Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

G: ;Mitä ns. "ylimääräisiä" rokotteita lapsesi on saanut?

Kiira - 24.09.2009 - 13:58

Täällä on nyt paljon puhuttu sikainfluessarokotteesta ja siihen liittyvistä jutuista niin minulla heräsi mielenkiinto, että oletteko hankkineet lapsillenne normaalin rokotusohjelman lisäksi niitä ylimääräisiä rokotteita?

Onko täällä ketään, joka ei anna rokottaa lastaan ollenkaan?

Meillä tyttö on saanut rokotusohjelman mukaiset rokotukset ja sen lisäksi rota-virus rokotteen (ostettiin itse) ja viime vuonna influessarokotteen.


VASTAUKSET:


Amelie - 24.09.2009 - 14:20

Normaalin rokotusohjelman mukaiset on saanu ja niiden lisäksi rotan ja pneumokokkitestirokotteen (joka siis voi olla myös Hepatiitti A-rokote).

Infulenssarokotetta ei varmaankaan oteta, eikä myöskään possurokotetta, tai vesirokkoa vastaan (tätä mä en edes ymmärrä).


Kirsikka666 - 24.09.2009 - 14:24

Ohjelmaan kuluvien lisäksi vesirokkorokote, kaksi isompaa aikoinaan sen sairastivat, molemmilla tosi pahana, en siis halunnut enää noiden poikien joutuvan kärsimään sitä. Jospa tietäisikin sen iskevän lievänä, mutta kun ei voi olla varma!
Influenssarokotuksen saivat myös viime syksynä.


pupunen - 24.09.2009 - 14:29

Molemmat ovat saaneet rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Vanhempi on saanut syksyisin influenssarokotuksen ja lisäksi on otettu pneumokokkirokote. Nuorempi osallistui rokotetutkimukseen eli sai joko pneumokokki- tai hepatiittirokotteen.

Lisäksi mietin itsekin tuota vesirokkorokotetta... itse sairastin sen 17vuotiaana ja kokemus oli hyytävä


poikien äiti - 24.09.2009 - 14:45

Esikoinen on saanut ohjelman mukaiset rokotteet ja viime syksynä influenssarokotteen.

Kuopus on saanut myös ohjelman mukaiset rokotteet. Lisäksi rotavirusrokotteen ja viime syksynä influenssarokotteen.

Nyt syksyllä pojat saavat jälleen influenssarokotteet ja kuopus osallistuu myös pneumokokkirokotetutkimukseen.


Odelia - 24.09.2009 - 15:43

Rokotusohjelman mukaiset tottakai. Ostimme myös rota-virusrokoitteen itse. Neiti osallistuu tällä hetkellä myös pneumokokkirokoiteutkimukseen (voi siis olla myös hepatiitti B).

Ei tule saamaan sikainfluenssa tai influenssarokotetta. Ei myöskään vesirokkorkoitetta. Alle 3v eivät ole riskiryhmässä enkä itse oikein ymmärrä vesirokkorokoitetta. Jossain vaiheessa tulee saamaan hepatiittirokoitukset, koska matkustellaan sen verran.


odelialle - 24.09.2009 - 15:58

ja amelielle!
jahka teidän ipanat sairastuu vesirokkoon, ymmärrätte!


KaNitaco+bobo - 24.09.2009 - 16:09

Molemmat lapset(4v ja 2v) on saanu rokotusohjelman mukaiset ja sen lisäksi molemmat saivat tuossa kesällä hebatiitti A+B rokotteet, itsekin sain sen samaanaikaan.

Influenssoja ei olla toistaseks rokoteltu ja tuskin jatkossakaan. Sikainfluenssa rokotetta ei ainakaan, eikä olla myöskään nähty tarpeelliseksi vesirokkorokotetta ainakaan ennen kouluikää(toivotavasti siihen mennessä sairastettu). Myöskään rota-virusrokotetta ei olla meinattu ottaa, mut eikös se ollukin vaan alle kolme vuotiaille vai muistanko väärin? Ja mitäs niitä vielä olikaan, mitä on tarjottu...


Anne - 24.09.2009 - 19:15

Odelia. Otappa selvää vesirokon jälkitaudeista, ehkä mieli muuttuu.


Iso A - 24.09.2009 - 19:45

Normi rokoteet, mutta "omaan tahtiin (on anettu kehojen palautua kunnolla)..+ isommilla lapsilla hebatiitit ja muutama muu, mitä tarvi ottaa kun asui Intiassa.

Muuten ylimääräisiä en aijo ottaa.

PS Meillä jo osa lapsista sairastaneet vesirokon, kuten mieskin vasta 25v ja meni ongelmitta viikossa.


Odelia - 24.09.2009 - 20:04

Anne: tiedän kyllä vesirokon jälkitaudit. Olen itse sairastanut erittäin rajun vesirokon lapsena. Ei ollut yhtään paikkaa, missä näppyjä ei olisi ollut. Oli vielä kesä ja loma koulusta ja oltiin asuntoautolla reissussa.


mimmu88 - 24.09.2009 - 20:35

normit+ rotavirus ja nyt saa sen pneumakokkin tai b hepatittin.


aamu - 24.09.2009 - 21:01

Esikoinen saanut muut rokotusohjelmaan kuuluvat, paitsi mpr -rokotetta, ja nekin omaan tahtiin (eka 6kk jne.)
Toiselle myos samalla lailla.
Ei ole suunnitelmissa muita rokotteita.


KaNitaco+bobo :lle - 24.09.2009 - 21:13

Rota pitää ottaa eka satsi n. 3kk:n ikäisenä ja toinen satsi siitä kk eteenpäin! Ja se on tarkka, että se annetaan oikeaan aikaan. Mistä tollanen 3v on tullut??


Marakatti - 24.09.2009 - 21:36

Meillä otettu pojalle ylimääräisenä rotavirusrokote sekä hepatiittirokote, koska matkustellaan. Tähän mennessä ei muita, poika 2v. Tavallinen influenssarokote nyt tänä syksynä harkinnassa, kun poika aloitti hoidossa. Viime syksynä ei otettu, koska poika oli kotona.

Vesirokkorokotetta en minäkään täysin ymmärrä ja kyllä - tiedän kaikki mahdolliset jälkitaudit jne. Mutta hyvin pieni osa jonkun jälkitaudin kuitenkin edes saa. Itse olen vesirokon sairastanut aikoinaan ja kyllä sen kestää. Jos se jälkitautivaara kerran olisi niin suuri, niin luulisi et vesirokkorokotettakin hiukan enemmän neuvolassakin mainostettaisiin. Meillä ei ainakaan kertaakaan olla edes mainittu koko rokotteesta, kerran itse vesirokosta kyseltiin eikä edes silloin kehotettu rokotetta ottamaan, vaan todettiin et parempi se on sairastaa.


Kirsikka666 - 24.09.2009 - 21:56

No niin, pieni on riski jälkitauteihin, mutta sen osuessa kohdalle...olen ehkä noin tuhat kertaa kertonut täälläkin aivokalvontulehduksestani, tosin vihurirokon tai sikotaudin jälkitautina, en muista, pitäis äidiltä kysyä, mutta kuitenkin. Ja googlaamalla voi käydä tarkistamassa miten vakavasta on kyse, jos ei muuten muista. Toisaalta, kuten kaksi isompaa, ei ole mukavaa, kun niitä rakkuloita on noin miljardi, pyllyvako täynnä, miettikää nyt vaippaikäistä, huh, kainalot, naama, ihan joka paikka, ja kun mikään tökötti ei kokonaan vie sitä kutinaa pois. Olen onnellinen, ettei noiden kahden tarvitse siitä kärsiä, koska sitä vastaan on rokote. Itse en ole vesirokkoa sairastanut, en pienenä, enkä edes omilta lapsiltani tartuntaa saanut, hmm, pitäisköhän munkin ottaa rokote???


Raakku - 24.09.2009 - 22:23

Meillä poika on saanut neuvolan perusrokotusten lisäksi rotan.

Muita ei aiota ottaa ellei jossain vaiheessa ulkomaanmatkan tms. takia ole tarpeellista.


Nikotus - 24.09.2009 - 22:44

Meillä on saanut rokotusohjelman rokotteet. Lisäksi hankittiin rotavirus- ja vesirokkorokotus.

Itse olen joskus vesirokon ala-asteella sairastanut ja pidin sitä lievänä tautina. Mutta sitten yksi tuttu kertoi, miten heidän 1-vuotiaansa oli sairastanut vesirokon ja päätin rokottaa myös vesirokkoa vastaan. Ei ollut vain muutama pikku näppy vaan koko keho täpö täynnä näppylöitä.

Oletkohan muuten Kirsikka666 kuitenkin sairastanut joskus vesirokon tietämättäsi? Kun et omilta lapsiltasikaan sitä ole saanut. Tai sitten vain olet hyvin vastustuskykyinen...

Pneumokokkirokotus on vielä harkinnassa. Ja jos joskus tulee lähdettyä ulkomaille, varmaan sitten tulee hankittua lisää rokotteita sen mukaan, mikä katsotaan tarpeelliseksi.


Enni - 24.09.2009 - 23:29

tyttö vajaa 3v ja saanut normaalit rokotusohjelman rokotukset sekä lisänä tuberkuloosirokote ja hepatiitti A+B (twinrix).
influenssa tai possunuharokotetta ei oteta.
vesirokkorokotetta en itsekään ole ymmärtänyt mutta nyt on laittanut miettimään kun vauvan pitäisi syntyä kohta ja esikoinen tarhassa. tautia en pelkää mutta en haluaisi että pikku vauva sen saa joten se on ainoa syy miksi sen mahdollisesti esikoiselle otamme. mutta harkinnassa vielä toistaiseksi.


takku - 25.09.2009 - 18:29

rokotusohjelman lisäksi rotavirusrokotus kun saatiin ilmaiseksi.
Ennille- meillä poika sairasti 6kk iässä vesirokon ja oli ihan rakkuloita täynnä. Lääkärikin oli ihmeissään (käytiin korvatuklehduksen takia kun se iski samaan aikaan), sanoi että niin pienet yleensä sairastavat vesirokon tosi lievänä. No sekin meni ohi, pari harmitonta arpea vielä saattaa löytyä vajaan vuoden jälkeen.


Joops - 25.09.2009 - 19:16

Meillä vauva on saanut perusrokotukset, eikä niiden lisäksi mitään ylimääräistä.


pikkuriikki - 25.09.2009 - 20:32

Meillä otettu tottakai kaikki maholliset mitä suositeltu, rotat ja pneumokokit(ei se testi vaan ihan oikea pneumorokote) mukaan lukien, keskosuuden vuoksi sai myös ensimmäisenä talvena rs-virus rokotteen kuukausittain. Possurokote otetaan myös ilmanmuuta, sitäkin lääkäri lapsellemme suositteli. Vesirokkoa en oo ees miettiny, mut nyt näitä lukiessani tuli mieleen et mitä tuumaisi 15v tyttöni, oisko sen rokotteen aikanaan halunnu..ois varmasti..elin ikäiset arvet kasvoissa, ja tauti sairastettu 5 vuotiaana.


anne - 04.10.2009 - 15:54

Noin sata lasta vuodessa joutuu sairaalahoitoon vesirokon vuoksi. Joskus vesirokko aiheuttaa vakavia jälkitauteja, kuten keuhkokuumetta tai vaarallisen bakteeri-infektion. Lihaskalvon tulehdus on harvinainen, mutta hyvin vakava vesirokon jälkitauti. Tauti on parasta sairastaa lapsena, sillä aikuisen vesirokko on oireiltaan pahempi ja vakavat jälkitaudit ovat yleisempiä.

Vesirokon aiheuttaja on varicella zoster -virus, joka kuuluu herpesviruksiin. Tauti leviää erittäin herkästi hengitysteitse ja rakkuloista. Virus jää elimistöön ja voi puhjeta vyöruusuksi (herpes zoster) vuosien tai vuosikymmenien päästä.

Tiedän pieniä lapsia joita kuollut vesirokkoon sekä yhden jolla on aiheuttanut kehitysvammaisuuden.
Joka vuosi nämä asiat sattuvat jonkun lapsen kohdalle.


pöpöt on elämää - 09.10.2009 - 10:03

Tavalliset vaan, ei rotaa, pneumoa, eikä etenkään vesirokkorokotusta. Possurokotus kaikille jos tauti pahenee, ei muuten. Ei normaaliakaan influenssaa vastaan oo rokotettu.
On muutenkin koko ajan kipeänä, eli kerää vastustuskykyä ihan itselläänkin. Jos ei vesirokkoa saa ennen kun 18 täyttää, niin sitten hankitaan joko tauti tai rokotus.

Kuinkahan monet lapset kuolee tai vammautuu rokotteisiin?
Niistä ei vaan saa taas puhua!
Ei voi tietää, vaikka tukehtuis mahataudissa oksennukseen, tai saisi aivokuumeen tavallisen FLUNSSAN(ei influenssan) yhteydessä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|