkin merkki siitä, että vauvani onkin jo iso ja haikeus valtaa mielen. Tämä koko vauva-aika sekä minun ja lapseni ensimmäinen vuosi on ollut elämäni kauneinta aikaa. Kai se vaan särkee sydäntä kun rakas vauvani onkin rakas iso poika.

Turhaan sitä kai niin hätäilen lopettelua. Otamme kaikessa rauhassa. Yötissistä on kyllä nyt päästävä, pää alkaa olla ihan pehmeä näiden meidän yötissittelyjen kanssa Tämä mamma kaipaa unta

Mutta kiitos teille


Pulla - 25.09.2009 - 23:47

no sen yö-tissittelyn lopettamisen ymmärrän täysin. sitä ei meillä varsinaisesti ollut 3kk jälkeen, joten ei ollut ongelma - tyttö siis nukkui siitä lähtien noin 7 asti ja tuli köllimään tissille kolmeks tunniks = nukuttiin ja vaihdettiin tissiä välillä .

mitä sitä niitä aamun ja illan ihania läheisiä hetkiä vielä lopettamaan . ei ainakaan tissi-kammoisten mammojen sanomisten takia sitä kannata tehdä (minä sain nimittäin kritiikkiä...). ei kukaan ole näkemässä jos aamulla ja illalla imetät vaikka 1,5v asti

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|